FORUM MOTORYZACJA
samochody tuning imprezy mechanika giełda

∑ temat został odczytany 445 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

MOTORYZACJA | Samochody, porady i opinie
honda civic 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "honda civic"   

grecja218
 Wysłana - 8 grudzień 2010 20:04        | zgłoś naruszenie regulaminu

witam, mam pytanie odnosnie hondy
problem jest w tym ze jezdzilem civiciem 6 generacjii 1.4 ,i zakupilem wlasnie civica 7 generacjii z silnikiem 1.6 v-tec,i problem jest w tym ze spodziewalem sie na wieksza moc a on jezdzi tak samo jak ten z 6 generacjii,tzn lepiej sie rozpedza od nizszych obrotow ale jak wskoczy na duze obroty nie ma roznicy a nawet mozna powiedziec ze jest slabsza,czy to normalne?
w czym problem?

rejent2
 Wysłana - 8 grudzień 2010 20:57      [zgłoszenie naruszenia]

Sprawdził bym dokładnie dane techniczne obu modeli jak to wygląda z masą pojazdu itd i porównał. może być np: sekunda różnicy w przyspieszeniu do setki miedzy modelami i wielkiej różnicy się nie odczuje

Zmieniony przez - rejent2 w dniu 2010-12-08 20:58:12

grecja218
 Wysłana - 8 grudzień 2010 22:42      [zgłoszenie naruszenia]

gdzie moge znalesc dokladne informacje na ten temat,z tego co znalazlem to 7 generacja jest o 20 kg ciezsza od 6 gen,a jezeli chodzi o przyspieszenie to 1.6 vtec 7 gen ma 11s/100km,a co do 1.4 6 gen znalazlem 13.9,nie wiem czy te informacje sa poprawne a jezeli sa to cos jest nie tak z moca mojego 1.6 vtec

Ygor
 Wysłana - 9 grudzień 2010 08:31      [zgłoszenie naruszenia]

hehe , no niestety 6gen to byla ostatni fajny civic , 7 juz nie jest taki fajny i jak widac szybszy tez nie jest

co do przyspieszenia 6gena to zalezy czy bylo to 1,4iS czyli w wersji europejskiej 90 KM czy moze 1,4i ktore na Niemcy byly dlawione do 75 KM , te 13,9 to wynik dla 1,4i , 1,4iS o ile dobrze pamietam mialo 10,7 wiec wszystko by sie kumalo , poza roznica w masie (ktora wydawalo mi sie byla wieksza) duze znaczenie maja przelozenia skrzyni biegow - kiedys honda robila krotkie skrzynie ktore mialy dawac dosc dobre przyspieszenie autom o stosunkowo niewielkiej mocy , hondzie jednak zawsze brakowalo momentu wiec mozliwe ze w 7 gen zrobili np inna trojke zeby sie lepiej wyprzedzadzalo ...

tak z ciekawosci - wiem ze 7 gen jest nowszy wygodniejszy fajniej wykonczony itd , ale czy nie masz pcozucia ze nie jest tak fajna jak 6 gen ?

AliBabus
Dupowoziarz
 Wysłana - 9 grudzień 2010 15:16      [zgłoszenie naruszenia]

7 wygląda jak specjalny wóz do wożenia dzieci do przedszkola...gorzej zyebac tego nie mogli

[http://www.spritmonitor.de/en/detail/393753.html]

Ygor
 Wysłana - 9 grudzień 2010 15:19      [zgłoszenie naruszenia]

mogli => patrz 8gen (nie liczac sedana ktory jak na sedana z przodu jest calkiem fajowy)

strach pomyslec co bedzie w nastepnej generacji , oprocz tego ze pewnie bedzie jezdzil na wode a wydalał ozon

grecja218
 Wysłana - 9 grudzień 2010 20:14      [zgłoszenie naruszenia]

no wlasnie rozczarowala mnie ta 7 generacja,jezdzilem 6 gen ze zlyklym silnikiem 1.4 i on naprawde za******la jak na 1.4
co jest warte zakupu aby pasowalo do takiego civica jak 6 gen?chodzi mi o jakas furke w miare nowej budzie do 20 tys zl?
wiecie chyba co mam na mysli

grecja218
 Wysłana - 9 grudzień 2010 20:23      [zgłoszenie naruszenia]

ogulnie to sie przymierzalem do zakupu takiego civica 7 gen,ale jestem za granica i kolezka wlasnie takiego kupil i mi sie sczerze mowiac odechcialo go,a co powiecie o tym diselku 1.7 cdti?

Ygor
 Wysłana - 9 grudzień 2010 21:59      [zgłoszenie naruszenia]

nie wiem na ile ci sie buda podoba ,ale w 7gen byla tez 2D czyli coupeta i tam wystepowal silnik 1,7 vtec 125 czy 127km i to podobno ladnie jezdzi , tylko nie weim czy do 20 dostaniesz ladnego 7gena ... o dieslu niestety ci nie powiem nic , ale jezeli podobalo ci sie 1,4 w 6genie to diesel tez moze ci sie nie podobac bo zupelnie inaczej sie tym jezdzi - nie mozesz krecic wysoko a to w hondzie najfajniesze przeciez ...

grecja218
 Wysłana - 9 grudzień 2010 23:26      [zgłoszenie naruszenia]

ta buda mi sie nie wkreca
jak myslisz czy chipowanie takiego 1.6 vtec bedzie dobrym rozwizaniem ?

AliBabus
Dupowoziarz
 Wysłana - 10 grudzień 2010 07:55      [zgłoszenie naruszenia]

A jak dla mnie 8 gen jest wizualnie zayebista, w koncu honda poszła bez kompromisów

[http://www.spritmonitor.de/en/detail/393753.html]

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Odpowiedzi jest na 2 strony.   | następną

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

honda civic

Strony: 1 2

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL