FORUM MOTORYZACJA
samochody tuning imprezy mechanika giełda

∑ temat został odczytany 2000 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

MOTORYZACJA | Motocykle
Yamaha FZS 600 fazer jako pierwszy motocykl - co sadzicie? 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "Yamaha FZS 600 fazer jako pierwszy motocykl - co sadzicie?"   

CameySqad
 Wysłana - 28 styczeń 2009 18:33        | zgłoś naruszenie regulaminu

Czesc, mam 22 lata, 188 wzrostu i 90kg wagi.

planuje na wiosne kupic pierwszy motocykl i niechce jakiegos bandita ani gs500 (kwestie gustu), wybralem sobie fazera fzs w granicach 8tyś zł a najlepiej w złotym malowaniu, tylko zastanawiam sie czy nie jest to za mocny motocykl? wkoncu 98 konikow robi swoje, ale wiem ze jesli nie mam doswiadczenia to nie nalezy wkrecac sie na wysokie obroty poniewaz silnik staje sie wtedy nie obliczalny a co za tym idzie moc wzrasta

w dziecinstwie smigalo sie na wsk-ach i innych sprzetach kaskaderskich wiec nie jedna glebe zaliczylem a co za tym idzie zdazylem łyknąć troche doswiadczenia, kurs na kat.A mam juz za soba oraz egzamin tez z wynikiem pozytywnym, pozostaje mi tylko kupic odpowiedznie ubranie oraz maszyne

jesli mialbym sie zabic to zabilbym sie nawet na półlitrowce, wiec fazerek to chyba nic strasznego na pierwsze moto?

greku_806
Doctor RR
 Wysłana - 28 styczeń 2009 20:43      [zgłoszenie naruszenia]

doswiadczenia po prawku to sie nie ma zadnego
Jak masz troche oleju w glowie to bierz smialo, ale moge Ci zagwarantowac ze emocje puszczaja jak sie wsiadzie na moto

Live to Ride
Ride to Live ©®

VidaL
ZASŁUŻONY
 Wysłana - 31 styczeń 2009 17:56      [zgłoszenie naruszenia]

Spoko, ja też bym się nie zastanawiał tylko brał

MAJSTER16
 Wysłana - 5 luty 2009 13:08      [zgłoszenie naruszenia]

fazer ladnie cisnie do przodu, ma dobre zebranie od dolu ale jest raczej spokojny i latwy do opanowania...Kolega ma fazera i jak jezdzilismy razem (ja na Kawasaki zzr600) to kiedy kawa pokazuje pazur na wyzszych obrotach to Yamaha w tym momencie nie ma nic do gadania, ale kawy jak to kawy na wysokich sa piekielnie szybkie a na niskich mul wiec jesli chodzi o elastycznosc to wachalem dym fazera na krotkich odcinkach i zakretach ale na prostych po redukcji i pelnej kicie jego przewaga odleglosci nie miala znaczenia bo byl po chwili moj i juz mnie nie mogl dojsc...Fazer jest po prostu latwy w prowadzeniu i latwy do ogarniecia- przewidywalny az nudny jak dla mnie

Kawałsuki

greku_806
Doctor RR
 Wysłana - 5 luty 2009 13:10      [zgłoszenie naruszenia]

napewno jako pierwsze moto dostarczy wiele wrazen

Live to Ride
Ride to Live ©®

MAJSTER16
 Wysłana - 5 luty 2009 15:51      [zgłoszenie naruszenia]

na pewno zaskoczy ale tez nie zrobi nam przykrego psikusa- rozsadny wybor, a i wyglad wg mnie swietny i do tego ma mily dzwiek, troche za cichy na seryjnym kominie jak dla mnie, ale to tez ma swój urok w trasie, bo Kawa mnie meczy po dlugiej jezdzie- dzwiekiem.

Kawałsuki

CameySqad
 Wysłana - 5 luty 2009 21:12       [zgłoszenie naruszenia]

dzieki za rady chlopaki ale ten motocykl ktorym jezdilem na kursie czyli yamaszka ybr 250 wydaje mi sie dosc mocny poniewaz mial dobre odejscie tak do predkosci 80kmh i napewno wyprzedilbym nie jeden samochod tą yamaszka ybr250 wiec mialem watpliwosci te fazer bedzie dla mnie za mocny

ale po tym co piszecie watpliwosci zostaly rozwiane i wiem ze przy odrobinie rozwagi krzywdy sobie nie zrobie jesli bede jezdił z 95 koniami miedzy nogami

pozdro chlopaki

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Yamaha FZS 600 fazer jako pierwszy motocykl - co sadzicie?

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL