FORUM MOTORYZACJA
samochody tuning imprezy mechanika giełda

∑ temat został odczytany 321 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

MOTORYZACJA | Samochody, porady i opinie
czy bmw e39 za małe pieniądze jest godne uwagi? 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "czy bmw e39 za małe pieniądze jest godne uwagi?"   

vanos25
 Wysłana - 4 grudzień 2011 22:35        | zgłoś naruszenie regulaminu

Witam. Chce kupic e39. ogladalem kilka egzemplarzy na allegro i z silnikami 2.0 vanos i z 2.5vanos i tymi zwykłymi. Tylko dziwi mnie cena od 8 do 10 tysiecy mozna miec egzemplarz z 96-00 roku. Czy te egzemplarze za 8 badz 9 tysiecy są godne uwagi? czy to poprostu szroty??

Ygor
 Wysłana - 5 grudzień 2011 09:20      [zgłoszenie naruszenia]

raczej to drugie ... a koszta naprawy do tanich nie naleza

vanos25
 Wysłana - 5 grudzień 2011 11:06      [zgłoszenie naruszenia]

ja wiem że bmw tanie w utrzymaniu nie jest.. licze się i z tym. poprostu będe chyba musiał pojechać i obejrzeć te za 9 tysięcy. spójrz kiedy na allegro i popatrz własnie e39 do 10tysi:)

Ygor
 Wysłana - 5 grudzień 2011 11:16      [zgłoszenie naruszenia]

no zerknąłem , ale wiadomo na zdjęciach to możesz sobie wróżyć - jeżeli samochód jest o o 50 a nawet 100% tańszy od podobnych modeli to nie może być w porządku ... tym bardziej ze tych za dyche tak wiele znowu nie ma - ale tak jak piszesz musisz pojechac i zobaczyc , daj znac bo sam jestem ciekaw ...

vanos25
 Wysłana - 5 grudzień 2011 11:20      [zgłoszenie naruszenia]

no ja też własnie bo tak jakbym trafił za 9 10 tysi to byłbym zadowolony. e39 poszło w dół strasznie za to e34 się ceni teraz. zwłaszca egzemplarze kolekcjonerskie

Cichy999
 Wysłana - 8 grudzień 2011 17:37      [zgłoszenie naruszenia]

"100% tańszy" eee... za darmo??

co do E39 to raczej możliwe jest trafienie przyzwoitego egzemplarza za 10k jednakże nawet nie myśl o modelach późniejszych niż 96 max 97. Co do utrzymania raczej nie jest takie drogie ceny porównywalne do innych samochodów. To jest jakiś mit z tym drogim utrzymaniem BMW ja już wiele rzeczy wymieniałem w moim E38 i ceny części nie były jakoś mocno wygórowane (oczywiście tylko BOSCH i kupowanie w sklepach). Ja na twoim miejscu nie brałbym vanosów bo koszty ewentualnej naprawy będą drogie lepiej wziąć nawet 530i niż 520 vanos. Bądź przygotowany że kupując auto z najtańszych egzemplarzy będzie to loteria i najprawdopodobniej trzeba będzie jeszcze do furki trochę dołożyć, sam kupiłem auto po niskiej cenie i połowę musiałem jeszcze dołożyć ale jestem zadowolony. Życzę powodzenia w zakupie auta

Ygor
 Wysłana - 8 grudzień 2011 18:52      [zgłoszenie naruszenia]

sorki mój błąd - chodziło mi o to że sporo 100% droższych

z tym mitem to bym sie nie wypowiadal gdybym nie mial jakichs doswiadczen ... moj szefo jezdzi e39 530D - fakt ze diesel zawsze drozszy w naprawie ale odkad go kupil (mimo ze mega tanio nie zaplacil) posypalo sie sporo rzeczy i wiem dzieki temu mniej wiecej jakie sa koszta ... tesciowej w jedynce padly cewki dwa razy ...

tanio nie jest , choc wiadomo ze mozna drozej, ale to w koncu klasa premium - dobre czesci ktore wytrzymuja duze przebiegi musza duzo kosztowac - to jest logiczne

Cichy999
 Wysłana - 8 grudzień 2011 19:06      [zgłoszenie naruszenia]

Ceny myślę że raczej porównywalne, minimalnie wyższe jednak części dobrych firm starczają na kilka lat.

Osobiście mając do dyspozycji 10tyś wybrałbym E34 w dobrym stanie a pewnie i tak by jeszcze kilka tysi w kieszeni zostało, po drugie primo ultimo to mnie bardziej podoba się E34.

BMW diesel to widziałem tylko na obrazku więc nie mogę się wypowiadać jednak gazowanych w rodzinie było już kilka i z żadnym większych problemów nie było. Swoje mam od maja i nic co nie było popsute przy kupnie jak dotąd się nie zepsuło

Thomy
 Wysłana - 5 kwiecień 2012 10:29       [zgłoszenie naruszenia]

wątpie że za 10 tys. kupisz BMW w dobrym stanie, pewnie to będzie wyjeżdżony szrot i dotego jeszcze spawany z przystanku autobusowego

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

czy bmw e39 za małe pieniądze jest godne uwagi?

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL