FORUM MOTORYZACJA
samochody tuning imprezy mechanika giełda

∑ temat został odczytany 415 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

MOTORYZACJA | Car Audio
co to za głosnik, co on wart, co z nim zrobić ? 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "co to za głosnik, co on wart, co z nim zrobić ?"   

mateeoosh
 Wysłana - 20 listopad 2008 15:09        | zgłoś naruszenie regulaminu

Witam. kupiłem auto z głośnikiem który był wmontowany w podłoge bagażnika i miejsce na koło zapasowe było jego"skrzynią" i naprawde nie grało to ładnie więc to wymontowałem. Teraz jednak z okazji tego ze mam troche wiecej czasu postanowiłem sie nim zająć. wpisuje w googlach to co na odwrocie głosnika, zeby znaleźc jakies dane na jego temat, i wyliczyc mu jakąś tam obudowe. niestety, ten głosnik nie powinien istnieć bo nie ma go na google!:P załączam zdjęcia głośnika i dopisze bo tego nie widać; na dole jest srebrna mała tabliczka z wybitymi numerami
0396 2002 .

[wyslijto.pl/plik/xj22aiujap] tu link do pobrania zdjec glosnika.

z tego co po nim widac to to ze ma 11cali (nietypowy wymiar chyba jakiś) , waży 10kg , i ma 4 omy , i koniec.

Może kiedys ktos sie spotkał z takim czyms, lub cos wie, lub chociaz podpowie co najlepiej mu zbudować... liczę na waszą wiedze ;) pozdrawiam, Mateusz

serekkox
PZAA
 Wysłana - 20 listopad 2008 22:11      [zgłoszenie naruszenia]

Powitać.

Nie słyszałem nigdy o tej firmie na googlach tez nic nie idzie znaleźć wiec raczej to szajs. Wywalić i kopic inny. Skoro grało gówniano to tym bardziej

W polskich warunkach, posiadanie mocnego, sztywno zestrojonego auta z napędem na tył to przejaw sadomasochizmu

Znawca -

mateeoosh
 Wysłana - 20 listopad 2008 23:54      [zgłoszenie naruszenia]

powiedz mi gdzie twoj smietnik, bo jak Ty tak wszystko wywalasz to moze opłaci sie zniżyc do pewnego poziomu i pozbierac smieci... hehe... bez napinki! chodzi o to ze nie ma w zwyczaju wywalac rzeczy w kibel, tylko je udoskonalać... :) zbuduje mu skrzynie na oko... dam znac jak gra;) a noz wywaliłbym cos co moze okazać sie całkiem niezłe;) poczytałem troche waszego forum, i nie podoba mi sie podejscie ze jak coś nie kosztowało pełno kasy (nie mowie tu o popadaniu w skrajność-30cm głosnik za 25 nie ma prawa dobrze zagrać:P) to jest nic nie warte... dostałem od koleżki dwa alphardy 25 cm... siedziałem z winISD chyba z tydzień, potem tydzień z kartką i bagaznikiem... i to co wyszło budzi zdziwienie... i nie u dresów od umpa umpa... tylko ludzi z wymagającym uchem ;) wiec zawsze sa dwie strony ;) pozdrawiam i dajcie mi tydzien to coś z tym nieznanym głosnikiem wyczaruje... ;)

serekkox
PZAA
 Wysłana - 21 listopad 2008 00:38       [zgłoszenie naruszenia]

Bardzo źle odebrałeś moje słowa i absolutnie nie ma tu żadnej selekcji wg cen.

Sam zaczynałem od tub itp. A ze apetyt rośnie z miarę jedzenia tym razem postanowiłem wstrzymać się dłużej nazbierać konkretnej kasy i kupić już coś naprawdę z wysokiej polki

Poszukaj na necie jest pełno poradników jak zbudować obudowę do głośnika no name Nie rzucał bym się na bass-reflex.

Spróbowałbym skrzynie zamknięta 20-30 litrów ponieważ jest to w 90% litraż do głośnika 25 cm

Bardzo możliwe ze obudowa była źle dobrana, gówniany wzmacniacz albo porostu ze ustawione parametry na nim.

Próbuj i daj znać co wyszło

Zmieniony przez - serekkox w dniu 2008-11-21 00:38:55

W polskich warunkach, posiadanie mocnego, sztywno zestrojonego auta z napędem na tył to przejaw sadomasochizmu

Znawca -
[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

co to za głosnik, co on wart, co z nim zrobić ?

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL