| Autor |
"Zestaw na przód + wzmacniacz" |
|
|
Krychub
|
|
Wysłana - 24 listopad 2009 19:37 | zgłoś naruszenie regulaminu
Witam wszystkich!
Otóż sprawa jest taka, będę zmieniał samochód na i planuje w nim zainstalować jakiś znośny sprzęt audio. Radio bedzie z obecnej furki, jest to PIONEER DEH-4000UB. Głośniczki zakładam że będą to Helixy DB 62.1. Prosiłbym o radę co do wzmacniacza, chciałbym czterokanałowy ponieważ w przyszłości na pewno jakiś sub zagra w bagażniku
PS. Pamiętam o wygłuszeniu drzwi i dobrych kablach , a co muzyki jakiej słucham to głównie house, trance itp. Finanse na wzmak i głośniki na przód (biorę inne opcje pod uwagę niż Helixy) to powiedzmy 650 zł.
| |
|
 |
|
|
|
serekkox
|
|
PZAA
|
|
|
|
|
Krychub
|
|
No to nie będzie jakiś szczególny problem ze 150 zł dorzucić. Czyli mam rozumieć narazie odpuścić 4 kanały na rzecz 2 i zainwestować w sam przód. Owszem sub będzie później jak fundusze dodatkowe się znajdą. Tylko wtedy zostawić ten wzmacniacz 2 kanałowy i może dorzucić kolejny 2 kanałowy dla samego suba??
Te El comp 6 oglądałem, naprawdę kuszą one tylko ta cena ale coś podejrzewam że warto. To rozejrzę się za czymś alpinki z tej serii jeśli o wzmak chodzi.
Auto to będzie alfa 147, wygłuszenie bedzie to mata bitumiczna. Niestety Dynamat ma cenę zbyt dużą jak dla mnie.
Zmieniony przez - Krychub w dniu 2009-11-25 13:44:22
Zmieniony przez - Krychub w dniu 2009-11-25 13:55:45 |
 |
|
|
|
serekkox
|
|
PZAA
|
|
mata dekarska jest mata dekarska
Spójrz na maty STP m1. za 139zł paczka. Kopiłbyś taka jedna paczkę (najlepiej 2) albo dokupić do tego chociaż ze 3-4 maty pojedynczo i będzie malina.
Tylko wtedy zostawić ten wzmacniacz 2 kanałowy i może dorzucić kolejny 2 kanałowy dla samego suba?? Dokładnie tak. Albo monoblocka kupujesz.
 |
|
|
|
Krychub
|
|
Dzięki wielkie za konkretne rady:) za jakiś czas odezwę się z wrażeniami po zakupie i instalacji tego sprzętu.
btw. ile może wziąć jakiś zakład za wygłuszenie drzwi jeśli ja sam dostarczę maty?? sam za chvja nie podejmę się tego bo po prostu wiem że nie umiem, nie mam potrzebnych akcesoriów itp |
 |
|
|
|
serekkox
|
|
PZAA
|
|
myślę ze 200-300zł
 |
|
|
|
Krychub
|
|
sporo może uda mi się znaleźć kogoś kto będzie umiał to zrobić jak już będę sprzęt zakładał.
Dzięki wielkie za pomoc, na pewno z niej skorzystam |
 |
|
|
|
serekkox
|
|
PZAA
|
|
To nie jest żadna wielka filozofia. Za 1 razem tez się bałem.
W necie jest 875654985 fotorelacji jak to zrobić.
 |
|
|
|
Blublam
|
|
|