FORUM MOTORYZACJA
samochody tuning imprezy mechanika giełda

∑ temat został odczytany 2273 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

MOTORYZACJA | Na luzie
golf III vs mazda 323f 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "golf III vs mazda 323f"   

lobosk8
 Wysłana - 9 czerwiec 2007 23:36        | zgłoś naruszenie regulaminu

witam , gdyby porównać oba wyżej wymienione samochody (z silnikiem 1.8 lub 2.0) który by waszym zdaniem wypadł lepiej ... mam na oku jakiś samochód do domu , którym nieźle polecę po szosie....

bluebell22
 Wysłana - 10 czerwiec 2007 00:02      [zgłoszenie naruszenia]

no pewnie, ze mazda! nie jestem pewna, ale mazda ma silnik 6-cio cylindrowy. ja jezdze mazda 6 Xedos z silnikiem 2 litrowym i zadne niemieckie g... nie rowna sie japonczykowi:))) niemieckie maja wysrubowane ceny, a do jakosci ma sie to nijak, a juz golfy przechodza same siebie. poza tym porownaj sobie sylwetke golfa i niewiele on sie zmienia przez te wszystkie lata, co z tego, ze dolaza inne lampeczki, sylwetka malo sie zmienia. w japonczykach masz wyposazenie "Posh", za ktore w golfie musisz dodatkowo zaplacic. jezdzilam kilkoma niemcami i powiedzialam nigdy wiecej!!! a japonczykow tez mialam kilka i wciaz sie w nich kocham!!! wszystkim doradzam japonczyka. i nie sluchaj opinii, ze to drozsze czesci i serwis, bo nim bedziesz potrzebowal serwisu dla mazdy, to golf dawno ci sie rozleci :))))
pozdrawiam i mam nadzieje, ze za chwile nie spadnie grad na moja glowe od oburzonych fanow golfa:)))))
ps. nie ma nic gorszego niz trzeszczace plastiki i tylne poleczki w niemieckich autach!!!! a poza tym deski rozdzielcze nadal robia z twardego plastiku, gdzie juz motoryzacja dawno poszla w miekkie materialy, takie wlasnie jak ma mazda:)))) wiec decyzja nalezy do ciebie:)))

Zmieniony przez - bluebell22 w dniu 2007-06-10 00:05:49

Zmieniony przez - bluebell22 w dniu 2007-06-10 00:06:25

Zmieniony przez - bluebell22 w dniu 2007-06-10 00:06:53

Konio
 Wysłana - 10 czerwiec 2007 09:31      [zgłoszenie naruszenia]

Mazda 1.8: 0-100 w 9.8, 194km/h
Mazda 2.0 Diesel: 0-100 w 12.2, 178km/h
Golf 3 1.8: 0-100 w 12,1 178km/h
Golf GTI (2.0): 0-100 w 10.4, 196km/h

Też jestem maździarz (626GE) i wolałbym mazdę. Na dodatek uważam golfa za damskie autko (małe i na zakupy) przemycone do świata męskiego.

bluebell22
 Wysłana - 10 czerwiec 2007 19:30      [zgłoszenie naruszenia]

No Konio! Alez dotknales mnie tym stwierdzeniem :)))) Mam trzecia Mazde w zyciu - obecie, jak doczytales Mazda Xedos 6, 2 litry w benzynie, 6 cylindrow, automat i nie uwazam, ze to meskie autko!!! A golf coz... powtarzac sie nie bede i NIGDY GOLFA NIE KUPIE !!!! A na zakupy dalej bede jezdzila swoja Mazdusia kochana, a poza tym nie rozumie, co to znaczy damskie auto :))) ze niby takie male , mile i latwo zaparkowac??? to o to chodzi??? No to ja zdecydowanie odbiegam od tego wizerunku, bo lubie autka duze, przestrzenne i z kopytkiem :)) A jako typowa kobieta, to jedynie lubie luksus, jaki wlasnie daja japonskie auta :)) Bo odrobina luksusu jeszcze nikomu nie zaszkodzila, nie?
Niemieckie auta, to taczki.

labtec
 Wysłana - 10 czerwiec 2007 20:45      [zgłoszenie naruszenia]

luksus to daja wlasnie auta europejskie

poza tym ten silnik 2,0 to zadna rewelacja

Who made you God to say
"I'll take your life from you!"?

bluebell22
 Wysłana - 10 czerwiec 2007 21:43      [zgłoszenie naruszenia]

taaa???? a ktore???? jakies konkrety??? powiem ci szczerze, ze dopiero Focus z 2007 roku moze sie czyms pochwalic i pozytywnie zadziwic. co do silnika w Mazdzie... no coz... musze sie znowu nie zgodzic, bo to jest jeden z lepszych w swojej klasie i roczniku. Daj jakies konkrety, bo tak sobie zagadales, ze nie rewelacja i o jakis europejskich luksusach mi tu piszesz, a niczym sie nie podpierasz. To jak rozmowa o przyrodzie. A poza tym w jednej kwestii sie zgadzam, ze europejskie sa luksusowe, ale za ten luksus slono musisz doplacic. Ja w Mazdzie dostalam jako standard klime, aluchy, szyberdach pelna elektryke i nawet dywaniki, za ktore w niektorych europejskich tez musisz doplacic :)))), nie chce mi sie juz pisac o bezowej skorze i jasnej, wykonanej z miekkich materialow, jak juz pisalam desce rozdzielczej i wielu innych rzeczach. poza tym porownaj sobie wlasnie wspomniana juz kilkakrotnie deske rozdzielcza, zegary i ergonomiczne rozwiazania auta japonskiego i europejskiego (oczywiscie biorac klase i rocznik) i jesli jeszcze bedziesz mial watpliwosci, to polece ci dobrego okuliste :)))) Nie bede sie powtarzac o trzeszczacych plastikach i polkach, ale mialam raz watpliwa przyjemnosc pojezdzic Vectra z 2003 roku (byla wtedy kilkumiesieczna) i tak paskudnego zawieszenia, jak mialo to auto jeszcze nie widzialam!!!
serdecznie pozdrawiam :))))

Zmieniony przez - bluebell22 w dniu 2007-06-10 21:45:29

labtec
 Wysłana - 10 czerwiec 2007 22:07      [zgłoszenie naruszenia]

ale nie dawaj do porównania Vectry, bo to przykład z dupy
zobacz sobie np. BMW, Audi, Mercedesa, Jaguara i wtedy dopiero wypowiadaj sie o jakości plastików w porównaniu do japonczykow

a z tym silnikiem to jaki mam Ci przykład dać? przykład dwulitrowych motorów z większą mocą? bo nie rozumiem...

Who made you God to say

bluebell22
 Wysłana - 10 czerwiec 2007 22:23      [zgłoszenie naruszenia]

zaraz zaraz, to ty nie wyskakuj mi tu z Jaguarami, czy Mercedesami, bo ja mowie o KLASIE I ROCZNIKU!!! a Mazda na przyklad Xedos, jak moja nie jest z klasy Jaguara!!! a Vectra, to nie przyklad z dupy, fe czemuz tak niekulturalnie, tylko przyklad europejczyka, nieprawdaz?
co do silnika, to 2 litry w benzynie, w japonczyku, to nie tylko depniecie, o ktore pewnie ci chodzi, ale kultura jazdy, zachowanie na autostradzie i dynamiczna praca silnika!!! widze, ze nie wiesz o czym rozmawiamy, a szkoda, bo myslalam, ze motoryzacja to meska domena :))) a poza tym, jesli zauwazyles, to rozmawiamy o Mazdzie i golfie, a golf III, to juz zupelna porazka! a poza tym moja kolezanka ma Jaguara i zapewniam cie, ze na kolana mnie nie powalilo to auto, nie to co Lexus....:))))))

labtec
 Wysłana - 10 czerwiec 2007 22:48      [zgłoszenie naruszenia]

zaraz zaraz, to ty nie wyskakuj mi tu z Jaguarami, czy Mercedesami, bo ja mowie o KLASIE I ROCZNIKU!!!

Ja tez o tym mowie. Klasa samochodu to nie jego marka, cena czy wyposazenie. Przyklady? Mercedes C oraz Renault Laguna są z tej samej klasy.

co do silnika, to 2 litry w benzynie, w japonczyku, to nie tylko depniecie, o ktore pewnie ci chodzi, ale kultura jazdy, zachowanie na autostradzie i dynamiczna praca silnika!!!

Ale czym sie rozni ten silnik od np. dwulitrówki BMW, procz tego ze jest slabszy ?

a poza tym, jesli zauwazyles, to rozmawiamy o Mazdzie i golfie, a golf III, to juz zupelna porazka!

Jesli zauwazylas, to rozmawiamy o Madzie 3 a nie 6

Btw, nie musisz do kazdego posta wklejac swojego zdjecia... wystarczy, ze avatar sobie ustawisz.

Who made you God to say

bluebell22
 Wysłana - 11 czerwiec 2007 10:15      [zgłoszenie naruszenia]

no wlasnie, tak mam ustawiony komputer :)))
i koncze te jalowa rozmowe, bo jak ty mi wyskakujesz z lagunami, to w ogole nie mamy o czym mowic :)))
aha, a nie zaczepiles jeszcze aut amerykanskich - te sa na prawde swietne
pozdrawiam :)))

labtec
 Wysłana - 11 czerwiec 2007 10:26      [zgłoszenie naruszenia]

Ehh, kobiety chyba są z Wenus naprawdę... bo widać mocno tam słońce grzeje w głowę

Chcesz porozmawiać - nie ma problemu. Daj jakieś sensowne argumenty, przykłady, porównania. Bo nie wiem czego znowu nie rozumiesz - że Mercedes C i Laguna są samochodami tej klasy? (segment D)

Who made you God to say

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Odpowiedzi jest na 2 strony.   | następną

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

golf III vs mazda 323f

Strony: 1 2

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL