FORUM MOTORYZACJA
samochody tuning imprezy mechanika giełda

∑ temat został odczytany 303 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

MOTORYZACJA | Samochody, porady i opinie
co wybrac? 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "co wybrac?"   

szymek112
 Wysłana - 28 czerwiec 2009 17:01        | zgłoś naruszenie regulaminu

elo,mam problem mam na autko 6tys. a wiadomo benzyna kosztuje wiec chcialem w gazie do pracy bd robic około 80km dziennie wiec to troche jest,myslałem nad golfem III z silnikiem 1,8 90koni w gazie,fiacie punto I 1.1 i hondzie civic 5 gen,tez oba w gazie,bardzo napaliłem sie na ta honde ale podobno zle gaz znosi,golfa jestem pewno w 100%,na pierwszym miejscu stawiam honde a potem golfa,punto na koncu,które z tych auto bys cie polecili?

Ygor
 Wysłana - 29 czerwiec 2009 09:00      [zgłoszenie naruszenia]

punto bym wyrzucil , co do hondy i gazu to plotka , wiele ich jezdzi na gazie i nie ma jakiegos dramatu , wiadomo ze o zagazowane auto trzeba dbac troche bardziej ale najgorzej nie jest. takze ja bym wybieral miedzy golfem a honda , poza tym ze nie przepadam za golfami to jest chocby jeden plus dla hondy - w golfie na 90 km musisz miec 1.8 w hondzie 1.5 ma 90 lub 100 km a wiadomo ze za 1.5 bedziesz placil mniejsze ubezpieczenie niz za 1.8 a ze jak pisales kasy duzo nie masz to moze miec znaczenie.

AliBabus
Dupowoziarz
 Wysłana - 29 czerwiec 2009 13:03      [zgłoszenie naruszenia]

Jeździłem golfem 1,8 90KM i daję radę i dobrze znosił gaz, była tam instalka II generacji.

[http://www.spritmonitor.de/en/detail/393753.html]

Yelooon
 Wysłana - 29 czerwiec 2009 15:12      [zgłoszenie naruszenia]

żeby jeździć bezproblemowo za 6K to trzeba się nieźle nagłówkować i ja stawiałbym na jakiegoś sprawdzonego diesla. Golfino III w dieslu albo Toledo tak z 94r. i będziesz zadowolony. trzeba tylko poszukać w miare niewytłuczonego egzemplarza a bezawaryjność gwarantowana i koszty też żadne...

plan JDM...

szymek112
 Wysłana - 29 czerwiec 2009 15:22      [zgłoszenie naruszenia]

wiem ze daje rade,ale pali w chu...,a honda i tak lzejsza i 16v,jak dla mnie lepsza pod kazdym wzgledem tylko nie pod wzgledem blachy;/

AliBabus
Dupowoziarz
 Wysłana - 29 czerwiec 2009 21:01      [zgłoszenie naruszenia]

Ten golfer którym ja jeździłem, zimą wciągał 8l gazu na 100km tyle samo co moja astra 1,4

[http://www.spritmonitor.de/en/detail/393753.html]

Yelooon
 Wysłana - 29 czerwiec 2009 22:07       [zgłoszenie naruszenia]

no i znowu muszę przytoczyć prawdę o używanych furach...
kupisz fure zadbaną- jeździsz lata i się cieszysz
poprzedni właściciel gonił fure ino chuczy- nieważne czy to BMW, Golf, Honda, czy inny mobil to nieważne jak o nią zadbasz a i tak będzisz płakał na stacji benzynowej, wkurzał się jeżdżąc do pracy i zastanawiał dlaczego nie wziąłeś innego znalezionego na allegro...

Aliemu Golfer palił 8/100 zimą, a znam gościa któremu nie schodzi poniżej 12 latem w benzin tak więc... stan techniczny ważny ponad wszystko

pozdrawiam

plan JDM...

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

co wybrac?

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL