| Autor |
"cena ,a jakosc.." |
|
|
bado
|
|
Wysłana - 10 czerwiec 2007 23:38 | zgłoś naruszenie regulaminu
Witam i bardzo prosze o rade. czytalem forum, ale ciagle wiele rzeczy stanowi dla mnie zagadke.Moim celem jest osiagniecie glosnego basu. (typowy dresowy car), niekoniecznie niesamowita jakosc.
planowalem ogolnie zakupic wzmacniacz do (120zl)
[http://www.allegro.pl/item204492229_hurt_wysoki_model_fa4403_1800w_do_tuby_mosf_regul_.html]
Do tego chcialbym podlaczyc jakas tube (25-30cm)(do 140zl). I tu zaczyna sie dylemat. Nie mam pojecia jak wybrac tube. Nie mam pojecia ile wat musi miec glosnik zeby go nie zjarac tym wzmacniaczem. Z drugiej strony nie wiem co bedzie glosniej gralo. Czy tuba 25cm o wiekszej skutecznosci w dB czy 30cm o nieco mniejszej.
Oczywiscie jeszcze nic nie kupilem. Wiec jestem otwarty na nowe rozwiazania.
| |
|
 |
|
|
|
bado
|
|
|
|
|
Gudrun
|
|
|
|
|
bado
|
|
Dziekuje ze wywaliles mi z glowy pomysl zakupu czegos takiego.
Chcialem jeszcze tylko prosic o wyslanie kilku linkow wzmacniacza i tuby biorac pod uwage kryterium cena/jakosc.
Z gory dziekuje. |
 |
|
|
|
bado
|
|
|
|
|
zaborek
|
|
No Risk, No Fun
|
|
Synu nie kupuj tuby, tuba to złooooo
|
|
bado
|
|
wiec moj wybor jest pomiedzy [http://www.ceneo.pl/217905]
(250rms. ale glosnik o pewnym standardzie)
a miedzy wyzej zamieszczona tuba o mocy az 400rms.(boje sie w tym przypadku o wzmaczniacz)?
pomozcie w wyborze |
 |
|
|
|
bado
|
|
ten glosnik to "Titan TL - 3001F" wart jest jakies 160 na ceneo... |
 |
|
|
|
Gudrun
|
|
Kolego opisz jaki masz sprzęt ile kasy i jak to sobie wyobrażasz:
1. Czy wzmacniacz ma napędzać tylko tubę, czy przednie głośniki też?
2. Czy masz w swoim radiu wyjście RCA...może się okazać, że nie więc nie podłączysz wzmacniacza
3.Ile masz na to wszystko kasy i co już masz w samochodzie..podaj marki, moce itd...inaczej nie można Ci pomóc
4. Będziesz musiał także zmienić okablowanie do mocy i kupić kable sygnałowe..to są ekstra koszty
Zmieniony przez - Gudrun w dniu 2007-06-11 17:03:52 |
 |
|
|
|
bado
|
|
1. tuba wylacznie pod wzmacniacz..
2. radio kupuje na koniec, wiec znajde z wyjsciem rca.
3. mam na oku "Titan TL - 3001F" w obudowie bassreflex.. w niskiej cenie..
tak do basu
4. tu czekam na twoje rady |
 |
|
|
|
bado
|
|
oczywiscie moze sie okazac ze warto wzmocnic takze przednie glosniki wzmacniaczem. Jestem tutaj amatorem wiec czekam na podpowiedzi. |
 |
|