Witam mam taki problem i zauwazylem go dopiero niedawno...
Samochod na 1 biegu ma normalna sile jak mu sie przygazuje to czuc moc.. 2 bieg tez oki.
Ale gdy wrzuce 3 lub 4 i chce "Depnac" to nieczuc tego wcisniecie w fotel jest slabszy na tych biegach...
Jezeli wiecie co to moze byc Prosze o pomoc i z gory dziekuje.
Pozdrawiam
To normalne moim zdaniem że na jedynce jest najlepsze przyspieszenie a na kolejnych wyższych sąłbnie po to sprzełożenia na skrzynie chyba że na tej "3" i "4" totalnie muli i nie chce iść wtedy można uznać że jest problem
nie obraz się ale według mnie to przy polo z 91r. nie masz co szukać wciśnięcia w fotel w końcu to już nie jest nowe auto a z tego co mi wiadomo to silniki w polo nie były oszałamiająco moce.Według mnie to po prostu tą furą nie osiągniesz super dobrego przyspieszenia i dużej prędkości max.
no tak, tylko że teraz pytanie czy wcześniej było lepiej i dopiero teraz odczuwalny jest spadek mocy? nauczyliśmy się "szukać czgoś co leży nam pod nogami". Tak samo i tutaj możliwe że przyczyna leży w jakiejś błachostce... Filtr powietrza wymieniony od kupna? Inne płyny i filtry również?
pozdro
Zmieniony przez - Yelooon w dniu 2009-03-02 10:38:56
-filter oleju
-olej
i dalej to samo... a co do pytania czy bylo lepiej to tak..
Autko ma wmontowana strumienice jeszcze dodam moze byc cos od tego??
Dzieki z Gory i Pozdro
no to mamy Cię... strumienice zamieściłeś sam czy była wcześniej? bo w 90% zamontowanie strumienicy w miejsce kata tylko zabiera moc a nie podwyższa... no chyba że strumienice też miałeś od początku, to znowu wałek
pozdro