FORUM MOTORYZACJA
samochody tuning imprezy mechanika giełda

∑ temat został odczytany 4921 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

MOTORYZACJA | Car Audio
Wygłuszanie drzwi - punkt car audio 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "Wygłuszanie drzwi - punkt car audio"   

Gudrun
 Wysłana - 4 czerwiec 2007 22:20       

Przeniesiona przez serekkox z działu 'Opinie na temat usług serwisów i warsztatów'. | zgłoś naruszenie regulaminu

Panowie szukam punktu w okolicach Zielonej Góry, który profesjonalnie wygłuszy mi przednie drzwi materiałami Stinger albo Dynamat, a nie zwykłymi matami bitumicznymi, które są bardzo ciężkie i tracą właściwości w skrajnych temperaturach. Właściwie chodzi tutaj o dobry, znany, zaufany punkt car audio ponieważ oni się z reguły tym zajmują...Wygłuszenie przy użyciu materiałów, które opisałem kosztuje od 600zł więc jest ważne komu i za co zapłacę...Czasem dobre punkty z tego co czytałem wykonują dokumentacje fotograficzną przed założeniem paneli, przynajmniej ma się pewność, że nie użyli zwykłych. Ja bym się chyba bez tego obył....nie chcę po prostu być kolejnym jeleniem, który płaci sporą kasę za amatorszczyznę...Jeśli znacie takie zaufane miejsca, które możecie śmaiło polecić będę wdzięczny..

serekkox
PZAA
 Wysłana - 5 czerwiec 2007 13:32      [zgłoszenie naruszenia]

Szukalem na roznych forach ale znalezc nic nie moglem.

Mysle ze jak poprosisz zaklad o fotorelacje z gluszenia to nie bedzie problemu bo zawsze to dla nich jakas reklama.

Jezei bedziesz mial juz foty z roboty to wrzuc na forum

W polskich warunkach, posiadanie mocnego, sztywno zestrojonego auta z napędem na tył to przejaw sadomasochizmu

Znawca -

Gudrun
 Wysłana - 5 czerwiec 2007 23:30      [zgłoszenie naruszenia]

Właściwie to mieszkam w irlandii i dowiedziałem się dzisiaj ile na miejścu by mnie to kosztowało...Najbardziej znany punkt car audio w moim mieście wyliczył mi za maty Dynamat Xtreme Door Kit 100Euro( w Polsce ok 360zł wiec podobnie) i robocizna wg nich przy moim samochodzie (Megane Coupe) to 1-1.5h...za godzinę liczą 60Euro...więc ok 160-200Euro razem...powiedziałbym very nice....w sobote do nich jadę...jednak z tego co czytałem na audiofilskich stonkach to najlepiej użyć takie 2 zestawy(mimo że jeden zestaw jest na parę drzwi) no ale nie dajmy się zwariować a za 2 miesiące jadę do polski więc chciałem taniej ale jak ceny podobne to wole już się cieszyć mniejszymi szumami

serekkox
PZAA
 Wysłana - 7 czerwiec 2007 21:54      [zgłoszenie naruszenia]

Jaki to w ogole jest samochod

W polskich warunkach, posiadanie mocnego, sztywno zestrojonego auta z napędem na tył to przejaw sadomasochizmu

Znawca -

Gudrun
 Wysłana - 8 czerwiec 2007 17:24      [zgłoszenie naruszenia]

serekkox...to meganka coupe '96
właściwie to już byłem w punkcie car audio w irlandii i za wygłuszenie drzwi materiałem Dynamat Xtreme Door Kit zawołali 100euro (jest to zestaw na parę drzwi w polsce ok 360zł) + robocizna 1-1.5h i 60euro za godzine więc całość ma mnie kosztować do 200euro...nie tak źle...tylko chcę żeby mi jeszcze założyli pierścienie mdf przykręcone do blachy na 16.5cm a 13cm są w standardzie no i trochę chyba panel będzie trzeba pokroić...umówie się z nimi w przyszłym tygodniu....a system jaki sobie buduję ma tak wyglądać

wzmak 4 kanałowy: u-dimension rm v41 (4x75rms)
radio:Clarion DXZ 658 RMP

to już zamówione...czekam na dostarczenie

przód ma dobrze grać więc myślałem o jakimś zestawie od 800-900zł
pochlebne opinie słyszałem o Dego PO-650, Powerbass L-6C, czy Focal Acces 165 A1....no nie mogę się jeszcze zdecydować a dego odpadają bo nigdzie za granicą nie można ich dostać online nawet w niemieckich sklepach nie ma
jak masz jakies coś warte polecenia to podrzuć pomysła

no i 2 kanały zmostkowane i do tego sub...tez jeszcze nie wiem jaki..te 2 kanały za dużo mocy nie mają więc wybór trudny...tak do ok 800zł (koszt ze skrzynią zamkniętą) wszystko połączone kablami stingera wysokiej jakości...oczywiście sprzodu system odseparowany połączony zwrotnicami

Słucham głównie muzyki klubowej z elementami jazzu, czasem rock...właściwie każada dobra muza

Ależ się rozpisałem....właściwie to chyba lepiej przenieść teraz ten temat do car audio....tak szczerze to serekkox pewnie coś wie może jescze kilka osób na temat car audio..więc nie ukrywam, że bardzo fachowej pomocy szukam na profesjonalnych forach.. nie chcę słyszeć rad 16latków...chyba już sam więcej wiem..ale jeśli ktoś ma dobre pomysły chętnie niech się podzieli jeśli ma coś na temat do powiedzenia

zaborek
No Risk, No Fun
 Wysłana - 8 czerwiec 2007 17:28      [zgłoszenie naruszenia]

nie mam nic w temacie do napisania ale...

...poka furke

"As far back as I can remember, I've always wanted to be a gangster." -- Henry Hill, Brooklyn, N.Y. 1955.

Gudrun
 Wysłana - 8 czerwiec 2007 17:38      [zgłoszenie naruszenia]

ok...furki mam tylko jedno zdjęcie...jak widzicie kierownice mam po prawej stronie..ale już długo tak jeżdze więc czuje się b.pewnie...dzisiaj zmieniałem pas na lewy...patrze w tylne lusterko-nic w lewą szybę-nic...delikatnie zmieniam pas a tu słysze klakson na maksa!!!...zwykle nie spoglądam w lewe boczne jak kierownice mam po prawej...no ale mam nauczkę...nissan mikra siedział mi schowany lewym pasie na wysokości mojego bagażnika także w tylnym lusterku nic i w szybie nic...ale miałem jazde...gdybym zmienił pas tak szybko jak to zwykle robie byłaby masakra

zaborek
No Risk, No Fun
 Wysłana - 8 czerwiec 2007 18:07      [zgłoszenie naruszenia]

UPS

przeciwmgielne wyblakły, zdarza sie co to jest 1.6e? jak władujesz tyle tego audio tu muła załapie

"As far back as I can remember, I've always wanted to be a gangster." -- Henry Hill, Brooklyn, N.Y. 1955.

Gudrun
 Wysłana - 8 czerwiec 2007 18:15      [zgłoszenie naruszenia]

hehe no to 1.6e

Przeciwmgielne wyblakły

Nic nie zamuli da radę tylko jak suba włożę do bagażnika to niebędę już mógł zwłok wozić ...za pojemny to on nie jest

zaborek
No Risk, No Fun
 Wysłana - 8 czerwiec 2007 18:20      [zgłoszenie naruszenia]

wyslalem Ci prv

Gudrun
 Wysłana - 8 czerwiec 2007 18:30      [zgłoszenie naruszenia]

Dzięki...czekam właśnie na jakiś wolny weekend żeby zabrać się za furę...nie ma to jak samemu ją naprawiiać i samemu psuć

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Odpowiedzi jest na 3 strony.   | następną

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Wygłuszanie drzwi - punkt car audio

Strony: 1 2 3

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL