FORUM MOTORYZACJA
samochody tuning imprezy mechanika giełda

∑ temat został odczytany 2490 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

MOTORYZACJA | Mój samochód
Wycena samochodu 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "Wycena samochodu"   

el - passo
 Wysłana - 28 lipiec 2008 17:45        | zgłoś naruszenie regulaminu

Witam. Mam nadzieję, że to dobry dzial. Nie znalazłem innego odpowiedniego.
Chciałbym aby ktoś pomógł mi wycenić samochód który planuję za jakiś czas sprzedać. Przeglądałem allegro, otomoto i inne serwisy. Ceny sa naprawdę różne:
Peugeot 306, silnik 1.6 benzyna 90km, 1993 rok produkcji, 3 właściciel od 3 lat. Przebieg 130.000 km. Elektryczne szyby x2, elektryczne lusterka x2, wspomaganie kierownicy, centralny zamek.
Samochód spisuje się bardzo dobrze. Nic nie stuka, nic nie puka jednak samochód jest z 93 roku więc nie zalezy oczekiwać super ciszy w kabinie itp. Spalanie około 8, 9 litrów. Lakier oryginalny, ale jak na 93 rok w dobrym stanie. Brak oznak rdzy, dziur itp. Samochód posiada tylko łatke naklejoną na przedni fotel kierowcy. Widocznie poprzedni właściciel palił i zrobił dziurke. Nie chciało mu się tego łatać. Ja sam próbowałem, ale nie potrafie znaleźć takiego samego materiału. Dodatkowo 2x kluczyki do samochodu + 2x kluczyk do drzwi (wymieniałem jakiś czas temu zamki).
Posiadam w samochodze sprzęt audio. Uzywam do od 1,5 roku i oczywiście jest w stanie bdb:
Zestaw przedni PowerBass L-6C [essa.com.pl/oferta/index.php?id=2,178,179&kid=179&pid=1096]
Głośniki wysokotonowe umieszczone w słupkach, obite skajem firmy DLS.
Wytłumienie drzwi przednich matami firmy Dynamat.
Radio Alpine CDE-9871R [allegro.pl/item402764244_alpine_cde_9871r_nowe_gratisy_letnia_promocja_.html]
Wzmacniasz u-Dimension Jr 4-300 [essa.com.pl/oferta/index.php?id=2,18,28&kid=28&pid=908]

Wszystko oczywiście na bardzo dobrym okablowaniu, zrobione przed profesionaliste w tej dziedzinie. Kto zna się troche na CA pewnie zna ten sprzęt a nazwisko człowieka który to robił pewnie nie jest mu obce, ale nie bede go tutaj pisał.

Chciałbym wiedziec ile mógłbym dostać za ten samochód, oczywiście z całym sprzętem itp. Czy da rade wyciągnąc 6500zł?
Oczywiście, jesli znajdzie się jakis amator nie znający się na CA pewnie cena będzie dla niego za duża. Oczywiście moge wyciagnac radyjko, wzmacniacz i wtedy cena spada o 1000zł. Nie mam zamiaru bawic się w wyciąganie głośników.

Wiec jak oceniacie?
6500zł to dobra oferta przyjmując, że chciałbym sprzedac samochód tak jak stoi, tzn niczego nie wyciągac, nie odłączać itp.

Zmieniony przez - el - passo w dniu 2008-07-28 17:46:47

AliBabus
Dupowoziarz
 Wysłana - 30 lipiec 2008 10:50      [zgłoszenie naruszenia]

No jesli stan naprawde jest dobry top mozna cenic 5,5 + CA =6,5 K ale jak ktos bedzie dawał za samą fure 5K ew. z CA 6K to wypychaj od reki bo gdzieś tyle max dostaniesz.

Zalezy tez ile ma furtek i jaki kolor bo jak 5 furtek i ładny kolorek to naprawde zminia postać rzeczy, bo to akurat sie bardzo liczy

[http://www.spritmonitor.de/en/detail/393753.html]

el - passo
 Wysłana - 30 lipiec 2008 16:12      [zgłoszenie naruszenia]

5 drzwi, kolor.... biały

AliBabus
Dupowoziarz
 Wysłana - 31 lipiec 2008 07:21      [zgłoszenie naruszenia]

5 drzwi biały kolor ...... normalnie Dubaj style

Na powaznie 5 drzwi na plus kolor biały na minus, chyba że naprawdę mu ładnie w białym .

Jak naprawde dobry stan blachy to powinni przeboleć, że biały

[http://www.spritmonitor.de/en/detail/393753.html]

Batman..
 Wysłana - 7 sierpień 2008 15:18      [zgłoszenie naruszenia]

Ja bym był mniejszym optymistą 3,5- 5 maks przy dobrych wiatrach

olom
 Wysłana - 16 wrzesień 2008 12:23      [zgłoszenie naruszenia]

93rok 15 lat 6 tyś
A w PL to jeszcze funkiel nówka nie smigana

FARINELLI
 Wysłana - 16 wrzesień 2008 20:20      [zgłoszenie naruszenia]

wbrew pozorom duzo ludzi nie posiada jeszcze internetu i nie maja rozeznania w cenach tu mozesz liczyc na szczęscie dają ogłoszenie do gazety lokalnej, za szybe i giełdzie.

ja przyjmuje złota zasadę na giełdzie"kupuj w słońce, sprzedaj w deszcz lub szron..."zauwaz ze w deszcz kazdy wyglada jak nowy nie widać szpachli i zadrapań...bajka...wszystkie tak sprzedałem...

sprzedam nowe amortyzatory tył Monroe Renault 19, Toyota Corolla, Ford Festiva/Mazda 121-przód, Sachs-BmwE24/E

greku_806
Doctor RR
 Wysłana - 18 wrzesień 2008 13:40       [zgłoszenie naruszenia]

Live to Ride
Ride to Live ©®

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Wycena samochodu

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL