FORUM MOTORYZACJA
samochody tuning imprezy mechanika giełda

∑ temat został odczytany 1018 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

MOTORYZACJA | Problemy z samochodem
bierze olej 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "bierze olej"   

alko1986
 Wysłana - 18 sierpień 2007 11:19        | zgłoś naruszenie regulaminu

Dobra no wiec tak mam golfa IV 1.4. Obecny przebieg 80 tys. autko z 2003 roku. Od samego poczatku bral mi olej ponoc ten typ tak ma tak gora 1 litr dolewalem, no ale powoli tak coraz wiecej zaczol lykac tego. na ostatniej wymianie dolalem 2 litry. olej zmieniam co 15 tys. niby w instrukcji pisze ze moze brac do 1 litra na 1000 km no ale to jest wg mnie niezla glupota napisana. Teraz jezdze na pelnym syntetyku ale tak sie zastanawiam czy nie przejsc na polsyntetyk ponoc tak sie powinno zrobic jak zaczyna brac sporo oleju jak sie na to zapatrujecie?

Kvan
 Wysłana - 22 sierpień 2007 22:29      [zgłoszenie naruszenia]

hmm pełen syntetyk jest bardzo rzadki to może dlatego, zmień na pół. Ale to nie zmienia faktu ze imo nie powinno się tak dziać

Vorsprung durch Technik.

K rzysek
 Wysłana - 6 wrzesień 2007 00:07      [zgłoszenie naruszenia]

Polsyntetyk jest bardziej gestrzy...wiec zapodaj go. Moze kiedys przegrzal ktos silnik, moze uszczelniacze na zaworach daja ciala...

AliBabus
Dupowoziarz
 Wysłana - 6 wrzesień 2007 08:03      [zgłoszenie naruszenia]

J/w. Jesli puszczaja uszczelniacze na zaworach to mozesz liczyc się z tym ze z czasem bedzie brał wiecej i wiecej albo też coś dzieje sie z pierscieniami, najlepiej wykręć świecę, jak będzie czarna u nasady oznacza to że przepala olej a to wina albo uszczelniaczy albo pierscieni, jak świeca będzie czya to gdzies musi wyciekać olej. A jak silnik, czyty jest nie widać nigdzie wycieku????

[http://www.spritmonitor.de/en/detail/393753.html]

Bin Laden
psuja zawodowiec
 Wysłana - 6 wrzesień 2007 08:25       [zgłoszenie naruszenia]

Syntetyk syntetykowi nie równy. Zalej 10W60 i zobaczysz, że jest gęsty jak smoła. Niech ktoś pojedzie za tobą - jak puszcza dymek przy zmianie biegów po wykręceniu to uszczelniacze zaworów. Jak rano zakopci na niebiesko przy odpalaniu to także świadczy o uszczelniaczach. Jak kopci przy wykręcaniu na luzie to pierścienie.

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

bierze olej

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL