| Autor |
"Yamaha TZR 50 czy Peugeot Speedfight 2?" |
|
|
0KrzysieK0
|
|
Wysłana - 11 maj 2007 12:00 | zgłoś naruszenie regulaminu
Witam;)
No więc pytanie jak w temacie. Co lepiej kupić i dlaczego? Ewnetualnie co innego możecie polecić? Zależy mi żeby tym skuterem/motorowerem/motorem ( niepotrzebne skreślić ) można było jeżdzić na karte motorowerową.
| |
|
 |
|
|
|
greku_806
|
|
|
|
jesli chcesz skutera to ten speedfight 2 bedzie dobrym rozwiazaniem
jesli chcesz cos pokroju scigacza to Yamaha odpada w przedbiegach, zablokowana ma zaledwie 1,5KM no chyba ze ja odblokujesz wtedy bedzie miala jakies 10KM, a to juz sporo jak na 50ccm.
calkiem niezla jest tez Aprilia Af-1.
i nie kupuj czterosuwa w tej klasie, bo to jeden wielki niewypal
Zmieniony przez - greku_806 w dniu 2007-05-11 12:16:22
|
|
|
0KrzysieK0
|
|
No właśnie skuter to taka wersja ostateczna bo wolałbym coś a'la TZR. I jeśli bym kupował Yamahe to oczywiście odblokowaną/odblokował bym sam. A tam Aprilia Af-1 całkiem fajna tyle, że ta nowa. W Polsce jest jakiś dealer Aprilli? i to najlepiej ze stroną internetową:P |
 |
|
|
|
greku_806
|
|
|
|
|
|
|
0KrzysieK0
|
|
A z tej czwórki
-Yamaha TZR 50
-Aprilla RS 50
-Derbi GPR 50
-Peugeot XR6 50
co było by najlepszym wyborem? bo z wyglądu to TZR i GPR ładniejsze od RS ale jak z osiągami?
Zmieniony przez - 0KrzysieK0 w dniu 2007-05-11 12:49:13 |
 |
|
|
|
greku_806
|
|
|
|
derbi oprocz tego ze ladnie sie prezentuje to niewiele ma do zaoferowania.
TZR, ku temu bym sie sklanial, pod warunkiem ze bedzie odblokowany.
|
|
|
0KrzysieK0
|
|
|
|
|
greku_806
|
|
|
|
na starcie ma juz 9KM, tyle wiem o nim.
|
|
|
VidaL
|
|
ZASŁUŻONY
|
|
Dla mnie w ogóle to porównanie nie ma sensu.
Nigdy w życiu nie kupiłbym skutera. A tym właśnie jest Peugeot.
TZR przynajmniej ma jakiś wygląd to raz, dwa ma sprzęgło i normalną skrzynię biegów, co w jakimś stopniu zapewnia zabawę.
Brałbym Yamahę w ciemno. Oczywiście odblokowaną, bo jak miałbym mieć 1,5 KM, to już wolałbym nic nie kupować. I generalnie z tych, co podałeś wybór też padłby na TZR'a |
 |
|
|
|
p.picollo
|
|
tzr 50 - moj znajomy mial to kiedys. Byla w bardzo dobrym stanie. Silnik peknie chodzil, 100km/h we dwoch przy seryjnym cylindrze (50ccm) nie bylo problemu, mysle ze to bardzo dobry wynik. |
 |
|
|
|
Grzesiek G
|
| Wysłana - 11 maj 2007 23:13 Usunięta przez greku_806 za naruszenie Pkt6 regulaminu forum. | [zgłoszenie naruszenia] |
| |
|