| Autor |
"Vectra 1,7 diesel kiepsko odpala" |
|
|
gregor0484
|
|
Wysłana - 13 listopad 2007 20:28 | zgłoś naruszenie regulaminu
Mam od niedawna vectre 1,7 diesel i od kąd jest troche zimniej kiepsko odpala. wymieniłem świece żarowe, filtr paliwa, pompa wtryskowa dobra a samochód odpala, ale tak sobie. jak przyjdzie zima będzie problem.
Co zrobić żeby go nie było???
| |
|
 |
|
|
|
Roneyk
|
|
A miałes już te auto w poprzednią zime?? |
 |
|
|
|
gregor0484
|
|
Mam go niecałe dwa miesiące, zastanawiam się czy ruszyć wtryski bo samochód dobrze chodzi i bardzo mało pali, tylko te odpalanie.... |
 |
|
|
|
AliBabus
|
|
Dupowoziarz
|
|
|
|
|
Arooo2
|
|
Słuchaj silnik odpala od razu ale obroty sa niskie,czy trudno go wogole odpalic?Sprobuj wykrecic z pompy wtryskowej zawor elektro magnetyczny "STOP" moze sie zawiesza i go przeplukac w ropie.Byc moze tłoczek sie zawiesza i nie ma przepływu ropy.Kiedy troche nim pokrecisz tzn.silnikiem rezonans powstały podczas krecenia troche go pobudzi i wtedy zaskoczy.Poza tym mozesz miec zapowietrzony uklad paliwowy w wyniku zatkanego sita w zbiorniku,ktory odpowietrza uklad.Ostatecznie poluzuj kazda nakretke kolpakowa na wtriskiwaczach i popros druga osobe zeby zakrecila,musi wyciekac ropa. |
 |
|
|
|
gregor0484
|
|
zrobiłem to wszystko, układ nie jest zapowietrzony, rope podaje na wszystkie wtryskiwacze, jak odpale obroty są równe i całkiem normale, nie za niskie nie za wysokie, tylko się trzęsie jak zimny. |
 |
|
|
|
shuttle
|
|
Większość starszych diesli trzęsie jak są zimne. Sprawdzałeś akumulator? |
 |
|
|
|
Arooo2
|
|
w takim razie sie nie martw.Mozesz mu jednynie obroty podkrecic dla silnika 17YD->820-880obr/min 17DR->820-920 obr/min a dla TC4EE1-> 780-880 obr/min.Pozd. |
 |
|
|
|
gregor0484
|
|
Byłem u elektryka, powiedział że za wolno kręci, nie ma kopa, chociaż kręcił równo, ale może i faktycznie troche wolno. regenerował mi rozrusznik, tulejki, szczotki i coś smarował. Wymieniłem jeszcze akumulator na 74 Ah, miałem 60 i czekam na mróz, mam nadzieję że będzie palił. |
 |
|
|
|
Roneyk
|
|
Sprawdz dla pewnosci stopien spręzania
|
 |
|
|
|
sss25
|
|
a jak chcesz sprawdzic stopien sprężania?to jest wartosc czysto teoretyczna i nie zależy od stanu silnika |
 |
|