Jestem w tym temacie trochę zielony ale postaram się napisać co mnie boli
Opel ASTRA I 98` rok
Rodzaj muzyki (i tutaj różnie bo czasem Techno-Dance a czasem Hip Hop i to dosyć ciężki)
Powiedzmy że mam gołe auto (bez sprzętu)
Tak jak wyczytałem poleca się 2 głośniki w drzwiach + subboffer z tyłu + wzmacniacz.
I teraz kilka pytań:
-Czy trzeba wygłuszać drzwi z przodu? Jak tak to czy mogę to zrobić sam jakąś pianką/czymś do wygłuszania?
I jakie tam najlepiej głośniki?
-z Subwooferem są 2 wyjścia: kupić gotowy lub gotowy + skrzynia (skrzynię jestem spokojnie sam wykonać więc chyba lepsze rozwiązanie)
-Wzmacniacz: 4 kanałowy w takim wypadku? jak tak to jaki był by najlepszy?
-O radiach czytam aktualnie, i wybiorę coś z propozycji które padają na forum.
-Jak z okablowaniem? i podłączeniem?
należy kupić nowe seryjne kable najlepiej?
Dzieki za odp i jak możecie wrzucić jakieś propozycje.
Pierwsza wada astry - mala glebokosc montazowa przednich glosnikow. Przy zastosowaniu dystansu 35mm maxymalna glebokosc montazowa to 61-63mm(zalezy od modelu). Oczy7wiscie mozna wlozyc glebsze glosniki ale wtedy nie otworzy sie szyba w drzwiach do konca wiec twoj wybor Masz elektryczne szyby czy nie
Drzwi mozesz wygluszyc sam mata dekarska jest lepsza niz maty APP. Za 250 sam zrobisz drzwi elegancko
Kable seryjne do glosnikow trzeba wymienic na nowe o wiekszym przekroju. Do tweeterow 2x1.5mm2 a do wooferow 2x2,5mm2 z miedzi beztlenowej(OFC)
Tak jak zauwazyles najlepsza jest opcja przod+maly subwoofer i tego bedziemy sie trzymac.
Ale zapomniales o najwazniejszym
Ile kasy mozesz przeznaczyc na audio