| Autor |
" Pyerdolenie o szopenie - S P A M ! vol. V" |
|
|
Ygor
|
|
acie sie czym chwalic moja jest z 95 stoi caly czas na -13 i tez pali za pierwszym , bylem dzisiaj pokrecic baki i jakas latwiejsza do opanowania jest ... moze sniegu wiecej i lepiej trzyma moze sprawa wezszych kolek ... |
 |
|
|
|
serekkox
|
|
PZAA
|
|
|
|
|
AliBabus
|
|
Dupowoziarz
|
|
U mnie chyba termostat jest zwalony i jeżdżę cały czas na otwartym bo kiepsko nagrzewa wnętrze temp. na wskaźniku leży, myślałem ze to czujnik ale widocznie nie.
Wolna chwilą muszę go wymontować wrzucić do gara i zobaczyć czy działa. Tylko przez te swięta to nigdy nie ma czasu i chyba przełożę to na poswiętach i narazie tak popomykam. O dziwo na niedogrzanym silniku spalanie nie jest wcale tragiczne.
|
|
greku_806
|
|
|
|
oho zaczyna sie pieprzyc perelka?
|
|
|
Ygor
|
|
ja teraz jak mam zmieniony termostat to spalanie wzroslo z 9,5 na 10,5 ale jest silny mroz wiec co tam ... |
 |
|
|
|
AliBabus
|
|
Dupowoziarz
|
|
|
|
|
Ygor
|
|
siema , a ja mialem pierwszy zonk przedwczoraj , drugi dzisiaj dzisiaj to bylo po dwoch dniach stania wiec jakos tam usprawiedliwiam , przedwczoraj to moze bylo z 5 godz na mrozie ... wiec tak wsiadam przekrecam , odpalam , silnik lapie, nie mija sekunda po czym gasnie i gasna wszystkie kontrolki na pol sekundy i znowu sie zapalaja , druga proba to samo , za trzecia poszedl jak zly (dzisiaj rano za 4 ) zauwazylem ze jak sie kopnie go na 3 tys to nie gasnie - bo zaraz po tym odpaleniu siolnik strasznie halasuje a po takim kopnieciu sie uspokaja ... z jednej strony wyglada to jakby sie zaplon rozlaczal (gasna kontrolki i zapalaja sie z opoznieniem) jednak fakt ze kopniecie na obroty i przytrzymanie chwile go uspokaja to wyglada jakby cos przymarzalo ... moze plyn od wspomagania , moze olej za gesty na poczatku ... cholera wie , najwazniejsze ze odpala , ale troszke to niepokojace ... jakies pomysly ? |
 |
|
|
|
AliBabus
|
|
Dupowoziarz
|
|
Ja podobnie miałem w astrze i w sumie lache na to kładłem. Tylko tam był gaz, ale objaw ten sam, po odpaleniu musiałem mu trochę podbić obroty i był spokój, troche na starcie zawory ciapały na sucho. Potem juz bywało gorzej ale sprzedałem auto.
|
|
Ygor
|
|
coz mam nadzieje ze z ustaniem mrozow problem odejdzie ... olej chyba kwaliikuje sie do wymiany bo kontrolka nie gasnie tak od razu tylko troche sie spoznia , ale z tym do wiosny juz musze zaczekac niestety ...
ciekawe ktory raz :

|
 |
|
|
|
Ygor
|
|
|