FORUM MOTORYZACJA
samochody tuning imprezy mechanika giełda

∑ temat został odczytany 551 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

MOTORYZACJA | Samochody, porady i opinie
Wybor miedzy a4, passat b5, golfIV, peu..307 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "Wybor miedzy a4, passat b5, golfIV, peu..307"   

Cyber_89x
 Wysłana - 2 kwiecień 2009 15:23        | zgłoś naruszenie regulaminu

Witam byc moze niedlugo zmienie auto i mam pytanie kazde z wyzej wymienionuch mi sie podoba co byloby dobrym wyborem jesli chodzi o dobre auto malo awaryjne z klasa;D
jesli silnik w dieslu to golf pasek i audi chyba to samo siedzi ;>?
a benzynka to jaki najlepszy bylby jesli chodzi o niezawodnosc
zastanawiam sie nad a6 ale to jzu duze pieniadze;/

Yelooon
 Wysłana - 2 kwiecień 2009 17:12      [zgłoszenie naruszenia]

Audi jak i B5 ma skomplikowane i drogie wielowahaczowe zawieszenie. Same wahacze są aluminiowe i znam ludzi co wymieniają je co roku a raczej "po każdej zimie". chociaż nasze drogi są w stanie dobić każdy zawias na amen... na temat peugeota mam pozytywne zdanie, znajomy kupił nówke i przejechał nim 300 000km bez większych problemów, 1,6 HDi wgniatał w fotel, a spalanko na przyzwoitym poziomie

pozdro

plan JDM...

Cyber_89x
 Wysłana - 2 kwiecień 2009 17:42      [zgłoszenie naruszenia]

nie powiem fajny ten 307 :) mi sie fajnie nim jezdzilo bo kumpel ma :) i dynamika ;p
hmm audi i pasek fajne maszyny tylko te zawieszenie drogie jest ale pewnie za to dobry komfort jazdy
nie wiem co wybrac wszysto fajne samochody;pp

Yelooon
 Wysłana - 4 kwiecień 2009 18:40      [zgłoszenie naruszenia]

a napisz ile masz hajsu (jeśli można wiedzieć) to może coś innego poradzimy... chyba że ustaliłeś już wstępną selekcje i poprostu te samochody najbardziej Ci pasują

plan JDM...

Cyber_89x
 Wysłana - 4 kwiecień 2009 18:48      [zgłoszenie naruszenia]

kasa tak z 18tys raczej to juz kwota max;d
wiec a6 odpada
a no i raczej z tych co podalem to mi sie podobaja ;p

Zmieniony przez - Cyber_89x w dniu 2009-04-04 18:49:00

Yelooon
 Wysłana - 4 kwiecień 2009 21:34      [zgłoszenie naruszenia]

za 16 już lajtowo A6 97r wyczaisz a nawet BMW 7 sie znajdzie... fakt że to inna klasa tak więc spalanie/części ogólnie utrzymanie będzie więcej kosztowało niż w A4 czy B5.

plan JDM...

Cyber_89x
 Wysłana - 4 kwiecień 2009 23:34      [zgłoszenie naruszenia]

hmm a jakie porwnanie pasek/a4 do golfIV/peu 307 :) czesci itd ogolnnie opinie :)

Yelooon
 Wysłana - 5 kwiecień 2009 13:27      [zgłoszenie naruszenia]

w związku z tym że Pasków B5 na naszym rynku jest o wiele więcej niż A4 czy 307 jest to najbardziej "sprawdzony" model... Tak jak pisałem wcześniej, z reguły ludzie narzekają na zawias zarówno w audi jak i w pasku. 307 jako że jest to francuz to już mu obniża noty a i w ogólnych opiniach na różnych forach, portalach noi u mechaników prasuje się najniżej z wymienionej czwórki, chociaż znajomy miał przejeździł 300 000km i na golfa raczej by sie nie zamienił z częściami do wszystkich samochodów bedzie ok, na pewno do VW będzie najtaniej i najwięcej bo w cholere tego sprowadzają z wysp, z Audi nieco drożej (chyba) a peugeot to wiadomo... chociaż moim osobistym zdaniem nie ma sie co przejmować cenami części bo naprawde jest tego tyle w dzisiejszych czasach i idzie przebierać w częściach dowoli. Ceny są bardzo zbliżone do siebie bez względu na markę (ojciec ma volvo którego serwis miał kosztować góry złota a jakoś tragedi nie ma, a silnik jest od renault). A jak chcesz usłyszeć naprawde obiektywną opinie na temat danego auta to pytaj się tego kto dany samochód MIAŁ a nie tego kto go MA (z wiadomych względów- każdy chwali swoje, a jak mu coś nie pasuje to przesadza z wadami...). No i kolejna sugestia- jeśli samochód jest zadbany to warto przepłacić, a jeśli dostawał po dupie od poprzedniego właściciela to nie pomorze mu to że to BMW czy Audi... Wole zadbane renault czy peugeot od rozklekotanego VW czy innego "solidnego" niemca... Troche sie rozpisalem ale mam nadzieje że pomogłem, jak coś kupisz to od razu daj znać

pozdro

plan JDM...

kwiatula16
 Wysłana - 5 kwiecień 2009 17:44      [zgłoszenie naruszenia]

Ja brałbym a4 lub passka.
Ale raczej a4, gdyż w moim(niekoniecznie obiektywnym) przekonaniu jest ich mniej niż passatów. Wewnątrz jest to praktycznie to samo auto, natomiast golf zdecydowanie mniejszy.
307 to francuz więc nie biorę pod uwagę

Cyber_89x
 Wysłana - 5 kwiecień 2009 23:29      [zgłoszenie naruszenia]

kazdy z was pomaga swoim opinia itd dzieki
panowie nie wiem skad takie powiedzenie ze francuzy zle auta ;p?
np bo francuzow sie nie kupuje itd hehe mozecie mi to wytlumaczyc bo nie wiem skad sie biora takie opinie ;D
a4 fajna maszynka ale mi mi golf i pasek mimo ze produkowany czescioo w tych samych latach kojarzys ie bardziej z nowoczesnoscia ;p
najprawdopodnobnije bede szukal wlasnie a4 jesli sprzedam obecne a to wiaze sie z namowa ojca ale powoli ulega wiec powinno byc dobrze hehe ;p a koncu a4 to nie vectra :)

AliBabus
Dupowoziarz
 Wysłana - 6 kwiecień 2009 14:47      [zgłoszenie naruszenia]

Hm... no ogólnie cieżko za ta kasę bedzie dorwać paska w TDI ew. jakiś 90 konny model z jakimis tam wadami, golfera juz moze wyrwiesz w tej kasie, audi a4 tez znajdziesz ale bedzie starsze, gdyż wczesniej to zaczeli klepać od passatów. Golfa znajdziesz w tej kasie ale pewnie jesli to bedzie diesel to z ubozszym wyposazeniem albo tez odbiegajacy od ideału. Auta te zwazywszy na cobre diesle sa napewno godne polecenia. A co do francuzów to sie nie wypowiem ani na nie ani na tak bo nie miałem z nimi wiekszego doczynienia

[http://www.spritmonitor.de/en/detail/393753.html]

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Odpowiedzi jest na 2 strony.   | następną

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Wybor miedzy a4, passat b5, golfIV, peu..307

Strony: 1 2

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL