FORUM MOTORYZACJA
samochody tuning imprezy mechanika giełda

∑ temat został odczytany 874 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

MOTORYZACJA | Problemy z samochodem
Vw Bora problem......potrzebna porada.....mechanika. 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "Vw Bora problem......potrzebna porada.....mechanika."   

SharkMen
 Wysłana - 19 kwiecień 2009 23:45        | zgłoś naruszenie regulaminu

Siema zakupiłem niedawno Vw Bora 1.4 16v 2001r w irlandi z racji z tego ze nie mam zaufania do zadnego z mechaników tutaj potrzebuje porady

mianowicie kontrolka temperatury oleju czy tes silnika po dopaleniu powinna wejsc na 90 stopni i tak zostać po rozgrzani silnika oczywiscie ale ona nie wchodzi tzn czasami podczas jazdy wjedzie na 90 stopni zostanie tak na około minute i dalej spada i nic nie wskazuje....komputer nie pokazuje zadnych problemów na pokładzie....nie wiem ale raczej nie działa wiatrak od chłodnicy (tzn nie wiem kiedy powinien sie właczyc) chyba wtedy jak wejdzie na 90 stopni i go schłodzic tak?? i jeszcze jest takie cos ze jak sie dojezdza do swiateł to tak jakos jaby zucało silnikiem da sie to odczuc siedzac w srodku.....ale to tylko czasem tak jest........o co chodzi

z drugiej strony macie tu link do filmiku jak gosc jedzie vw bora 1.4 i ta kontrolka tez nic nie pokazuje wiec nie wiem o co chodzi przeciez on ta rozpedza auto do 180 km to silnik musi byc zgrzany przeciez a jest ok (chyba)

zastanawia mnie to gdyz miałem seata ibize to przeciez vw i na konsoleci ta temperatura była 90 stopni zawsze.....wiec co jest?? pomozecie cos pilne dzieki

Ygor
 Wysłana - 20 kwiecień 2009 07:53      [zgłoszenie naruszenia]

co do wskazowki , to zapewne masz posuty termostat - caly czxas jest otwarty 2gi obieg i silnik nie moze sie zagrzac , z tego samego powodu nie wlacza ci sie wiatrak - nie ma po prostu takiej potrzeby.

Co do kolesia z filmiku to ciezko powiedziec , moze jest idiota i paluje na zimnym (ale sadzac po trasie odpada) a moze ma tak jak ty ...

i jeszcze to szarpanie - mozesz opisac dokladniej ?

AliBabus
Dupowoziarz
 Wysłana - 20 kwiecień 2009 08:01      [zgłoszenie naruszenia]

Termostat do wymiany

[http://www.spritmonitor.de/en/detail/393753.html]

SharkMen
 Wysłana - 20 kwiecień 2009 09:48      [zgłoszenie naruszenia]

a jak to sie przekłada na jazde??

a to szarpanie to takie lekkie zucanie

Ygor
 Wysłana - 20 kwiecień 2009 09:50      [zgłoszenie naruszenia]

tak ze masz niedogrzany silnik , wiec nie najlepiej dla niego , nie dziala ci ogrzewanie , i samochod wiecej ci pali bo masz ciagle ssanie wlaczone ...

SharkMen
 Wysłana - 20 kwiecień 2009 10:21      [zgłoszenie naruszenia]

raczej nie
ogrzewanie działa....

Ygor
 Wysłana - 20 kwiecień 2009 10:25      [zgłoszenie naruszenia]

i grzeje mocno ? czy slabiutko ?

SharkMen
 Wysłana - 20 kwiecień 2009 10:26      [zgłoszenie naruszenia]

mocno

Ygor
 Wysłana - 20 kwiecień 2009 10:28      [zgłoszenie naruszenia]

to ja nie rozumiem ... jak moze dzialac ogrzewanie skoro woda nie ejst zagrzana ... chyba ze masz padniety czujnik temperatury ...

SharkMen
 Wysłana - 20 kwiecień 2009 10:31      [zgłoszenie naruszenia]

to jest mozliwe tez.....bo on wchodzi na 90 stopni zostanie tak na min i spada i zrobi tak kilka razy.....

tylko czemu wiatrak nie działa?? i kiedy powinnien sie właczyc?

Zmieniony przez - SharkMen w dniu 2009-04-20 10:32:34

AliBabus
Dupowoziarz
 Wysłana - 20 kwiecień 2009 21:46      [zgłoszenie naruszenia]

Wiatrak podłączony jest pod czujnik temperatury więc jak temp. nie dochodzi do 90st. to się nawet nie załącza, więc się nie kręci

[http://www.spritmonitor.de/en/detail/393753.html]

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Odpowiedzi jest na 2 strony.   | następną

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Vw Bora problem......potrzebna porada.....mechanika.

Strony: 1 2

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL