| Autor |
"filtr stozkowy" |
|
|
wojtas777
|
|
Wysłana - 5 czerwiec 2007 22:00 | zgłoś naruszenie regulaminu
|
|
|
Danielloo
|
|
z tego co widze, jest to filtr Jacky.
Ogolnie jak stozek dobrze zalozony, to moze ci poprawic osiagi silnika, ty jednak tego nie odczujesz. Poza tym inny dzwiek.
A w civicach podobno stozek + wydech i masz 20 KM wiecej, wiec chyba warto
|
|
ciastosz
|
|
Danielloo bo Cie zbanuje ...jaki silnik?? POlecam jakis lepszy stozek niz Jacky - np. K&N.
Do tego na dlugiej rurze bez zalaman, z jakims dolotem zimnego powietrza, ew. zabudowany oryginalnie albo chalupniczo w seryjnej puszce od filtra...
|
|
|
wojtas 25
|
|
jak ktos cos takiego robil w civiku to niech da jakeis foty |
 |
|
|
|
zaborek
|
|
No Risk, No Fun
|
|
|
|
|
ciastosz
|
|
CD Action??
zapraszam na [www.hondatech.pl] jesli juz chcesz zdjecia, bo ogolnie to zadna filozofia...
|
|
|
zaborek
|
|
No Risk, No Fun
|
|
|
|
|
ciastosz
|
|
wiem, zartowalem sobie
|
|
|
zaborek
|
|
No Risk, No Fun
|
|
|
|
|
ciastosz
|
|
niestety nie mam...mialem tylko znajomego, ktory mial wlasnie BMC w Civicu i byl zadowolony...
|
|
|
karp83
|
|
FIltr stozkowy ma sens ale tylko w wypadku gruntownej przerobki ukladu dolotowego i wydechowego. Nie chodz mi o przerobke w stylu wrzuce se strumiennice i stozek i bedzie + 20 koni. To trzeba weryfikowac na hamowni. Pozatym ingerencja w uklad dol/wyd sluzy raczej zmianie charkterystyki silnika niz zyskaniu mocy, nawet jak dostaniesz pare koni mocy max to stracisz troche na nizszych obrotach - cos za cos. Pozatym do jazdy po miescie taki filtr sie nie nadaje, on ma duzo gorsze parametyr filtrowania od tradycyjnego i po prostu bedziesz mial kupe pylu za filtrem |
 |
|