FORUM MOTORYZACJA
samochody tuning imprezy mechanika giełda

∑ temat został odczytany 1117 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

MOTORYZACJA | Car Audio
Wzmacniacz w samochodzie problem !!!!!!! 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "Wzmacniacz w samochodzie problem !!!!!!!"   

wwooe
 Wysłana - 28 luty 2009 17:15        | zgłoś naruszenie regulaminu

Witam otoż mam auto bmw e36 przeciagnelem kable do wzmacniacza 4 kanalowego blaupunkta 850W , pod wzmacniacz podlaczylem subwoofer oraz 2 glosniki i cykawki , mase podlaczylem pod srube w bagazniku, i podlaczylem zasilanie i wzmacniacz wogole nie dziala a mialem go w innym samochodzie i chodzil bez zarzutu w sumie jest on nowy ma pare miesiecy , i nie wiem w czym jest problem na obrazku przedstawiam jak to podlaczylem , tam gdzie glosniki tam sa tez 2 cykawki , sprawadzalem bezpieczniki i wszystko jest ok napiecie tez jest sprawdzalem miernikiem , jak podlaczalem mase to poszla iskra a potem jak drugi raz podlaczalem to juz jej nie bylo, Poradzcie co zrobic

Airon
 Wysłana - 28 luty 2009 17:36      [zgłoszenie naruszenia]

hmm przewod remote masz podlaczony?

wwooe
 Wysłana - 28 luty 2009 17:47      [zgłoszenie naruszenia]

przewod remot podlaczylem czyli jest to niebieski kabel z kostki przy radiu przeciagnelem kabel zeby sprawdzic czy pojdzie czyli odizolowalem i pociagnelem do wzmacniacza i dalej nic , chyba ze moze zle go podlaczylem

Airon
 Wysłana - 28 luty 2009 17:56      [zgłoszenie naruszenia]

no jak wlaczasz radio to wzmak powinien sie zalaczyc,albo masa slaba jest jak na moje

zaborek
No Risk, No Fun
 Wysłana - 28 luty 2009 19:59      [zgłoszenie naruszenia]

słaba masa pewnie, podlacz na krotko przy aku i daj jakis przewodzik na szybko od radia i wszystko w temacie

"As far back as I can remember, I've always wanted to be a gangster." -- Henry Hill, Brooklyn, N.Y. 1955.

wwooe
 Wysłana - 28 luty 2009 20:10      [zgłoszenie naruszenia]

hmm a jak sprawdzic gdzie dobra masa sprawdzalem miernikiem i wskazywalo ok , to jutro podlacze do akumulatora na krotko i mase tez wezme z aku i pociagne kabelek do remote , a dobrze twierdze ze kabel remote to ten niebieski z kostki ? meczylem sie wyciagnac ten kabel z kostki i nie dalo rady troche glupie pytanie ale moze poradzicie ? :)

wwooe
 Wysłana - 28 luty 2009 20:11      [zgłoszenie naruszenia]

czyli musialbym odlaczyc ten kabel niebieski zaizolowac go i w jego miejsce wstawic drugi ktory przeciagne do wzmacniacza tak ?

Airon
 Wysłana - 28 luty 2009 20:12      [zgłoszenie naruszenia]

ten niebieski to remote u mnie jest niebiesko bialy,ja tam uwazam ze najpewniejsza masa to z aku

wwooe
 Wysłana - 28 luty 2009 20:35      [zgłoszenie naruszenia]

Czytalem ze to jest kolor niebieski , to jutro podlacze i sprawdze czy chodzi wszystko i napisze

zaborek
No Risk, No Fun
 Wysłana - 28 luty 2009 21:28      [zgłoszenie naruszenia]

z kolorem to roznie, bialo niebieski, albo niebieski,

"As far back as I can remember, I've always wanted to be a gangster." -- Henry Hill, Brooklyn, N.Y. 1955.

wwooe
 Wysłana - 1 marzec 2009 15:39      [zgłoszenie naruszenia]

i podlaczylem ale cienkim kablem przy akumulatorze mase i napiecie i kabel remote z radia i nic :/ dalej nie chodzi , nie wiem co jest nie tak chyba nie mozliwe zeby nagle sie wzmacniacz zespul :/ za tydzien pojade do jakiegos warsztatu car audio i niech zobacza co jest nie tak

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Odpowiedzi jest na 2 strony.   | następną

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Wzmacniacz w samochodzie problem !!!!!!!

Strony: 1 2

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL