FORUM MOTORYZACJA
samochody tuning imprezy mechanika giełda

∑ temat został odczytany 3446 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

MOTORYZACJA | Car Audio
Wyjścia RCA - pytanie 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "Wyjścia RCA - pytanie"   

Gudrun
 Wysłana - 2 czerwiec 2007 20:03        | zgłoś naruszenie regulaminu

Zainteresowałem się car audio systemami jakiś czas temu i wielu rzeczy jeszcze nie wiem, więc liczę na waszą pomoc...Buduję sobie system w samochodzie, który ma wyglądać następująco:

Wzmacniacz 4 kanałowy
Głośniki przednie woofery
Głośniki przednie tweetery
Sabwoofer
no i oczywiście jednostka główna

Dwa kanały chcę wykorzystać na przednie głośniki a kolejne dwa połączyć w układ mostkowy do zasilania subwoofera

Mój problem...wzmacniacz ma 2 pary wejść na RCA (Front i Rear) a moje radio tylko jedną parę...Jak więc to mam podłączyć? Czy podłączyć tylko do radia i do wejść "Front"? Czy sygnał jakoś rozdzielić...Co na tym stracę, jeśli nie wymienię radia na z 2ma parami RCA..Może macie jakieś pomysły...trochę w ten system inwestuję, więc jeśli rozdzielenie sygnału wiązałoby się z utratą jakości to wolę wymienić radio..

serekkox
PZAA
 Wysłana - 3 czerwiec 2007 16:11       [zgłoszenie naruszenia]

Mozesz kupic sobie rozdzielacz na kable sygnalowe, np taki:
[http://www.essa.com.pl/oferta/index.php?id=2,51,104&kid=104&pid=904]

Ale jezeli podlaczysz w ten sposob wzmacniacz 4 kanalowy to stracisz regulacje Fader czyli tyl/przód a jest one potrzebna.

Jezeli masz po jakims czasie miec do siebie wyrzuty i bedziesz sie czuc zle psychicznie z tym to bym zmienil radio na takie z 2xRCA.

Blaupunkt ma takie i dobre radia. Za 400 zł juz kupisz nowke sztuke z dwoma RCA.

W polskich warunkach, posiadanie mocnego, sztywno zestrojonego auta z napędem na tył to przejaw sadomasochizmu

Znawca -
[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Wyjścia RCA - pytanie

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL