FORUM MOTORYZACJA
samochody tuning imprezy mechanika giełda

∑ temat został odczytany 352 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

MOTORYZACJA | Problemy z samochodem
W202 nie odpala! 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "W202 nie odpala!"   

Yelooon
 Wysłana - 2 marzec 2010 14:38        | zgłoś naruszenie regulaminu

Witam ,rano otwieram auto z pilota a tutaj cisza - centralka nie otwiera a z kluczyka to samo., myślę akumulator rozłączyłem - aku OK ...po podłączeniu klemy od akumulatora centralny działa z pilota i kluczyka , auto odpala.....kilku próbach centralny już nie działa i silnika nie da się uruchomić- cisza . Ponownie odłączę klemę na kilka minut i to samo .Przypuszczam że centralny jest powiązany z immobilaiserem odcinającym rozrusznik. Spotkał się który z podobną przypadłością? drażni mnie to... miałem jechać do pracy i lipa, przyjeżdżam z pracy, wsiadam i jade! i później znowu kicha...

plan JDM...

Ygor
 Wysłana - 2 marzec 2010 14:45      [zgłoszenie naruszenia]

rozwiązanie problemu to co prawda nie jest , ale w moim sluzbowym vito centralny jest powiązany z immo bo jak sie zamknie centralny to nie odpalisz ...

Yelooon
 Wysłana - 2 marzec 2010 16:17      [zgłoszenie naruszenia]

spoko spoko... u mnie rozrusznik też nawet nie chce zakręcić;/ godzinke temu odłączyłem aku, teraz podłączyłem i zadziałało od kopa. wyłączyłem silnik i znowu wał... nie chodzi;/ u mnie rozrusznik jest połączony z aku tylko przez stacyjke i nie ma żadnych przekaźników, bezpieczników po drodze...

plan JDM...

Ygor
 Wysłana - 2 marzec 2010 16:25      [zgłoszenie naruszenia]

no to nie immo na pewno ... moze rozrusznik sie zawiesza ... ? nie no to jakas bzdura bo to nie ma nic z centralnym , wiem ze w bmw np sa jakies moduly komfortu odpowiedzialne za kilka rzeczy, ale chyba pomocy zadnej ze mnie nie bedziesz mial ...

Yelooon
 Wysłana - 2 marzec 2010 21:13      [zgłoszenie naruszenia]

moduł komfortu u mnie też jest, został wymieniony na nowy. Odpowiada m.in. za elektryke szyb z tyłu. Rozrusznik się nie zawiesza, bo tak jak mówiłem raz ide i otwierają sie drzwi od strzała i zapali, później jak go zgasze to albo sie zamknie i nie otworzy, albo sie nie zamknie w ogóle, albo sie zamknie i nawet otworzy, ale już nie odpali! ręce opadają... zauważyłem że jak go odepne to po ok. pół godziny można wsiadać i jechać, ale pojade na sstacje, zatankuje i będzie pchanko a tego nie chce.

plan JDM...

rejent2
 Wysłana - 2 marzec 2010 21:36      [zgłoszenie naruszenia]

na początek przejrzał bym klemy i kable czy wszystkie są dobrze podłaczone bo miałem taki sam przypadek jak twój jak ruszyłem aku to odpalał za chwile nie dosłownie identycznie objawy jak twoje i okazało się że nie było styku kabla przy klemie tzn wychaczył się a był w takiej gumie ochronej i za cholere nie było tego widać.

Ygor
 Wysłana - 3 marzec 2010 08:29      [zgłoszenie naruszenia]

ja mialem z kolei taki problem ze odpalal na pol sekundy i gasl od razu (w te najgorsze mrozy) i tez o dziwo niedokrecona klema byla - sam bylem zdziwiony ... z tym ze ja nie mam centralnego

Yelooon
 Wysłana - 7 marzec 2010 20:57      [zgłoszenie naruszenia]

mój aku jest bez zażutu, klemy przeczyszczone, na początku też jak podpiąłem do porządku aku to ruszył i się cieszyłem ale po pewnym czasie znowu padł... po głębszych wnioskach doszedłem do tego że to wina immo. I szukałem jego sterownika, jak się okazało sterownik był przy pompie centralki więc ją ojciec wymontował i coś tam pokminił... nowa pompka 65pln, oby to było to

plan JDM...

Yelooon
 Wysłana - 15 marzec 2010 13:29      [zgłoszenie naruszenia]

Edit:

ogarnięte, padł immo i wystarczyło go całkowicie wyeliminować i zrobić obejście. teraz wszystko śmiga bez zazutów. Dobry elektryk zrobil to w jeden dzien, koszt 50pln:) i bez nerwow...

pozdro i dzieki

plan JDM...

AliBabus
Dupowoziarz
 Wysłana - 15 marzec 2010 14:17      [zgłoszenie naruszenia]

No to grejt że problem ogarnięty

[http://www.spritmonitor.de/en/detail/393753.html]

Yelooon
 Wysłana - 16 marzec 2010 23:04       [zgłoszenie naruszenia]

Prawde mówiąc wypowiedź Ygora dała mi do myslenia z tym immo... i poniekąd miał racje sogacz, chyba wszedl

pozdrówka

plan JDM...

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

W202 nie odpala!

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL