FORUM MOTORYZACJA
samochody tuning imprezy mechanika giełda

∑ temat został odczytany 496 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

MOTORYZACJA | Motocykle
gsx 600f 98r 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "gsx 600f 98r"   

sleepy5
 Wysłana - 27 maj 2007 12:11        | zgłoś naruszenie regulaminu

Witam!
mysle nad zakupem tego moto i chcialbym poznac opinie użytkowników jeśli takowi tutaj są :)...jakie spalnie...dynamika...awaryjność

Live 4 ride

greku_806
Doctor RR
 Wysłana - 27 maj 2007 15:04      [zgłoszenie naruszenia]

siema!
Ja mam ten model tyle ze z roku 2002, ale praktycznie niczym nie rozni sie od modelu z 1998r.
Jezdze na nim drugi sezon, powazniejszych awarii nigdy nie mialem, raz tylko ulamalo mi sie mocowanie tylnego zacisku, ale to z mojej winy bo zle dokrecilem tylne kolo, tak to tylko wymiany czesci eksploatacyjnych, olej, lancuch itp.
Co do dynamiki, to wiadomo ze nie jest to demon szybkosci, Suzi ma ok. 80km, ale jest tez ciezkie, ok. 220kg z pelnym bakiem. Od 0 do 100km przyspiesza w 4,3 sekundy, wiec na poziomie . V. max. to jakies 220-230km/h, wiec mozna troche poszalec.
Spalanie to jakies 7-8litrow, zalezy tez jak jezdzisz .
Ogolnie jestem bardzo z niego zadowolony, siedzi sie na nim wygodnie, kanapa jest wielka, wiec pasazerowie tez nie narzekaja. Jesli jestes wysoki to jedynym minusem mozebyc przednia owiewka, ktora jest dosc niska.

Zmieniony przez - greku_806 w dniu 2007-05-27 15:05:11

Live to Ride
Ride to Live ©®

sleepy5
 Wysłana - 27 maj 2007 16:16      [zgłoszenie naruszenia]

Dzięki Greku z opinie...wysoki to ja nie jestem..181cm, powiem wprost bez sciemniania,to ma byc pierwszy moto, z pokroju sportowych, sportowo-turystycznych..wiesz..wyszedlem z załozenia ze skoro kumple pokupowali na 1 moto (cbr f3,fzr600,bandit400,ninja636) ..nie podobaja mi sie naked(a tylko one maja rozsadne moce na poczatek) i tak wlasnie zwrocilem uwage na gsx600f...moc 80 koni,predkosc ciut ponad 200km/h styczi...wiesz..mam fundusze zeby nawet r6 z poczatku produkcji czy ninje 2001 kupic..ale to jednak conajmniej 30-40kucy wiecej...a ze scigantów i rozsadnych mocy to tylko tego co Ty masz kojarze...

Live 4 ride

greku_806
Doctor RR
 Wysłana - 27 maj 2007 20:09      [zgłoszenie naruszenia]

To tez jest moje pierwsze powazniejsze moto i z czystym sumieniem moje je Tobie polecic. Bardzo latwe i przyjemne w prowadzeniu. Mialem okazje jeszcze kupic R1 z 1999r ale powiem szczerze, balem sie jej.

Nie sugeruj sie tym co kumple pokupowali. Co z tego ze na pierwsze moto kupili np. Kawe zx10 jak i tak nie wykorzystaja w pelni jego mocy przez pierwsze sezony.

Live to Ride
Ride to Live ©®

sleepy5
 Wysłana - 27 maj 2007 21:05      [zgłoszenie naruszenia]

Prawde mówiąc to jezdzilem na cbr kolegi..ladnie idzie w miare lagodnie dozuje moc..mialem okazje przejechac sie kawalek(przed domem prosta 300m) srad 750 2002r, powiem jedno..motocykl ogromny(bak) i nie wiem czy mialo jakas przeróbke(kumpel tajemniczy) ale przerazil mnie dostatecznie bym zrezygnowal z dalszej jazdy nim...

Live 4 ride

sleepy5
 Wysłana - 27 maj 2007 21:07      [zgłoszenie naruszenia]

niedokonczylem :) odnosnie cebry...ladgodnie dozuje ale znajac mój porywczy temperament i cięzka ręke chce, poki co kupic co słabszego ze scigantów..

Live 4 ride

greku_806
Doctor RR
 Wysłana - 27 maj 2007 21:15      [zgłoszenie naruszenia]

kazdy traci zdrowy rozsadek wsiadajac na moto, wiem po sobie

Live to Ride
Ride to Live ©®

sleepy5
 Wysłana - 27 maj 2007 21:22      [zgłoszenie naruszenia]

kumpla mam modela...kupil prawie rok temu na pierwszy moto ninje636 r2002, po tuningu...tzn..na hamowni moc 138KM to prawie tyle co xx9r z tego roku!..ale mniejsza oto..najgorsze jest jak masz pełen bak i sie nudzisz <lol> a w poblizu masz autostrade :) 270km/h ..wciaz zyje,zero gleb...ma szczescie chlopak :)..

Live 4 ride

greku_806
Doctor RR
 Wysłana - 27 maj 2007 21:30      [zgłoszenie naruszenia]

niestety pewnie do czasu bedzie mial to szczescie

Live to Ride
Ride to Live ©®

sleepy5
 Wysłana - 27 maj 2007 21:33       [zgłoszenie naruszenia]

oby trwało jak najdłużej...ale ziomek ogolnie spoko..tylko na autostradzie czasem płynie

Live 4 ride

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

gsx 600f 98r

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL