| Autor |
"Zamiana na coś do 16K:)" |
|
|
Yelooon
|
|
Wysłana - 13 marzec 2011 18:02 | zgłoś naruszenie regulaminu
Witajcie chłopaki... Moja madzia jest niezawodnym autem ale... ale dojrzałem do czegoś poważniejszego poszukuje samochodu do 16000zł. Ma to być sedan, ew. ładne kombi, zakładałem że rok ma być conajmniej 2002, ale ciekawe opcje od 99/2000 również rozpatrze. Priorytetem jest młody rocznik, diesel ewentualnie benzynka, żadnego gazowania. Motorek w miare żwawy i tutaj skupiałbym sie na japończykach z racji tego że swoją mazdą przy poj. 2,0 wykręcam po mieście 8l/100km. odpadają francuzy, fordy, fiaty i inne... no chyba ze mnie ktoś przekona ciekawymi argumentami Moje propozycje (kilka modeli znalazłem)
Lexus is200
Mazda 6
Mazda Xedos
Lancia Lybra (musze sie rozejrzeć jak z częściami)
Alfa 166 (chociaż raczej nie ale ładny jest)
Honda Accord
Mitsu Galant
Z niemiec na myśl przyszlo mi:
Opel Vectra C (ostatnio mi przeszła 2002r. 1,8gts za 14K... a tak fanie sie tym śmigało...)
Opel Omega (tylko 2,2dti)
beta e39
beta e46
i co jeszcze polecacie chłopaki...? czekam na żwawą dyskusję
Zmieniony przez - Yelooon w dniu 2011-03-13 18:05:03
 |
|
|
|
Tedzikooo
|
|
Honda Accord silnik 1.8 albo 2
xedos miesliśmy w rodzinie w automacie silnik 2 litrowy naprawdę dawał radę. Ją to kupisz nawet poniżej 10 tys.
Ciekawe co piszesz co do spalania 8 l w miescie mając silnik 2 litrowy... U mnie tyle pali ale średnio a nawet wiecej silnik 1.8 w nissanie. Biegi chyba zmieniasz prz 2,5 tys obrotów bo to jest wręcz niemożliwe |
 |
|
|
|
AliBabus
|
|
Dupowoziarz
|
|
|
|
|
Yelooon
|
|
Biegi rzeczywiście zmieniam do 2,5 nawet 2,3k obrotów.... a jak jade do szkoły np. to jest na ssaniu to nawet nie dotykam gazu
Ali, dziewczyna chciała go opchnąć bo potrzebowała kasy, chciała za niego 18 ale gadałem z nią to jak jej dam 14 na stół do mam go brać... spóźniłem sie 3 dni, poszła za 17,500. Miałem jeszcze omege 2.2dti w kombiku i też poszła za 12 o ile dobrze pamiętam.... No i co dalej? nikt już nie ma pomysłów?
Zmieniony przez - Yelooon w dniu 2011-03-14 14:59:59
|
|
AliBabus
|
|
Dupowoziarz
|
|
|
|
|
Ygor
|
|
|
|
|
Yelooon
|
|
e46 aż tak drogie w utrzymaniu...? kurde no nie wiem nie wiem... mimo tego że jest nowsze to zawsze klasa niżej od e39. a to takie na zdjęciu to co to w ogóle bo szukać mi sie nie chce i nie kojarze fury...
|
|
Ygor
|
|
jak sie sypie to kasa idzie szybko jak to w bmw , to lexus is 200 kombi
Zmieniony przez - Ygor w dniu 2011-03-15 07:17:43 |
 |
|
|
|
Yelooon
|
|
kurde lexusa is200 chciałem ogarnąć ale troche drogo by mnie wyszedł bo stoi za 19 500 na allegro. ale gosć chętny na zamiane, ale kurde gdzieś przyłożyłem i mi sie zbiornik paliwa wygiął i kto wie czy pompy nie uwaliłem bo mi dziwnie autko przerywa...
|
|
Ygor
|
|
pompe na szrocie za grosze przeciez kupisz a zbiornik moze sie uda wypchnac otworem na pompe |
 |
|
|
|
Yelooon
|
|
pompa 60zł... to nie wydatek. tylko sie zastanawiam czy przy tym ogólnym nakładzie jeśli chodzi o mazde dopłacać tyle siana tylko dlatego że to lexus...