FORUM MOTORYZACJA
samochody tuning imprezy mechanika giełda

∑ temat został odczytany 1156 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

MOTORYZACJA | Car Audio
Zestaw Renault 19 Chatchback 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "Zestaw Renault 19 Chatchback"   

pio_88
 Wysłana - 2 lipiec 2008 14:43        | zgłoś naruszenie regulaminu

Witam. Jestem zielony w temacie electronika/audio. Poczytałem troche ale nie umiem dobrać np radia i głośników żeby dobrze grały. szukam zestawu do 500 zł radio + 4 głośniki (2przód + 2 tył) z czasem podłącze je do wzmacniacza. (auto będzie bez skrzyni basowej) dlatego chciałbym aby głośniki z tyłu po podłączeniu do wzmacniacza grały dośc mocno. dzięki

DiscoBoy
 Wysłana - 2 lipiec 2008 15:18      [zgłoszenie naruszenia]

czego oczekujesz od tego audio ?
drzwi pewnie nie bedziesz wygluszal, kasy masz malo wiec nie ma co sie pchac w zestaw odseparowany

kup radio pionka np to [http://www.mania24.pl/product_info.php?cPath=126_128&products_id=7949]

albo
[http://www.mania24.pl/product_info.php?cPath=126_128&products_id=7952]

do tego jakies wspolosiowe glosniki np [http://www.elektronikmedia.pl/sklep/index.php?main_page=product_info&cPath=3_31&products_id=124&zenid=9cd3735bb4ade8b1fbcffff71e7b0b9a]

do tego kable i gra

tyl sobie daruj z reszta i tak nie starczy ci kasy

serekkox
PZAA
 Wysłana - 2 lipiec 2008 15:25      [zgłoszenie naruszenia]

Najpierw to podaj rodzaj muzyki jaki sluchasz.

Pozniej trzeba zrobic wygluszenie drzwi - bez tego nie ma sensu wymienic glosnikow.

Glosnikow z tylu sie nie montuje

Narazie skup sie na wygluszenie drzwi i prawidlowym montazu zestawu przedniego a potem sie pomysli o reszcie.

Musisz dos dolozyc bo 500 na radio i glosniki to jest niewykonalne

W polskich warunkach, posiadanie mocnego, sztywno zestrojonego auta z napędem na tył to przejaw sadomasochizmu

Znawca -

TDK2
Serekkox Clan
 Wysłana - 2 lipiec 2008 16:25      [zgłoszenie naruszenia]

serekkox wykonalne ale nie bedzie to cos dobrego ale smiesznego :P
radio jvc kdg342 mozesz kupic juz za troche ponad 200zl wiec zostanie cos kolo 300zl na glosniki :P ale nie poleca sie tego lepiej zbierac kase a za te 500zl tzn. za czesc wygluszyc drzwi

To co mam nosze z dumą :)

DiscoBoy
 Wysłana - 3 lipiec 2008 17:05      [zgłoszenie naruszenia]

bierzecie czasmi pod uwage ze nie wszyscy dąza w budoiwniu audio do tego do czego wiekszosc nas tutaj sa tacy co szukaj prostego audio bo chca wymienic seryjne albo wcale go nie maja - wygluszenie drzwi nie w kazdym przypadku musi byc priorytetem i nie zgodze sie ze bez wygluszania nia ma co zmieniac glosnikow
np. wczoraj slucham u kolegi w golfie mk IV helixy DB 62.1 na niewygluszonych drzwiach i na pewno nie moge powiedziec ze nie wrato bylo wymieniac seryjnego audio na te glosniki - jemu to wystarczy, jest zadowolony i o to chodzi nie kazdy ma zajawke na CA tak jak co niektorzy tu i trzeba to wziac pod uwage

moja propozycja dla kolegi taka jaka podalem wczesniej - zamontujesz pojezdzisz posluchasz i jak za jakis czas bedziesz czul niedosyt zainwestujesz kolejny raz w bardziej "profesjonalne" audio...a jak bedzie Ci odpowiadal ten zestaw wrocisz tu dasz mi soga, podziekujesz ladnie i po sprawie

serekkox
PZAA
 Wysłana - 3 lipiec 2008 19:51      [zgłoszenie naruszenia]

Piszesz straszne glupoty.

Wygluszenie sluzy temu aby stworzyc dla glosnika komore zamkieta w drzwiach w ktorej bedzie sobie gral. Tez to przerabialem. Mialem zestaw bez wygluszonych drzwi i w wygluszonych. Po wygluszeniu tony niskie staly sie duzo lepsze. Zejscie bylo tez duzo lepsze. Wygluszenie ksztaltuje tez powierzchnie akustyczna w drzwiach. POzatym bardzo dobrze izoluje dzwieki z otoczenia.

Wygluszenie sluzy takze temu zeby nic nie trzeszczalo w drzwiach. Nie ma nic milszego jak wsiadziesz do auta ktos pusci muzyke a tapicerka drzwi daje w rytm muzyki "tryt tryt pry pry"

Przeczytaj regulamin dzialu szczegolnie punkt 3

Zmieniony przez - serekkox w dniu 2008-07-03 19:51:32

W polskich warunkach, posiadanie mocnego, sztywno zestrojonego auta z napędem na tył to przejaw sadomasochizmu

Znawca -

DiscoBoy
 Wysłana - 3 lipiec 2008 22:50      [zgłoszenie naruszenia]

piles cos dzisiaj ?
po pierwsze zakaz sogow jest chyba w spamie a nie w normalnych tematach ?!

po drugie nie napisalem ze glosnik w wygluszony drzwiac gra tak samo jak w nie wygluszonych - ale nie powiesz mi chyba ze zestaw odseparowany (nawet najprostrzy helix) nie zagra lepiej niz seryne glosniki (oczywiscie caly czas mowa o drzwi bez wygluszenia) jezeli zagra to dlaczego go nie zamontowac
od ***a ludzi ma w autach audio o wiele lepsze niz seryjne a o wygluszaniu drzwi nawet nie slyszeli wiec nie pisze ze bez tego ani rusz
Za jakis czas bedziesz pisal ze jezeli nie masz 10k na klocki to nawet nie ma co zaczynac
Widze ze tu sie robi jak w dziale doping - na poczatku pytaja jak rozpisac 100 mety a za pare miesiacy pisza ze kazdy cykl powinien bazowac na tesciu i trwac conajmniej 12 tyg bo inaczej szkoda w ogole zaczynac

ale OK koniec tematu

serekkox
PZAA
 Wysłana - 4 lipiec 2008 09:40      [zgłoszenie naruszenia]

Dodam tylko ze naprawde efekt jaki daje wygluszenie jest powalajacy.

I glownie moim przekazem jest to ze warto jest wydac te 100zł i zrobic naprostrze wygluszenie

Zmieniony przez - serekkox w dniu 2008-07-04 09:40:55

Znawca -

pio_88
 Wysłana - 4 lipiec 2008 12:16      [zgłoszenie naruszenia]

hej. podzielam twoje zdanie DiscoBoy. a aucie nie mam w ogóle głośników i radia chce cos kupic zeby posłuchac muzyki. nie chce sie bawic na ostro z car audio po prostu chce w miare dobry dźwięk za przyzwoite pieniądze. TDK2 biore pod uwagę to ze czasami jest lepiej kupic dobre radio zostawic kase, odłożyc więcej i kupic jakies dobre głośniki. W każdym bądx razie chciałbym z kupic jakies przyzwoite radio za jakies 200-250 zł i głośniki. Pomóżcie mi to dobrać i napiszcie gdzie mam je zamontować bo ktoś z was pisał że np. z tyłu się nie montuje glośników...

dzięki

serekkox
PZAA
 Wysłana - 4 lipiec 2008 13:35      [zgłoszenie naruszenia]

Glosniki zamontuj w fabrycznych miejscach w drzwiach przednich.

Oczywiscie na dystansie z MDF.

Hup Helixy blue 62. Nie wiem jak to jest z miejscem na glosnik wysokotonowy w renaulcie ale mozna wmontowac je z oslonki lusterek

Sprawdz maila

Zmieniony przez - serekkox w dniu 2008-07-04 13:35:44

Znawca -

pio_88
 Wysłana - 4 lipiec 2008 16:08      [zgłoszenie naruszenia]

Dzięki serekkox ale dalej nie wiem o co chodzi z tym MDF (co to jest?). Wyczytałem z twoich postów ze nie polecasz głośnikó z tweeterami tylko osobno. takze dorać mi jakie tweetery kupic w miare tanie.

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Odpowiedzi jest na 3 strony.   | następną

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Zestaw Renault 19 Chatchback

Strony: 1 2 3

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL