FORUM MOTORYZACJA
samochody tuning imprezy mechanika giełda

∑ temat został odczytany 359 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

MOTORYZACJA | Problemy z samochodem
Wytrysk oleju!! 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "Wytrysk oleju!!"   

rejent2
 Wysłana - 8 styczeń 2009 18:41        | zgłoś naruszenie regulaminu

Witam!!! A wiec mam problem jadąc sobie ostatnio w pewnym momencie poczułem smród palacego sie oleju u jak sie okazało wystrzelił mi olej na silnik i nie wiem czego to może byc powod. olej najprawdopodobniej był z miejsca gdzie znajduje sie bagnet. jednak jak juz wszystko wytarłem to się to już wiecej nie powtorzyło co to może być ??? coś poważnego?? przypadek??

Zmieniony przez - rejent2 w dniu 2009-01-08 18:42:17

rejent2
 Wysłana - 8 styczeń 2009 18:46      [zgłoszenie naruszenia]

dodam że mam p 405 1,6 91 rok okolo 4 lata temu był remont silnika auto ma przejechane od tamtej pory 40 000 km a przebiegane ma 194 000km.

Zmieniony przez - rejent2 w dniu 2009-01-08 18:46:38

AliBabus
Dupowoziarz
 Wysłana - 8 styczeń 2009 19:39      [zgłoszenie naruszenia]

A jaki masz olej słyszałem że komuś mineralny wystrzelił i w tym przypadku tak ponoć bywa przy jeździe na krótkich dystansach.
A nie sprawdzałeś ostatnio stnu, może coś był kiepsko wsadzony

Ale pewnie coś gdzieś zamarzło i straciło drożność i wywaliło Zalej olej i jeździj jak sie nie powtórzy to pewnie rozmarzło i po sprawie.

[http://www.spritmonitor.de/en/detail/393753.html]

Ygor
 Wysłana - 8 styczeń 2009 20:19      [zgłoszenie naruszenia]

a nie dolewales ostatnio ? moze przesadziles ? jesli 40k po remoncie to chyba nie mineral jeszcze ... ?

rejent2
 Wysłana - 8 styczeń 2009 22:46       [zgłoszenie naruszenia]

tak wogóle to wyleciało okolo 500 ml, najprawdopodobniej bedzie to w wyniku zamarznięcia lub zapchania przewodu odprowadzającego powietrze z miski olejowej poniewaz jak rozebrałem wlew oleju to w wyniku nie dogrzania powstało parowanie i powstała taka maż która zapchała rurku albo poprostu na jakims momencie zamarzła.

pozdrawiam

Zmieniony przez - rejent2 w dniu 2009-01-08 22:47:21

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Wytrysk oleju!!

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL