FORUM MOTORYZACJA
samochody tuning imprezy mechanika giełda

∑ temat został odczytany 712 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

MOTORYZACJA | Problemy z samochodem
corsa b taka slaba? 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "corsa b taka slaba?"   

Mikhaił
 Wysłana - 21 lipiec 2008 20:05        | zgłoś naruszenie regulaminu

witam, posiadam corse B z 93 roku, 1,2 benzynka 8 zaworowa, i tu moje pytanie, wycisne z niej najwiecej 130, hmm nie uwazacie ze malo? moze cos jest z nia nie tak? pomyslec ze maluchy z o polowe mniejszymi silnikami pomykaja nawet 140...

AliBabus
Dupowoziarz
 Wysłana - 21 lipiec 2008 22:09      [zgłoszenie naruszenia]

Normalnie taka corsa 150km/h pójść powinna ale 15 letni silnik o który nie dbano nalezycie potrafi sporo stracić ze swojej mocy więc nie dziwie sie, że powyzej 130 nie daje rady. Po dobrym remoncie pewnie by odżył.

[http://www.spritmonitor.de/en/detail/393753.html]

Ygor
 Wysłana - 22 lipiec 2008 09:43      [zgłoszenie naruszenia]

a na ktorym biegu osiagnales te predkosc ?

Zmieniony przez - Ygor w dniu 2008-07-22 09:46:52

Mikhaił
 Wysłana - 22 lipiec 2008 10:18      [zgłoszenie naruszenia]

na 5

Ygor
 Wysłana - 22 lipiec 2008 10:22      [zgłoszenie naruszenia]

no to masz odpowiedz - predkosc maksymalna sprawdza sie na biegu czwartym - piątka to tzw nadbieg i zawsze osiagniesz na niej nizsze predkosci - nawet o 40-50 km/h (w zaleznosci od auta)... piątka słuzy do komfortowego i w miare oszczednego podrozowania w trasie - vmax to na czworce - sprawdz jeszcze raz i daj znac.

AliBabus
Dupowoziarz
 Wysłana - 22 lipiec 2008 12:15      [zgłoszenie naruszenia]

Ale mimo wszystko jak na moje to jesli byłaby zdrowa to i na piątce spokojnie 130 by przekroczył ale na czwórce ma co prawda wieksze szanse przekroczenia 130 ale przy odgłosach zarżnięcia

Ygor
 Wysłana - 22 lipiec 2008 12:22      [zgłoszenie naruszenia]

to moze niech autor sprawdzi - sam jestem ciekaw - sa dzisiaj sprawdze do ilu moje auto sie na 5 rozpedza - na 4 podobno do 200 (ja sie rozpedzilem do 185 kiedy droga sie zepsula)

AliBabus
Dupowoziarz
 Wysłana - 22 lipiec 2008 13:24      [zgłoszenie naruszenia]

Tez jestem ciekaw jak by to było u mnie ale rozpedzanie na czwórce jak turbina się odłącza to już meczarnia trochę

Ygor
 Wysłana - 31 lipiec 2008 09:56      [zgłoszenie naruszenia]

sprawdzilem przed wczoraj tylko jako ze nie mam gdzie sie rozpedzac do 200 km/h to troche to wszystko uproscilem - wlaczylem klime - zabralo to pewnie z polowe mocy mojego silnika
Wynik nastepujacy - na piątym biegu powyzej 120 juz nie chcial jechac a na czworce doszedl do 140 i jeszcze by pociagnal spokojnie. zeby nie bylo na piątce przy 120 jest ok 3500-4000 obrotow wiec juz wtedy silnik ciagnie ale jak widac na piatce ma duzo ciezej. sprawdzilbym bez klimy ale nie mam za bardzo gdzie

AliBabus
Dupowoziarz
 Wysłana - 31 lipiec 2008 11:14      [zgłoszenie naruszenia]

Przy klimie na 5 wiecej niz 120km/h nie leci no to kicha troche w trasie

Ygor
 Wysłana - 31 lipiec 2008 11:17      [zgłoszenie naruszenia]

troche tak - mozna co prawda rozbujac np na czworce i ciagnac potem na 5 ale przy wyprzedzaniu lepiej wylaczyc klime - no coz to tylko 1,4 , poza tym ja nie moge jezdzic dlugo na kklimie i co chwile wylaczam

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Odpowiedzi jest na 2 strony.   | następną

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

corsa b taka slaba?

Strony: 1 2

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL