FORUM MOTORYZACJA
samochody tuning imprezy mechanika giełda

∑ temat został odczytany 1168 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

MOTORYZACJA | Prawo i motoryzacja
Zlomowanie/wyrejestrowanie samochodu bez dowodu rejestracyjnego? 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "Zlomowanie/wyrejestrowanie samochodu bez dowodu rejestracyjnego?"   

qbiec
 Wysłana - 10 luty 2008 22:08        | zgłoś naruszenie regulaminu

Witam

Sprawa jest taka: mam samochod, ktorego dowod rejestracyjny policja zatrzymala jako dowod w sprawie o przestepstwo gospodarcze (nieprawidlowo przeprowadzane przeglady techniczne). Wlasnie zbliza sie termin konca umowy OC, wiec jesli tej umowy nie wypowiem, zostanie ona automatycznie przedluzona o rok. Mam zaswiadczenie policji o zastrzymaniu mojego dowodu, pisalem wniosek o wydanie duplikatu, ale wydzial komunikacji nie zgodzil sie na to.

1) Czy moge wyrejestrowac/zezlomowac samochod? Albo sprzedac, jesli ktos kupi samochod bez dowodu rejestracyjnego?
2) Czy moge wypowiedziec umowe OC, podajac jako argument fakt, ze ten samochod nie jest uzywany z powodu braku dowodu rej.?

Pozdro i z gory dzieki

iwonabz52
 Wysłana - 21 luty 2010 19:02       [zgłoszenie naruszenia]

Podnosze ten stary temat.
Mam podobną sytuację, z tym,że dowód został zatrzymany z powodu braku przeglądu. Samochód jest uszkodzony i przeglądu zrobic sie nie da.
1. Czy można zezłomować bez oryginału dowodu rejestracyjnego
2. Czy można ewntualnie wypowiedzieć umowa ubezpieczenia ( ubezpieczenie jest droższe niż wartość wyjściowa auta)

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Zlomowanie/wyrejestrowanie samochodu bez dowodu rejestracyjnego?

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL