FORUM MOTORYZACJA
samochody tuning imprezy mechanika giełda

∑ temat został odczytany 717 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

MOTORYZACJA | Prawo i motoryzacja
czy oplaca sie sprowadzic auto z USA i sprzedac u nas? 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "czy oplaca sie sprowadzic auto z USA i sprzedac u nas?"   

rocccccccc
 Wysłana - 17 sierpień 2008 21:02        | zgłoś naruszenie regulaminu

dolar stoi nisko jest okazja,co sadzicie ile mozna zarobic na tymi czy prosto bedzie sprzedac?

renegat44
S8-R1
 Wysłana - 17 sierpień 2008 23:35      [zgłoszenie naruszenia]

Zarobisz niewiele i do tego sie trochę naszukasz bo rzadko kiedy można tam spotkać cokolwiek z manualną skrzynia biegów.Do tego musisz mieć tam jakiś kontakt albo samemu jechać ,a jeśli myślisz o czymś nowym to z tego co sie orjentuję to jest tam jakiś zakaz kupowania nowych aut na wywózkę przez obcokrajowca do roku czasu od zakupu z salonu-wiec musi ci kupić jakiś amerykaniec i przetrzymać.
Zresztą pogadaj z Quanto bo on chyba sprowadza auta z USA

ZAWSZE WALCZ Z UŚMIECHEM :-))

FARINELLI
 Wysłana - 19 sierpień 2008 19:55      [zgłoszenie naruszenia]

musisz wymienić tylne reflektory u amerkanow sa całe czerwone, musisz zmienic na europejskie, zmienić wydech końcowy - tak jest w wiekszej połowie - jak parkujesz wydech jest przy chodniku a powinien być z drugiej strony.Koszty transportu indywidualnego ok 10-12 tyś ale slyszałem ze jak sie z kims dogadasz i puścicie razem większa partię to wyjdzie ok 8 tyś zł oraz słyszałem ze amerykanie lubią wieksze "luzy w układzie kierowniczym " ze jadąc mozesz delikatnie skrecać na prawo i lewo kierownicą a mimo to auto prosto jedzie i u nas przeba ten ustawienie luzu skorygować.
tyle co mi się obiło o uszy...

sprzedam nowe amortyzatory tył Monroe Renault 19, Toyota Corolla, Ford Festiva/Mazda 121-przód, Sachs-BmwE24/E

QUANTO
 Wysłana - 21 sierpień 2008 10:11      [zgłoszenie naruszenia]

już się nie opłaca ok.2 tygodnie temu weszła ustawa naliczania akcyzy od wartości rynkowej pojazdu wg info-ekspert(eurotax) i za auta ze stanów jest akcyza 13,6% bo tyle się płąci za poj. powyżej 2000cm3 w USA prawie nie ma mniejszych ... a surotax jest bardzo zawyzony takze kosmiczne ceny akcyz sam jestem ofiara tej ustawy...

SPROWADZE KAŻDE AUTO Z USA - 0692608724

Hakelbery
 Wysłana - 25 sierpień 2008 07:23       [zgłoszenie naruszenia]

"musisz wymienić tylne reflektory u amerkanow sa całe czerwone, musisz zmienic na europejskie, zmienić wydech końcowy - tak jest w wiekszej połowie - jak parkujesz wydech jest przy chodniku a powinien być z drugiej strony.Koszty transportu indywidualnego ok 10-12 tyś ale slyszałem ze jak sie z kims dogadasz i puścicie razem większa partię to wyjdzie ok 8 tyś zł oraz słyszałem ze amerykanie lubią wieksze "luzy w układzie kierowniczym " ze jadąc mozesz delikatnie skrecać na prawo i lewo kierownicą a mimo to auto prosto jedzie i u nas przeba ten ustawienie luzu skorygować.
tyle co mi się obiło o uszy..."

No to sie usmialem jedyne co musisz zrobic i to nie zwsze to zmienic tylne lampy, ****a wydech zmieniac a jak auto ma podwojny uklad wydechowy to co ??Lubia luzy w ukladzie kierowniczym to jest najlepsze. Gratuluje wyobrazni. Jestem akurat w stanach i jezdzilem juz paroma tutejszymi autami i zadne nie mialo luzow

Polakom gratulujemy ceny benzyny

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

czy oplaca sie sprowadzic auto z USA i sprzedac u nas?

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL