FORUM MOTORYZACJA
samochody tuning imprezy mechanika giełda

∑ temat został odczytany 365 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

MOTORYZACJA | Samochody, porady i opinie
bmw 3/e46/touring 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "bmw 3/e46/touring"   

emka85
 Wysłana - 17 marzec 2010 00:14        | zgłoś naruszenie regulaminu

Ostatnio całkiem przypadkiem trafiłam na okazję kupna bmw3 kombi z 2003 r,całkiem mi się spodobał ale jako kobieta, niekoniecznie znająca się na rzeczy postanowiłam zapytać czy warto, szczególnie,że cena wydaje się kusząca..
Od początku... auto z 2003 r, 2.0 DIESEL 150KM, przebieg 250 tys.(da się jeszcze troche nim pojeździć?) , cena ok 26 tys. zł. Myślicie,ze warto zawracać sobie nim głowe i wydawać pieniadze na dokladne sprawdzenie w salonie co jest wart?
Co myślicie na temat tego modelu?

serekkox
PZAA
 Wysłana - 17 marzec 2010 07:38      [zgłoszenie naruszenia]

Najlepiej podjechać do salonu i oddać auto do gruntownego sprawdzenia bo możesz sobie biedy narobić. Jeżeli był rozsądnie serwisowany to przebieg 250tys nie powinien robić problemów o ile jest oryginalny

Ogólnie bmw to dziwny samochód

W polskich warunkach, posiadanie mocnego, sztywno zestrojonego auta z napędem na tył to przejaw sadomasochizmu

AliBabus
Dupowoziarz
 Wysłana - 17 marzec 2010 07:44      [zgłoszenie naruszenia]

Rodzice mojej dziewczyny maja E46 2002 2,0TD 150KM.
Wizualnie jak stanę przy tym czymś vectrą to to kiepsko wygląda, troche archaicznie
Silnik zapitala zdrowo. Ale to jest nowoczesny diesel w commonrailu z dwumasowym kołem zamachowym. Jesli ze sprawdzonych rąk gdzie wtryski były wymienione/regenerowane i koło zamochowe tez po wymianie to mozna brać w przeciwnym wypadku to bomba zegarowa.

[http://www.spritmonitor.de/en/detail/393753.html]

Ygor
 Wysłana - 17 marzec 2010 08:15      [zgłoszenie naruszenia]

Wizualnie jak stanę przy tym czymś vectrą to to kiepsko wygląda, troche archaicznie

yyy Ali , odstawiles lekarstwa ?

AliBabus
Dupowoziarz
 Wysłana - 17 marzec 2010 09:38      [zgłoszenie naruszenia]

Weź przestań, nie mów że E46 ma super nowoczesny design

Sami tak tez twierdzą a maja czarną perłę w sedanie poliftową

Ygor
 Wysłana - 17 marzec 2010 09:41      [zgłoszenie naruszenia]

nie powiedziałem nic takiego , zniszczyło mnie porównanie z vectrą

żeby nie było że spamuję to przyłączę się do rady aliego , diesel z takim przebiegiem to tylko ze sprawdzonych rąk , inaczej możesz mieć turbo , wtryski czy inne szatanskie wynalazki do wymiany (regeneracja wtryskow nie ma sensu)

AliBabus
Dupowoziarz
 Wysłana - 17 marzec 2010 10:07      [zgłoszenie naruszenia]

Ty jesteś uprzedzony do vectry C i tyle.

emka85
 Wysłana - 17 marzec 2010 10:42      [zgłoszenie naruszenia]

Sprzedający to policjant, wydaje sie być wiarygodny, ma rachunki na wszystkie wymiany,robione było zawieszenie, nowy akumlator , olej zmienia co 10 tys, nie było chyba mowy o wtryskach i kole zamachowym- wymiana dużo kosztuje? przebieg jest raczej oryginalny, daje nr vin,mozna jeszcze sprawdzić.

co do design.. moze rzeczywiscie nie zachwyca, ale wole starsze bmw niż dwa lata mlodszego oplca

AliBabus
Dupowoziarz
 Wysłana - 17 marzec 2010 12:33      [zgłoszenie naruszenia]

Nie znasz się Ty tez i tyle

A co do kosztów, cena jednego wtryskiwacza nowego to jakieś 1200 PLN są 4 więc jak zalejesz kiepskiego paliwa a nawet nie musisz bo skoro przelatały 200 000km to już sa zuzyte więc łaczny koszt to 48000 PLN + montaż. Mozliwa jest tansza regenracja ale to jest półśrodek.

Komplet sprzegła z kołem zamachowym 1800zł + montaż jakieś 700-1000zł.

Ygor
 Wysłana - 17 marzec 2010 13:04      [zgłoszenie naruszenia]

Ali coś słabo liczysz - 48 000 ?

tylko zeby nie bylo ze diesel to takie zlo wcielone - Aliemu po prostu chodzi o to ze jezeli juz cos sie popsuje w nowowczesnym dieslu to koszta sa bardz bardzo wysokie (wporownaniu do benzyny np) a niestety nowoczesne diesle nie sa juz tak zywotne jak kiedys te najprostsze , bardziej mulaste ale za to bardziej ekonominczne i zywotne.

przy nowowczesnym dieslu bardzo wazne jest jak sie go uzytkuje , tak jak ali wspomnial chocby jakosc paliwa jest wazna ale tez np moj szef mial spalona turbine na wior i zniszczone wtryski od nieumiejetnego chip tuningu - takze podsumowujac nowowczesny diesel ma swoje oczywiste zalety jednak przy kupnie uzywanego - szczegolnie z wiekszy mprzbeigiem i w sytuacji kiedy byl uzytkowany przez kilku wlascicieli trzeba byc bardzo ostroznym bo wiele usterek jest bardzo kosztownych w usunieciu

emka85
 Wysłana - 17 marzec 2010 13:07      [zgłoszenie naruszenia]

uuuu... to niezła dokładka by mnie czekała na początek, muszę zrobić wywiad, może coś wymienił.
dzięki za wszelkie podpowiedzi i proszę o więcej.

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Odpowiedzi jest na 2 strony.   | następną

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

bmw 3/e46/touring

Strony: 1 2

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL