Jeszcze przed zimą postanowiłem wymienić filtr paliwa i powietrza. w swoim aucie (Honda Civic 1.4 2000r) Jako, że oryginały nie są aż tak tanie, postanowiłem użyć jakiegoś zamiennika. Chciałem więc Was zapytać czy cfiltry sędziszów się nadadzą: [mark.com.pl/sklep/pl/26-filtry] Może ktoś używa i może się podzielić spostrzeżeniami? Albo słyseliście coś o polskich zamiennikach? Będę wdzięczny za wszelkie uwagi ;)
Bez obaw mozesz je zastosować, ja od zawsze mam zamienniki tylko że z akurat z firmy filtron. Ta firma nie jest mi akurat znana ale pewnie też daje dobrze radę, w benzyniaku raczej nie ma prawa nic sie stać.
Jw też nie slyszałem o tej firmie.
Z kolei polskiego filtrona moge z czystym sumieniem polecic, sam ich uzywam od dluzszego czasu i daja rade. Z tego co wiem to filtrony sa nawet fabrycznie montowane z volkswagenach, a to o czyms swiadczy ;)
I wcale nie są drogie.
filtron kosztuje 27 pln (circa) a oryginalny hondowski (mowa o oleju) 40 i radze kupic ten drugi - sam uzywam tylko oryginalnych bo 13 pln na waznym elemencie to nie jest tragedia. Na forum użytkowników civica czesto czytalem ze uszczelki tych filtrow potrafia puszczac bokiem olej
co do powietrza to ostatnio w IC kupilem jakis japonski - chyba jakoparts