Golf III 1.9 TDI 1997 (90KM). sprowadzony. Od początku października zaczeły się problemy z odpalaniem. Wcześniej przez ponad pół roku zawsze od strzału. Dzisiaj rano 0 stopni bez zająknięcia, a po południu było z 10 stopni i na słońcu stał i dopiero za 4 razem odpalił. Akumulator kręci. Byłem u mechanika sprawdził świece, grzeją bo widziałem, jedna troszke poźniej. Zostawił na noc, spróbował, odpalił. Tydzień miałem spokoju i dzisiaj znowu. W sumie to mechanik nic nie zrobił tylko przejrzał. Pewnego razu wogóle nie chciał odpalić, dopiero na wieczór spróbowałem i odpalił. Ma takie "swoje zagrania", że czasami nie chce odpalić. Co to może być?
Zmieniony przez - super 1 w dniu 2009-10-31 23:04:29
Zmieniony przez - super 1 w dniu 2009-10-31 23:08:34
Może pompa paliwa pada? a kontrolka od komputego jak sie zachowuje?
może coś z prądami sie dziać a paliwo gdzie tankujemy bo znam jeden podobny przypadek jak cały układ sie zasywił to podobne objawy były tzn raz odpalał raz nie niby chodził dobrze ale za chwile znowu coś sie działo i tak w kółko aż do oczyszczenia całego układy paliwowego
Jestem w tych sprawach zielony. Słyszałem że to może być pompa. Nie wiem co to jest "kontrolka od komputego"? Paliwo tankuje na orlenie to droższe. Komputer nie wykrył żadnych błędów.
Jeżeli w komputerze nie wykryto błedów to raczej pompa jest ok bo pewnie wykryło by niskie ciśnienie ale podczas przekręcania kluczyka możesz sie przy słuchać czy pompa sie załacza. i zaobserwuj tą kontrolke jak zachowuje wyglada ona mniej więcej tak jak na zdjeciu. a filt paliwa oraz powietrza kiedy wymieniany? i dobrze by było dokładnie obejrzeć przewody paliwowe przede wszystkim powrotne może gdzieś chwyta powietrze i sie zapowietrza. no i jeszcze zawór upustowy wypadało by sprawdzić.
Zmieniony przez - rejent2 w dniu 2009-11-02 17:42:44
Wymieniony weżyk ten czarny grubszy co idzie do filtra paliwa,i zaworek na filtrze paliwa. Po prostu było widać w tym weżyku przezroczystym że łapie powietrze. A ten z tyłu czarny to był przetarty, ale dla pewności zaworek też wymieniłem. Kuzyni mi powiedzieli. Mechanik po znajomości wzioł 30zł.