| Autor |
"bmw 3/e46/touring" |
|
|
emka85
|
|
Wysłana - 17 marzec 2010 00:14 | zgłoś naruszenie regulaminu
Ostatnio całkiem przypadkiem trafiłam na okazję kupna bmw3 kombi z 2003 r,całkiem mi się spodobał ale jako kobieta, niekoniecznie znająca się na rzeczy postanowiłam zapytać czy warto, szczególnie,że cena wydaje się kusząca..
Od początku... auto z 2003 r, 2.0 DIESEL 150KM, przebieg 250 tys.(da się jeszcze troche nim pojeździć?) , cena ok 26 tys. zł. Myślicie,ze warto zawracać sobie nim głowe i wydawać pieniadze na dokladne sprawdzenie w salonie co jest wart?
Co myślicie na temat tego modelu?
| |
|
 |
|
|
|
serekkox
|
|
PZAA
|
|
|
|
|
AliBabus
|
|
Dupowoziarz
|
|
Rodzice mojej dziewczyny maja E46 2002 2,0TD 150KM.
Wizualnie jak stanę przy tym czymś vectrą to to kiepsko wygląda, troche archaicznie
Silnik zapitala zdrowo. Ale to jest nowoczesny diesel w commonrailu z dwumasowym kołem zamachowym. Jesli ze sprawdzonych rąk gdzie wtryski były wymienione/regenerowane i koło zamochowe tez po wymianie to mozna brać w przeciwnym wypadku to bomba zegarowa.
|
|
Ygor
|
|
Wizualnie jak stanę przy tym czymś vectrą to to kiepsko wygląda, troche archaicznie
yyy Ali , odstawiles lekarstwa ?
|
 |
|
|
|
AliBabus
|
|
Dupowoziarz
|
|
|
|
|
Ygor
|
|
nie powiedziałem nic takiego , zniszczyło mnie porównanie z vectrą
żeby nie było że spamuję to przyłączę się do rady aliego , diesel z takim przebiegiem to tylko ze sprawdzonych rąk , inaczej możesz mieć turbo , wtryski czy inne szatanskie wynalazki do wymiany (regeneracja wtryskow nie ma sensu) |
 |
|
|
|
AliBabus
|
|
Dupowoziarz
|
|
|
|
|
emka85
|
|
Sprzedający to policjant, wydaje sie być wiarygodny, ma rachunki na wszystkie wymiany,robione było zawieszenie, nowy akumlator , olej zmienia co 10 tys, nie było chyba mowy o wtryskach i kole zamachowym- wymiana dużo kosztuje? przebieg jest raczej oryginalny, daje nr vin,mozna jeszcze sprawdzić.
co do design.. moze rzeczywiscie nie zachwyca, ale wole starsze bmw niż dwa lata mlodszego oplca |
 |
|
|
|
AliBabus
|
|
Dupowoziarz
|
|
Nie znasz się Ty tez i tyle
A co do kosztów, cena jednego wtryskiwacza nowego to jakieś 1200 PLN są 4 więc jak zalejesz kiepskiego paliwa a nawet nie musisz bo skoro przelatały 200 000km to już sa zuzyte więc łaczny koszt to 48000 PLN + montaż. Mozliwa jest tansza regenracja ale to jest półśrodek.
Komplet sprzegła z kołem zamachowym 1800zł + montaż jakieś 700-1000zł.
|
|
Ygor
|
|
Ali coś słabo liczysz - 48 000 ?
tylko zeby nie bylo ze diesel to takie zlo wcielone - Aliemu po prostu chodzi o to ze jezeli juz cos sie popsuje w nowowczesnym dieslu to koszta sa bardz bardzo wysokie (wporownaniu do benzyny np) a niestety nowoczesne diesle nie sa juz tak zywotne jak kiedys te najprostsze , bardziej mulaste ale za to bardziej ekonominczne i zywotne.
przy nowowczesnym dieslu bardzo wazne jest jak sie go uzytkuje , tak jak ali wspomnial chocby jakosc paliwa jest wazna ale tez np moj szef mial spalona turbine na wior i zniszczone wtryski od nieumiejetnego chip tuningu - takze podsumowujac nowowczesny diesel ma swoje oczywiste zalety jednak przy kupnie uzywanego - szczegolnie z wiekszy mprzbeigiem i w sytuacji kiedy byl uzytkowany przez kilku wlascicieli trzeba byc bardzo ostroznym bo wiele usterek jest bardzo kosztownych w usunieciu |
 |
|
|
|
emka85
|
|
uuuu... to niezła dokładka by mnie czekała na początek, muszę zrobić wywiad, może coś wymienił.
dzięki za wszelkie podpowiedzi i proszę o więcej. |
 |
|