FORUM MOTORYZACJA
samochody tuning imprezy mechanika giełda

∑ temat został odczytany 739 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

MOTORYZACJA | Tuning
honda civic 1.4 jak dolozyc wiecej koni? 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "honda civic 1.4 jak dolozyc wiecej koni?"   

grecja218
 Wysłana - 28 sierpień 2011 13:16        | zgłoś naruszenie regulaminu

witam ,jak mozna w miare tani sposob dolozyc pare koni do hondy civic 1.4,jest to 90 konny motor,
osobiscie nie znam sie na tuningowaniu samochodow,i myslalem nad jakims lepszym wlocie powietrza,jak myslicie ?

Ygor
 Wysłana - 28 sierpień 2011 13:19      [zgłoszenie naruszenia]

zapytam po raz szybernasty - ktora generacja ?

ale jakby co - mozesz zalozyc : dolot ze stozkiem , kolektor wydechowy 4-2-1 , wydech na tlumikach przelotowych lub komorowych 2" moze 2,25" (ale bedzue glosniej) w przypadku 6 gneneracji montaz wielopunktowego wtrysku paliwa (ten w 6 g to sciema) , ostrzejszy walek ,wieksza przepustnica, odprezenie silnika , turbo - czyli to co zawsze , o ile dobrze pamietam jest tylko duzy problem z wystrojeniem tego silnika choc niektory m sie udalo ...

Zmieniony przez - Ygor w dniu 2011-08-28 13:23:09

Zmieniony przez - Ygor w dniu 2011-08-28 13:24:04

grecja218
 Wysłana - 28 sierpień 2011 14:37      [zgłoszenie naruszenia]

No to jest 6 generacja
no wlasnie jakis tam niby caly orginalny wydech hondy jest,nie dlugo bede u swojego mechanika to zapytam co tam jest
a dolot ze stozkiem,to tak szczeze cos daje?
Rzecz w tym ze moj dobry pryjaciel w tym tez dobry mechanik pewnie by mi to robil ale jest strasznie zabiegany i zalezy mi na tym aby takie podrasowanie silnika dlugo nie trwalo

a ty co bys zrobil na poczatek na moim miejscu?
i jeszcze jedno pytanie,musze wymienic tylnie amortyzatory,wlozyc zwykle najtansze czy moze kupic jakies lepsze,moze jakies sugestie z twojej strony?

grecja218
 Wysłana - 28 sierpień 2011 14:38      [zgłoszenie naruszenia]

a tak wogule to juz mi duzo razy pomogles ,SOG WSZEDL !

Ygor
 Wysłana - 28 sierpień 2011 16:10      [zgłoszenie naruszenia]

amorki kup kayaba ( KYB ) zdaje sie ze excel-g to zamiennik seryjnych , nie sa chyba jakies drogie bardzo a za to pewne

czy stozek cos daje ? owszem przede wszystkim zmienia dzwiek silnika , poza tym jakies moze dwa konie moze trzy - ciezko zgadywac kazdemu wychodzi inaczej , z calym wydechem mozesz wyciagnac 10 ale to roznie bywa - to nie jest silnik do sportu wiec kokosow sie spodziewac nie mozesz ... osobiscie jezeli chcialbym dodac mocy temu autu zmienilbym silnik , niestety z d14 rakiety nie bedzie , bedziesz mial halasliwe auto ktore bedzie troche szybciej jechac ale dalej nie bedzie to wyscigowka , wielu ludzi twierdzi ze bardziej oplaca sie zamontowac hybrydowa skrzynie biegow (mocy to nie podnosi ale za to dynamike jak najbardziej poprzez skrocenie przelozen) ale tutaj chyba njlepiej kupic gotowa a jezeli juz u mechanika robic to u takiego ktory juz tego probowal - zazwyczaj sprowadza sie to do tego ze taki mechanior siedzi mocno w hondach - do standardowej skrzyni wklada sie 3 i 4 bieg od CRXa oraz przelozenie glowne z hondy concerto - jako ze wielu ludzi ma na to apetyt to tanio nie ebdzie , gotowa natomiast kupisz za ok 600-1000 pln warto pod warunkiem ze byly przy tym wymienione lozyska i takie tam - nie dosc ze masz lepsza skrzynie to jeszcze pewnosc ze posluzy i chyba wydac tak kase najbardziej sie oplaca - sam sie na to kusilem ale mi szkoda kasy troche ...

grecja218
 Wysłana - 28 sierpień 2011 16:49      [zgłoszenie naruszenia]

ok,bo ogulnie to ja jeszcze nie naprawilem swojego silnika jutro bede do niego zaagladal i chyba kupie drugi motor,lecz moj kolega powiedzial ze silnik musi byc takki sam,duzo pracy trzeba wlozyc aby zmienic motor,jaki to koszt oprcz silnika?

Ygor
 Wysłana - 28 sierpień 2011 20:19       [zgłoszenie naruszenia]

hmmm jkabys chcial wlozyc taki np d16z6 (1,6 SOHC VTEC 125 KM ) to silnik ze skrzynia kosztuje mniej niz 3k ale skrzynia pasuje od ciebie - potrzebujesz silnik , komputer i reszte osprzetu (choc czesc jest wymienna) , jedyny problem to przerobienie wiazki elektrycznej - ogarniety elektryk badz mechanik zrobi to bez problemu , wiecej przerobek nie potrzeba, pamietaj jednak ze kupujac silnik uzywany mozesz tez trafic trupa ...

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

honda civic 1.4 jak dolozyc wiecej koni?

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL