| Autor |
"Vectra B kontrolka sie pali ;/" |
|
|
Cyber_89x
|
|
Wysłana - 8 styczeń 2009 13:47 | zgłoś naruszenie regulaminu
witam mam vectra B pali mi sie kontorlka zólta z piorunem zapalnila sie parte dni temu ale zgasla dzis ponowanie i sie swieci jak mam wlacozny silnik chodzi o ta zolta jakby silnik a w srodku taki piorun jest.
jesli ktos wie co to oznacza bedzie wdzieczny mozna z tym jezdzic?
i jakie moga byc przyczny swiecenia sie
jeszcze takie cos moze pomoze w roz... porobkemu slabo mi palil to kuopilem nowy akumulator teraz jak cieply to lux a jak zostawie na noc na mrozie to musze troszke dluzej pokrecic zeby zapalic wiec moze cos z tym ma zwizac co napsialem u gory
Zmieniony przez - Cyber_89x w dniu 2009-01-08 13:50:57
| |
|
 |
|
|
|
AliBabus
|
|
Dupowoziarz
|
|
|
|
|
Cyber_89x
|
|
dokladnie taka no podobna o to chodzi u mnie troche inaczej wyglada ale to ta:)
silnik 1.6 16V rok 1995 o tako |
 |
|
|
|
AliBabus
|
|
Dupowoziarz
|
|
Hm.... to jest znak od kompa że ten ma skądś sygnał ze coś jest nie halo, wiadomo komp jak i wszystko na prądzie stoi, czasami np. jak aku jest za słaby komp wyrzuca błędy o ile sie nic nie sfajczyło jak wymieniałeś aku to nic poważnego raczej sie nie stało błedy ogólnie same sie nieraz kasują wiec pojeździć mozesz pare dni jak cały czas kontrolka bedzi sie pojawiała bedziesz musiał podjechac na jakąś stracje diagnostyczna i podpiąc pod kompa, koszt ok. 50 zł, byc może wystarczy wykasowanie błedu io bedzxie spokój, chyba ze cos sie sfajczyło wtedy moze być problem
Jak się kontrolka zapala zauważasz znaczny spadek mocy? dłogo swici po zapalaeni i jeżdzie, cały czas?
|
|
Cyber_89x
|
|
wiec tak odpalam silnik i sie swieci poprostu moc taka sama samochod normalnie jedzie nie zauwazam zmian raz mialem tak ze sie zapalila pozniej chcialem odpalic auto to nie chciakl sprobowlem jeszcze raz dalem gazu i odpalil i dalej sie swiecila zgasilem auto zpalialem ra zjescze i juz bylo ok do dzis dzis po szkole wsiadam zpalama uto i sie swieci i tako a co tam moglo sie spalic ewentualnie no wlasnie pojezdze jak bedzie sie swiecic to pojade na kompa
a co moze byc przyczyna tego ze biegi 1 , 2 i ciezko wchodza reszta jest oka czasmi z 1 na 2 albo odwroetynie ciezko wlozyc jest ;/ |
 |
|
|
|
AliBabus
|
|
Dupowoziarz
|
|
|
|
|
Cyber_89x
|
|
na rozgrzabym moze lepije troche ale czasmi wlasnie ciezko wiec co nie tak jest hmm moze olej zmienic mam kupiony 3litry po 50zł/1l wiec po byscie radzili z ta skrzynia?
a z ta kontrolka to przejade pare dni i zobacze jak cos to na kompa poprowadze a sluchajcie a samemu po pinach nie dojde?
własnie bylem wprowadzlem auto do garazu i juz sie nie swieci to nei wiem co jest grane co radzicie z tym zrobic
u was zimna tez auta tak duzo pala w porownianiu do lata?
a jesli chodzi o elektryczne syzby bo u mnie kolba z przodu co tam trzeba kupci zeby przeorbic na elektryczne moze sie ktos z was oreintuje?
Zmieniony przez - Cyber_89x w dniu 2009-01-08 14:39:48
Zmieniony przez - Cyber_89x w dniu 2009-01-08 14:40:35 |
 |
|
|
|
AliBabus
|
|
Dupowoziarz
|
|
Ogólnie opel nie zaleca wymiany oleju w skrzyni, u ciebie wchodzi 1,8litra i raczej to nic nie da mozesz zobaczyć jedynie czy jest jak jest stan looz. Moze coś z wajchą nie tak, moze cos sie odkreciło, może synchronizator, ale to trzeba by do jakiegos mechaniora jechać
Ja tez mam korby w drzwaich i mnie to wali szyb ie otwieram prawie w ogłe, nie jaram to mi to jest nie potrzebne jak za ciepło to właczam klimę. I chociaz mi się wszsytkie opuszczaja bo kumpel ma elektrykę i jedna mu sie w ogóle nie opuszcza druga tylko w jedna strone.
Masz klimę ?
A jak chcesz na upartego elektryke montowac to trzeba kupic cały mechanizm+kable+panel sterujacy, to co masz trzeba wszystko wywalić i nowe montować, potem popodłączać i uważać żeby nic nie spitolić.
Tu masz linka do gratów:
[http://www.moto.allegro.pl/search.php?string=vectra+B&from_showcat=1&category=18889&country=1]
Jak cos nalepiej brac komplet juz np:
[http://www.moto.allegro.pl/item522998982_opel_vectra_b_elektryczne_szyby_komplet.html]
Zmieniony przez - AliBabus w dniu 2009-01-08 14:55:46
|
|
Cyber_89x
|
|
210zl na oboje drzwi uwazam ze lux cena za komplet ciekawo ile za to by mi ktos wzial za monataz itd a jak chce przyciemnci szyby to lepiej najpierw wziasc zrobci elektryke a pozniej przyciemnic tak?
a jak mi wstawia te przyciski od szyb kolo biegow?
z ta skrzynia to pojade lookne moze wlasnie cos looz ma i tyle ;p
a olej wlasnie zobacze pozniej co z nim zcrobic
klimy nie mam ;//
wogle najslabsza wersja ojciec kupil mimo mego sprzeciwu
a jesli chodzi o brotomeirz tez moge wstawic czy jak to jest;p?
Mam kupione filtry oleje itd co sie zmienia czekam az sie troche ociepli bo w garazu zimno w kanale sie nei chce siedziec hehe
Zmieniony przez - Cyber_89x w dniu 2009-01-08 15:05:35 |
 |
|
|
|
AliBabus
|
|
Dupowoziarz
|
|
No z obrotomierzxem to szczerze nie wiem musiał bym luknąć jak tam to jest pomotane.
A wracając do szyby to żeby wyminić mechanizm nie musisz wyjmować szyby z drzwi, mozna zrobic to i samemu znaleźć wolne miejsce pod bezpiecznik podłączyc kable zdemontowac stary mechanizm, włozyc nowy i puscic kable a co do manetek to tylko te "banany" wymienisz które sa już z przełacznikami.
Jak poszukasz to i na 4c szyby elektrykę znajdziesz
|
|
Cyber_89x
|
|
kurde jak milo;d
mowisz nawet sam no ;d moze moze najpierw muszekupci mechanizm ;d bo cena dobra poszukam ;pp
naklada sie to lux;d
a sluchaj podkokietnik jakbyk kupil to tez go sie wsadza normalnie chybna nie musze nic wiercic itd
obrotomierz lux rzecz lipa ze nie montuja w slabych wersjach dziadostwo troche ;/
Zmieniony przez - Cyber_89x w dniu 2009-01-08 15:15:36 |
 |
|