| Autor |
"(*:*) Prawo Jazdy (*:*)" |
|
|
marwas84
|
|
powiedz prosze ile teraz trzeba wylozyc na swiadectwo kwalifikacji na kat C :) ??????????? |
 |
|
|
|
serekkox
|
|
PZAA
|
|
|
|
|
Cichy999
|
|
czytałem temat od początku ale trochę czasu już minęło więc nie wiem czy to dalej aktualne dlatego może jeszcze raz zadam pytania które mnie interesują
1 ile miesięcy przed urodzinami mogę się zapisać na kurs?
2 przecież w 18 urodziny tudzież kilka dni później nie będę miał dowodu więc jak mam udowodnić mój wiek? legitka szkolna wystarczy?
3 mam urodziny 24 kwietnia czy jest możliwe że (ofc jeśli zdam za pierwszym razem) w maju dostanę już prawko do ręki?
4 ile pieniędzy przygotować na kurs i egzamin (kat B)?
Zmieniony przez - Cichy999 w dniu 2010-08-08 20:07:41 |
 |
|
|
|
smuk
|
|
1 ile miesięcy przed urodzinami mogę się zapisać na kurs?
Zalezy chyba od szkoly jazdy bo ja na teorie zapisałem się 4 miesiące przed niezapomniana 18 ale i tak musialem pozniej czekac na jazdy bo chyba minimum 3 miesiące predzej mozna zaczynac jazdy
2 przecież w 18 urodziny tudzież kilka dni później nie będę miał dowodu więc jak mam udowodnić mój wiek? legitka szkolna wystarczy?
dowod mozesz wyrobic przed 18 urodzinami, jednak bedzie on wtedy wazny 5lat nie 10[jest to jednak zwykly dowod osobisty], ewentualnie zamiast dowodu moze byc paszport, legitymacja chyba nie przechodzi.
3 mam urodziny 24 kwietnia czy jest możliwe że (ofc jeśli zdam za pierwszym razem) w maju dostanę już prawko do ręki?
zaleznie od miejsca zamieszkania, u mnie to wygląda tak ze po zdanych egzaminie WORD wysyła dokumenty do wydzialu komunikacji, pozniej trzeba tam sie udac dokonac oplaty i po 14 dniach mozna odebrac prawo jazdy.
4 ile pieniędzy przygotować na kurs i egzamin (kat B)?
egzamin na kat. B kosztuje bodajże 134zł [pierwszy, każdy następny bez teorii 112zł]
Kurs zaleznie od szkoły, u mnie wynosi to około 1100zł.
Zmieniony przez - smuk w dniu 2010-08-08 21:46:43 |
 |
|
|
|
Cichy999
|
|
Słyszałem dziś coś dziwnego a mianowicie że od tego roku prawko można robić dopiero w wieku 21 lat. Czy to prawda?? |
 |
|
|
|
smuk
|
|
Tak, bodajże od 21, ale tylko na kategorie A. Wprowadzili jakieś nowe kategorie typu AM itp.
Zmieniony przez - smuk w dniu 2011-01-07 19:05:35 |
 |
|
|
|
Cichy999
|
|
Uffff fart. na Kat B bez zmian  |
 |
|
|
|
smuk
|
|
Oprócz cen bo podobno o 300 drożej.
I przepisy dot. młodych kierowców sie zmieniaja - m.in. zielony listek, okres próbny itp.
Zmieniony przez - smuk w dniu 2011-01-07 20:50:14 |
 |
|
|
|
Cichy999
|
|
zielony listek przez 2 lata co nie?? i ocb z tym okresem próbnym?? |
 |
|
|
|
smuk
|
|
Dokladnie nie wiem,jutro jak znajde chwile to napisze co i jak bo mam artykul w gazecie. |
 |
|