FORUM MOTORYZACJA
samochody tuning imprezy mechanika giełda

∑ temat został odczytany 221 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

MOTORYZACJA | Car Audio
Zestaw na przód + wzmacniacz 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "Zestaw na przód + wzmacniacz"   

Krychub
 Wysłana - 24 listopad 2009 19:37        | zgłoś naruszenie regulaminu

Witam wszystkich!
Otóż sprawa jest taka, będę zmieniał samochód na i planuje w nim zainstalować jakiś znośny sprzęt audio. Radio bedzie z obecnej furki, jest to PIONEER DEH-4000UB. Głośniczki zakładam że będą to Helixy DB 62.1. Prosiłbym o radę co do wzmacniacza, chciałbym czterokanałowy ponieważ w przyszłości na pewno jakiś sub zagra w bagażniku

PS. Pamiętam o wygłuszeniu drzwi i dobrych kablach, a co muzyki jakiej słucham to głównie house, trance itp. Finanse na wzmak i głośniki na przód (biorę inne opcje pod uwagę niż Helixy) to powiedzmy 650 zł.

serekkox
PZAA
 Wysłana - 25 listopad 2009 13:13      [zgłoszenie naruszenia]

Siemanko.

Helixy stoją około 250zł. Zostaje 400zł na 4 kanałowy piec co nie będzie zbyt dobrym posunięciem gdyż za ta kwotę będzie on do dupy

Po Helixach tez się cudów nie spodziewaj. Po prostu to jest dobra alternatywa dla fabrycznych systemów.

Wolałbym dołożyć 150 i wziąć ten system:
[http://www.essa.com.pl/oferta/index.php?id=2,18,233&kid=233&pid=1522]

I wtedy dać jakiś piecyk 2 kanałowy za te 400zł.

Albo na początek można dać jakaś stara alpinke coś z serii 35xx. Jest akurat tego sporo wiadomo gdzie. Ceny do 200zł.

A o subie i piecu do niego się pomyśli później.

Jakie auto. Czym chcesz głuszyć drzwi

Zmieniony przez - serekkox w dniu 2009-11-25 13:14:07

W polskich warunkach, posiadanie mocnego, sztywno zestrojonego auta z napędem na tył to przejaw sadomasochizmu

Znawca -

Krychub
 Wysłana - 25 listopad 2009 13:38      [zgłoszenie naruszenia]

No to nie będzie jakiś szczególny problem ze 150 zł dorzucić. Czyli mam rozumieć narazie odpuścić 4 kanały na rzecz 2 i zainwestować w sam przód. Owszem sub będzie później jak fundusze dodatkowe się znajdą. Tylko wtedy zostawić ten wzmacniacz 2 kanałowy i może dorzucić kolejny 2 kanałowy dla samego suba??

Te El comp 6 oglądałem, naprawdę kuszą one tylko ta cenaale coś podejrzewam że warto. To rozejrzę się za czymś alpinki z tej serii jeśli o wzmak chodzi.

Auto to będzie alfa 147, wygłuszenie bedzie to mata bitumiczna. Niestety Dynamat ma cenę zbyt dużą jak dla mnie.

Zmieniony przez - Krychub w dniu 2009-11-25 13:44:22

Zmieniony przez - Krychub w dniu 2009-11-25 13:55:45

serekkox
PZAA
 Wysłana - 25 listopad 2009 14:05      [zgłoszenie naruszenia]

mata dekarska jest mata dekarska

Spójrz na maty STP m1. za 139zł paczka. Kopiłbyś taka jedna paczkę (najlepiej 2) albo dokupić do tego chociaż ze 3-4 maty pojedynczo i będzie malina.

Tylko wtedy zostawić ten wzmacniacz 2 kanałowy i może dorzucić kolejny 2 kanałowy dla samego suba?? Dokładnie tak. Albo monoblocka kupujesz.

W polskich warunkach, posiadanie mocnego, sztywno zestrojonego auta z napędem na tył to przejaw sadomasochizmu

Znawca -

Krychub
 Wysłana - 25 listopad 2009 14:14      [zgłoszenie naruszenia]

Dzięki wielkie za konkretne rady:) za jakiś czas odezwę się z wrażeniami po zakupie i instalacji tego sprzętu.

btw. ile może wziąć jakiś zakład za wygłuszenie drzwi jeśli ja sam dostarczę maty?? sam za chvja nie podejmę się tego bo po prostu wiem że nie umiem, nie mam potrzebnych akcesoriów itp

serekkox
PZAA
 Wysłana - 25 listopad 2009 15:03      [zgłoszenie naruszenia]

myślę ze 200-300zł

Znawca -

Krychub
 Wysłana - 25 listopad 2009 15:25      [zgłoszenie naruszenia]

sporo może uda mi się znaleźć kogoś kto będzie umiał to zrobić jak już będę sprzęt zakładał.

Dzięki wielkie za pomoc, na pewno z niej skorzystam

serekkox
PZAA
 Wysłana - 25 listopad 2009 15:33      [zgłoszenie naruszenia]

To nie jest żadna wielka filozofia. Za 1 razem tez się bałem.

W necie jest 875654985 fotorelacji jak to zrobić.

Znawca -

Blublam
 Wysłana - 27 listopad 2009 06:58       [zgłoszenie naruszenia]

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Zestaw na przód + wzmacniacz

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL