| Autor |
"czy to prawda?" |
|
|
Dso.pl
|
|
Wysłana - 4 marzec 2009 13:00 | zgłoś naruszenie regulaminu
czesc,brat chodzi na kurs prawka i jego instruktor powiada ze,Jazda na luzie jest mało oszczedna w sensie na tym jałowym biegu,czy jakos tak,i ze lepiej poprostu puscic pedał gazu niz zeby auto jechało na luzie,powiedzy na 1tys obrotow,nie wiem czy mmnie zrozumiecie:D
| |
|
 |
|
|
|
renegat44
|
|
S8-R1
|
|
a jak masz na luzie to poco niby wciśniety pedał gazu?
|
|
|
Ygor
|
|
to prawda , jadac na biegu bez gazu koła poprzez skrzynie biegów napędzają silnik - wówczas komputer nie podaje paliwa , jeśli wrzucisz na luz , aby silnik chodził/działał/etc komputer musi podawac paliwo - dotyczy to samochodów na wtrysku. gdybyś miał okazję kiedyś jechać autem z komputerem , ustaw chwilowe spalanie (nie średnie) rozpędź się powiedzmy do 100km/h na czwórce i puść gaz (auto pozostaje na biegu sprzęgło nie wciśnięte) komputer po chwili pokaże 0 litrów/100km
Zmieniony przez - Ygor w dniu 2009-03-04 13:29:49 |
 |
|
|
|
Dso.pl
|
|
ahaś,mam tylko lanosa,i tak wlasnie mnie zastanawialo wkoncu luz to luz,mechanikiem nie jestem;d ok dzieki to co lepiej jezdzic bez gazu ale na biegu tak? z tego tak wychodzi |
 |
|
|
|
Ygor
|
|
jak np dojezdzasz do swiatel to na biegu bez sprzegla i gazu - nie wciskaj sprzegla , i nie wrzucaj na luz dopoki nie bedzie to grozilo zgasnieciem auta |
 |
|
|
|
Dso.pl
|
|
wielkie dzieki;) bede pamietal |
 |
|
|
|