Witam. Mam nadzieję, że to dobry dzial. Nie znalazłem innego odpowiedniego.
Chciałbym aby ktoś pomógł mi wycenić samochód który planuję za jakiś czas sprzedać. Przeglądałem allegro, otomoto i inne serwisy. Ceny sa naprawdę różne:
Peugeot 306, silnik 1.6 benzyna 90km, 1993 rok produkcji, 3 właściciel od 3 lat. Przebieg 130.000 km. Elektryczne szyby x2, elektryczne lusterka x2, wspomaganie kierownicy, centralny zamek.
Samochód spisuje się bardzo dobrze. Nic nie stuka, nic nie puka jednak samochód jest z 93 roku więc nie zalezy oczekiwać super ciszy w kabinie itp. Spalanie około 8, 9 litrów. Lakier oryginalny, ale jak na 93 rok w dobrym stanie. Brak oznak rdzy, dziur itp. Samochód posiada tylko łatke naklejoną na przedni fotel kierowcy. Widocznie poprzedni właściciel palił i zrobił dziurke. Nie chciało mu się tego łatać. Ja sam próbowałem, ale nie potrafie znaleźć takiego samego materiału. Dodatkowo 2x kluczyki do samochodu + 2x kluczyk do drzwi (wymieniałem jakiś czas temu zamki).
Posiadam w samochodze sprzęt audio. Uzywam do od 1,5 roku i oczywiście jest w stanie bdb:
Zestaw przedni PowerBass L-6C [essa.com.pl/oferta/index.php?id=2,178,179&kid=179&pid=1096]
Głośniki wysokotonowe umieszczone w słupkach, obite skajem firmy DLS.
Wytłumienie drzwi przednich matami firmy Dynamat.
Radio Alpine CDE-9871R [allegro.pl/item402764244_alpine_cde_9871r_nowe_gratisy_letnia_promocja_.html]
Wzmacniasz u-Dimension Jr 4-300 [essa.com.pl/oferta/index.php?id=2,18,28&kid=28&pid=908]
Wszystko oczywiście na bardzo dobrym okablowaniu, zrobione przed profesionaliste w tej dziedzinie. Kto zna się troche na CA pewnie zna ten sprzęt a nazwisko człowieka który to robił pewnie nie jest mu obce, ale nie bede go tutaj pisał.
Chciałbym wiedziec ile mógłbym dostać za ten samochód, oczywiście z całym sprzętem itp. Czy da rade wyciągnąc 6500zł?
Oczywiście, jesli znajdzie się jakis amator nie znający się na CA pewnie cena będzie dla niego za duża. Oczywiście moge wyciagnac radyjko, wzmacniacz i wtedy cena spada o 1000zł. Nie mam zamiaru bawic się w wyciąganie głośników.
Wiec jak oceniacie?
6500zł to dobra oferta przyjmując, że chciałbym sprzedac samochód tak jak stoi, tzn niczego nie wyciągac, nie odłączać itp.
Zmieniony przez - el - passo w dniu 2008-07-28 17:46:47
|