FORUM MOTORYZACJA
samochody tuning imprezy mechanika giełda

∑ temat został odczytany 252 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

MOTORYZACJA | Samochody, porady i opinie
honda civic jakisilnik wybrać 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "honda civic jakisilnik wybrać"   

grecja218
 Wysłana - 10 październik 2010 18:16        | zgłoś naruszenie regulaminu

witam was zakladam nowy temat odnosnie hondy civic
a mianowicie moje pytania dotyczą
-disel 1.7 cdti czy benzyna 1.6?
-który samochód będzie bardziej spęłniał moje wymogi,interesuje mnie moc ,przyspieszenie ,żywotnośc
-który silnik będzie tańszy w utrzymaniu i mniej awaryjny
-mam równierz pytanie odnosnie oznaczenia type-s
nie bardzo wiem co to oznacza,czy takie smochody inne silniki ?
zawieszenie?wnętrze?
-prosiłbym takze o opinie uzytkowników posiadających takie samochody

Ygor
 Wysłana - 11 październik 2010 08:42       [zgłoszenie naruszenia]

Nie wiem czy wiesz ale Hond Civic do tej pory pojawilo sie 8 generacji ... domyslaem sie jednak po silnikach ze chodzi ci o 7 generacje - ale jest jeszcze kwestia nadwozia - coupe , hatchback , sedan ? bo tu tez masz rozne silniki do wyboru - np w coupe jest silnika 1.7 VTEC (127KM) ktorego nie ma w HB, ale sadze ze chodzi ci wlasnie o HB skoro pisales o dieslu

co do silników - diesel to stara sprawdzona jednostka ISUZU montowana miedzy innymi w oplach astra G i F w jakichs suzuki chyba tez - ogolnie maja opinie bezawaryjnych - ali pewnie cos powie
co do 1.6 VTEC to tutaj masz 10 koni wiecej , ale wiadomo mniejszy moment , i troche wieksze spalanie (aczkowliek silniki benzynowe hondy sa w miare oszczedne)

zywotnosc pewnie podobna z zaznaczeniem tylko ze diesel jak juz sie popsuje to naprawa kosztuje wiecej. ja bym wybral oczywiscie beznyne - wole jej charakterystyke i boje sie kosztow zwiazanych z remontami diesla

w 7 generacji nie ma wersji type-s -j est tylko type-r i sport (type-s sa w 6 i 8 generacji) wersja sport ma bodykit prawie jak w type-r (progi, dokladki , tylko lotke ma inna, oraz chyba grill ze znaczkiem), ma biale zegray , galkie i keirownice obszyte skora i zdaje sie ze ciut lepsze fotele

natomiast wersja type-r to dwulitrowy silnik o mocy 200 km lepsze hamulce, zawieszenie , a takze wnetrze - ot topowa wersja

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

honda civic jakisilnik wybrać

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL