FORUM MOTORYZACJA
samochody tuning imprezy mechanika giełda

∑ temat został odczytany 639 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

MOTORYZACJA | Samochody, porady i opinie
Zmiana zawieszenia golf IV 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "Zmiana zawieszenia golf IV"   

DiscoBoy
 Wysłana - 15 kwiecień 2009 13:30        | zgłoś naruszenie regulaminu

bondziorno

Mam w golfie wsadzone czerwone sprezyny obnizajace + seryjne amorki, auto siedzi strasznie nisko do tego jest ****nia z komfortem, chce wrzucic nowe amory na przod jakies gazowki KAYABA i teraz zastanawiam sie co ze sprezynami - nie chce zeby po wymianie auto znowu tak nisko siedzialo i bylo tak twarde ale jednoczesnie nie bardzo mi pasuje zeby wygladalo jak jakas terenowka - jakich sprezyn szukac ?

Ygor
 Wysłana - 15 kwiecień 2009 13:33      [zgłoszenie naruszenia]

wiesz co problem w tym ze jezeli amortyzatory masz seryjne a sprezyny krotsze to amorki nie pracuja do konca w zakresie do jakiego zostaly zaprojektowane ... wyjscia jak dla mnie masz dwa albo kupujesz caly zestaw amorow i sprezyn na jakies niewielkie obnizenie (20-30 mm) albo ladujesz seryjne amory i seryjne sprezyny - ale wtedy wiadomo bedzie wyzej ... a czy ty przypadkiem nie miales jakichs wielkich kol na niskim profilu ?

no juz widze ze masz 16" wiec nie ma tragedii ale jak doprowadzisz do skutku swoj pomysl na 18" to i tak bedziesz mial twardo i jak powiedziales zero komfortu ...

Zmieniony przez - Ygor w dniu 2009-04-15 13:34:41

DiscoBoy
 Wysłana - 15 kwiecień 2009 13:43      [zgłoszenie naruszenia]

Jezeli bede zmienial obrecze to max na 17" ale to na pewno nie w tym roku - bede sie rozgladal jednak za jakimis seriami bo ostatnio chyba wydoroslalem i przekladam komfort ponad lans orientujesz sie w temacie sprezyn firma/jakosc/cena ? mozesz cos zaproponowac z allegro np. ?

Ygor
 Wysłana - 15 kwiecień 2009 13:59      [zgłoszenie naruszenia]

srednio w sumie , wiem ze monroe robi sprezyny tez , ale nie wiem jak z jakosia ,koledzy np narzekali ze amortyzatory tej firmy to szajs , sam nie korzystalem wiec ci raczej w tej kwestii nie pomoge ...

DiscoBoy
 Wysłana - 15 kwiecień 2009 14:02      [zgłoszenie naruszenia]

Ok ale mowisz ze nie ma sensu do zwyklych amorow wsadzic jakies nawet delikatnie obnizajace sprezyny ?

Ygor
 Wysłana - 15 kwiecień 2009 14:05      [zgłoszenie naruszenia]

nie no sens jest (pewien) , tylko musisz sie liczyc z tym ze te nowe amorki od razu beda dostawac po dupie w ciezszych warunkach i pewnie pozyja ktrocej niz na zwyklych sprezynach , dlatego jesli chcesz juz obnizac to sugerowalbym calosc wymienic na krotsza - skoro i tak kupujesz i amory sprezyny to bierz od razu takie jak ci pasuja ...

DiscoBoy
 Wysłana - 15 kwiecień 2009 14:33      [zgłoszenie naruszenia]

a jestes wstanie wskazac jakis zestaw ktory spelnial by moje oczekiwania ?

Ygor
 Wysłana - 15 kwiecień 2009 14:41      [zgłoszenie naruszenia]

masz zestawy np koni calego zawieszenia - amory i springi, albo mozesz dobrac amorki bilstein ( seria b8 jest chyba lekko obnizajaca) plus do tego sprezynki np H&R o tej samej wartosci obnizenia ... wiem ze robia polskie sprezyny chyba jamex ale tutaj ci wiele nie powiem ...
tu cos jest ale opis aukcji slaby :

[http://www.moto.allegro.pl/item593361173_amortyzatory_sprezyny_vw_golf_iv_4_komplet_koni.html]

tu masz jeszcze KW ale używka :

[http://www.moto.allegro.pl/item605966285_kw_zawieszenie_gwintowane_sportowe_vw_golf_iv_a3.html]

szukaj szukaj i jeszcze raz szukaj

Zmieniony przez - Ygor w dniu 2009-04-15 14:46:26

DiscoBoy
 Wysłana - 15 kwiecień 2009 18:50      [zgłoszenie naruszenia]

Nie mam teraz monety na takie bajery wiec wezme chyba zwykle Bilstein'y B4 i jakies sprezyny -25mm tylko nie bardzo moge cos znalezc a obawiam sie ze -40 moze byc juz ciut za duzo a juz na pewno amorek dostanie bardziej po dupie...ogarne narazie przod a za tyl wezme sie jak wyjde troche na prosta

Zmieniony przez - DiscoBoy w dniu 2009-04-15 18:51:27

Ygor
 Wysłana - 15 kwiecień 2009 19:26      [zgłoszenie naruszenia]

wiesz sa zestawy po 1000 na allegro nowe , ale nie znam kompletnie firm to nie polecalem ... jak chcesz to wrzuce

DiscoBoy
 Wysłana - 16 kwiecień 2009 12:25      [zgłoszenie naruszenia]

Troche szperalem i wybralem jednak amorki KAYABA (zamienik do seri) podobno troche lepsze niz bilstein B4 i dalej pozostaje kwestia springow - w moim zasiegu cenowym sa JAMEX'y i MTS'y (ok 300 pln komplet)oba zestawy sprezyn po -35mm, mysle ze jezeli chodzi o zejscie to nie bedzie za nisko ale teraz pozostaje kwestia twardosci a jakos nie moglem znalezc w necie nic na ich temat - macie jakies zdanie ich temat ?

[http://www.mapet-tuning.com/sklep/golf-bora-1416-35mm-p-702.html]

[allegro.pl/item605808788_jamex_sprezyny_obnizajace_volkswagen_golf_4.html]

Zmieniony przez - DiscoBoy w dniu 2009-04-16 12:25:45

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Odpowiedzi jest na 2 strony.   | następną

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Zmiana zawieszenia golf IV

Strony: 1 2

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL