| Autor |
"audi a3 vs Opel Astra 2 vs Golf 4 vs Golf 3 w razie czego" |
|
|
matex91
|
|
Wysłana - 27 luty 2010 16:14 | zgłoś naruszenie regulaminu
Witam mam dylemant ktory wybrac samochod .rok 2000 do 2003 ktory lepiej sie sprawuje jak z silnikiem i zawieszeniem?
| |
|
 |
|
|
|
PaVelo18
|
|
Golfa 3 po 2000r to nie znajdziesz;]
Audi chyba z tej 3 najlepsze bedzie ale i najmniejsze:) |
 |
|
|
|
matex91
|
|
bo sie zastanawiam czy nie brac z Niemiec bo bede przez wakacje bo widzialem na gieladch GOLFY 4 I audice to dosc nie zadbane samochody szukam do 19 tys z mala awaryjnoscia i wmiare dobra blacha zeby pojezdzic z 4 lata spokojnie . I do tego zeby silnik byl dosc mocny a nie zlopal tej bezyny albo disel. |
 |
|
|
|
Ygor
|
|
audi to audi , golf to golf , a astra to astra - wszystkie trzy ktore wymieniles maja pozytywne opinie odnosnie bezawaryjnosci jak dla mnie astra to po prostu samochod - nic nadzwyczajnego , golf to już taki lepszy kompakt a a3 to powiedzmy kompakt nieco wyzszej klasy. i w podobnej kolejnosci beda sie ksztaltowaly koszty ewentualnego serwisu - czesci do audi stanowczo najdrozsze aczkolwiek czesc na pewno bedzie pasowala do golfa. tak naprawde nalezaloby sie zastanowic na co sie stac i co ci sie najbardziej podoba |
 |
|
|
|
matex91
|
|
Chodzi o to zeby silnik niee zamulał ładnie jechał tylko tez nie palił zbytnio duzo .Stac mnie no gora do 21 tys mam dosc problem bo te 3 auta dosc dobre sa :) chodzi tez o komfort jazdy i frajde czaseem przyspieszyc to mam czuc ze to idzie :) |
 |
|
|
|
matex91
|
|
mysle audi golf , golf taki okelpany jest ale tez fajny , astra wiec myslalem bo jest tania dosc w serwisie zeby ja tuningowac ale czy to ma sens ? |
 |
|
|
|
Ygor
|
|
dobra to teraz powiedz ile rocznie jezdzisz mniej wiecej i ile masz do pracy czy gdzie tam jezdzisz , poza tym co rozumiesz pod pojeciem tuningowac ? acha i jakie spalanie jest dla ciebie akceptowalne ? jezdzisz po miescie czy po trasie ?
Zmieniony przez - Ygor w dniu 2010-03-02 08:07:44 |
 |
|
|
|
matex91
|
|
Do pracy mam kawałek z 2 KM .Tunigowac czyli podkrecac silnik;)bardziej po miescie czasem trasa:) |
 |
|
|
|
matex91
|
|
Do pracy mam kawałek z 2 KM .Tunigowac c zyli podkrecac silnik;)bardziej po miescie czasem trasa:) ale mysle pomiedzy
astra 2.0 lub 1.6 audi 1.9TdI Albo 1.8 spalanie gora 9 litrow ale to jest max |
 |
|
|
|
Yelooon
|
|
Audi a3 albo golfino 4, audi nieco droższe, silnik 1,9Tdi, dobry chip, dolot i tanim kosztem zamiatasz benzyniaki na światłach
|
|
matex91
|
|
Golf tez nie jest zly 1 9 tdi oczywiscie rozwazam te dwa samochody o tych samych silnikach moze ktos sie wypowie jak sie jedzi czy podonie jakie osiagi spalanie trasa miasto :) |
 |
|