FORUM MOTORYZACJA
samochody tuning imprezy mechanika giełda

∑ temat został odczytany 447 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

MOTORYZACJA | Car Audio
Wyłącza radio jak odpalam... 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "Wyłącza radio jak odpalam..."   

CameySqad
 Wysłana - 7 luty 2009 18:05        | zgłoś naruszenie regulaminu

mam radioodtwarzacz CD keenwood ale bez mp3 jakies starsze troche (z 3 lata moze miec)

i problem wtym ze wylacza sie jak odpalam silnik a dokladniej kiedy włącze rozrusznik, jak gra radio albo CD, nawet kiedy jest w trybie "standby" i wyswietla tylko godzine to tez na chwile gaśnie ale po kilku sekundach powraca do stanu poprzedniego, i dodam jeszcze ze zaprogramowane stacje radiowe i inne ustawienia sie nie kasują, w przeciwienstwie jak odłącze akumulator, wtedy musze wszystko od nowa ustawiac.

czy to jest normalne? moze to jest zwiazane tylko z spadkiem napiecia podczas pracy rozrusznika? ale skoro tak jest to mogliby zamontowac jakis tranzystor ktory maganyzuje prąd i byloby git

serekkox
PZAA
 Wysłana - 7 luty 2009 18:38      [zgłoszenie naruszenia]

Czy radio odpala bez kluczyka

Bo najprawdopodobniej masz podpięte zasilanie pod stacyjkę tak jak ja i mi tez na chwilkę się wyłącza jak odpalam

W polskich warunkach, posiadanie mocnego, sztywno zestrojonego auta z napędem na tył to przejaw sadomasochizmu

Znawca -

Airon
 Wysłana - 7 luty 2009 19:34      [zgłoszenie naruszenia]

tez tak mialem przy oryginalnym radiu w vectrze

CameySqad
 Wysłana - 7 luty 2009 20:34      [zgłoszenie naruszenia]

radio dziala bez kluczyka w stacyjce, ale gdyby rozłączało całkowicie zasilanie do radia to podejrzewam ze zaprogramowane stacje by sie skasowały a tak sie nie dzieje, wiec poderzewam ze to chodzi o spadek napiecia.

co o tym myslicie?

smuk
 Wysłana - 7 luty 2009 22:20      [zgłoszenie naruszenia]

Masz podpięte radio przez stacyjkę tak jak napisał serekkox, chodzi o to, że przy rozruchu silnika potrzebny jest duży prąd [dla rozrusznika] i wyłączą to "zbędny" odbiornik.

serekkox
PZAA
 Wysłana - 7 luty 2009 22:55      [zgłoszenie naruszenia]

i tyle

W polskich warunkach, posiadanie mocnego, sztywno zestrojonego auta z napędem na tył to przejaw sadomasochizmu

Znawca -

CameySqad
 Wysłana - 8 luty 2009 06:59       [zgłoszenie naruszenia]

ok, bede musiał pomyslec zeby podciągnąć kabel z innego źródła.

dzieki chlopaki

Zmieniony przez - CameySqad w dniu 2009-02-08 06:59:10

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Wyłącza radio jak odpalam...

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL