FORUM MOTORYZACJA
samochody tuning imprezy mechanika giełda

∑ temat został odczytany 453 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

MOTORYZACJA | Motocykle
co mam dostać przy zakupie? 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "co mam dostać przy zakupie?"   

Kriszo85
 Wysłana - 22 lipiec 2007 22:35        | zgłoś naruszenie regulaminu

Kupuję od gościa Yamahe XJ 600 który sprowadził go do Polski z Dojczów.Mam pytanko: co powiniem dać mi sprzedawca żebym mógł go zarejestrować pierwszy raz w kraju a zebym nie było pozniej problemów.Bo jak czegos zapomnii albo o coś sie nie upomnę to będę musiał pozniej jechać do niego drugi raz a to jest ponad 250km.

Akcyze już znieśli czy nadal sie płaci?? Opłate recyklingową płaci ten kto sprowadził??

Najlepiej jakby ktoś wypisał mi jakie opłaty poniosę w kraju oraz co powiniem dostać razem z motocyklem .nagrodze sogiem oczywiscie

Zmieniony przez - Kriszo85 w dniu 2007-07-22 22:38:04

CSGamer
 Wysłana - 23 lipiec 2007 13:41      [zgłoszenie naruszenia]

Z tego co wiem to potrzebna jest umowa kupna/sprzedaży, Brief i dowód rejestracyjny i dokument o tym że moto jest wyrejestrowane z Niemiec. Musisz jeszcze skoczyć do tłumacza żeby dokumenty były przetłumaczone na polski.

Co do kosztów:
-jeśli nie jest z Dojczlandów wyrejstrowany to 5-7 euro za wyrejstrowanie
-tłumaczenie dokumentów: zależy od tłumacza (równie dobrze może to zrobić jakiś za 50zł, inny za ponad 100...)na nim chyba nie warto bardzo oszczędzać(żeby nie wyszły potem jakieś pomyłki w dokumentach)oczywiście przepłacać np.150 nie warto.
- w Urzędzie Skarbowym trzeba zapłacić zwolnienie z podatku- 150zł+ parę złociszy za znaczki itp. i dostaje się jakiś druczek z Vat-25 bodajże.
-przegląd w kraju- nie orientuje się dokładnie w cenach ale jest droższy od normalnego
- no i oczywiste Tablice,dowód,książka pojazdu,ubezpieczenie itd. to chyba najwięcej będzie kosztować bo coś koło 300-400zł za wszystko razem(zależy gdzie ubezpieczenie weźmiesz)

No to chyba wszystko...jak czegoś zapomniałem to niech ktoś kto się orientuje w temacie mnie poprawi

Kriszo85
 Wysłana - 23 lipiec 2007 16:33       [zgłoszenie naruszenia]

wielkie dzięki sog poszedł .Przyda sie mi ta informacja jak i innym użytkownikom forum

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

co mam dostać przy zakupie?

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL