FORUM MOTORYZACJA
samochody tuning imprezy mechanika giełda

∑ temat został odczytany 58 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

MOTORYZACJA | Problemy z samochodem
gasnący problem 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "gasnący problem"   

rufi666
 Wysłana - 19 styczeń 2012 21:29        | zgłoś naruszenie regulaminu

Witam, mianowicie golf 3 rano standardowo do pracy odpalam samochód chodzi na wolnych obrotach wsiadam gaz do ruszania dostaje muła obroty spadają całkowicie poczym gaśnie zapalam pochodzi chwilę jadę, wcześniej stało się to podczas jazdy po przejechaniu 2-km znów dostał muła ale pomału jechał trwało to kilka sekund i jest ok można jechać sytuacja powtarza się zawsze po postoju samochodu filtr paliwa wymieniony,świece,kopułka dzisiaj po ruszaniu z pracy dostał mały spadek obrotów ale bez problemów odjechałem,może ktoś coś doradzi.Czy podpięcie pod komputer może coś wskurać jeżeli problem jest zawsze na zimnym silniku czy trzeba fure zostawić u doktora aby podłączył na zimnym silniku oraz sprubował coś zlokalizować z góry dzięki.

AliBabus
Dupowoziarz
 Wysłana - 20 styczeń 2012 15:09      [zgłoszenie naruszenia]

Rozumiem ze to benzyniak.
Podłęczenie pod kompa pomoze tylko stwierdzić czy to sonda lambda która moze być przyczyną.
Moze być tez nia silnik krokowy, przepływomierz który też na kompie moze wyjść. Moze być cos z przepustnica.
cholera sporo jest mozliwosci jeszcze.

[http://www.spritmonitor.de/en/detail/393753.html]

rufi666
 Wysłana - 20 styczeń 2012 18:05      [zgłoszenie naruszenia]

Witam ponownie tak benzyna 1.6 93 rok rano odpalił normalnie ruszyłem bez problemów po odcinku około 2-km złapał małego doła ale jechał równo jakiś objaw brak mocy i jechał po wyjściu z pracy odpaliłem i zauważyłem że z rury wydechowej wyżuca jakby sadze czy coś z tych rzeczy na śniegu bardzo widoczne duża plama niemal jak sadza z komina jakieś cząstki czegoś ale nie miał takich objaw z tak brzydkim spalanie.Jakaś pomoc z waszej strony

rufi666
 Wysłana - 20 styczeń 2012 18:09       [zgłoszenie naruszenia]

Dodam że wcześniej dolałem do paliwa jakiś środek do czyszczenia układu ale to mogło chyba nie zaszkodziło

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

gasnący problem

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL