FORUM MOTORYZACJA
samochody tuning imprezy mechanika giełda

∑ temat został odczytany 1248 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

MOTORYZACJA | Tuning
jaki styl tuningu preferujecie ?? 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "jaki styl tuningu preferujecie ??"   

zlyczlowie
 Wysłana - 20 maj 2007 21:39        | zgłoś naruszenie regulaminu

Mi osobiście podobają się atua w stylu amerykańskim duzę koła, hydrauliczne zaiwszenie itp, itp.
Co wam się podoba styl niemiecki, japoński czy jeszcze coś innego ??

LepszyBrat
 Wysłana - 21 maj 2007 01:43      [zgłoszenie naruszenia]

Dla mnie najwazniejsza jest gleba i ladne felgi. Pozniej jakies ladne, nie przesadzone zderzaki i progi. Ogolnie auto w miare dyskretne zeby nie wygladalo jak choinka

zaborek
No Risk, No Fun
 Wysłana - 21 maj 2007 08:14      [zgłoszenie naruszenia]

japan jakos mi sie znudził. teraz dojcze stajl <yes>

"As far back as I can remember, I've always wanted to be a gangster." -- Henry Hill, Brooklyn, N.Y. 1955.

Ygor
 Wysłana - 21 maj 2007 10:29      [zgłoszenie naruszenia]

Jak lepszyBrat - gleba felgi , jeszcze ewentualnie przyciemnione szybki (rownomiernie) ale nad tym sie zastanawiam dosc gleboko, bo z jednej strony fajnie to wyglada a z drugiej zle sie kojarzy. Ciekawe jest to ze stwierdzenie tuning z tego co rozumiem dotyczy glownie mechaniki a tutaj wszyscy wyskakuja z wizualnym ...

zlyczlowie
 Wysłana - 21 maj 2007 11:04      [zgłoszenie naruszenia]

tuning to chyba ogólnie przerubki

zaborek
No Risk, No Fun
 Wysłana - 21 maj 2007 15:57      [zgłoszenie naruszenia]

Ciekawe jest to ze stwierdzenie tuning z tego co rozumiem dotyczy glownie mechaniki a tutaj wszyscy wyskakuja z wizualnym ...

to czym sie rozni japan tuning od dojcze tuning w mechanice?

"As far back as I can remember, I've always wanted to be a gangster." -- Henry Hill, Brooklyn, N.Y. 1955.

phantoomm
 Wysłana - 21 maj 2007 17:19      [zgłoszenie naruszenia]

rozni sie tym ze japonczycy tuninguja samochody ze maja obroty jak kosiarka lub suszarka

zaborek
No Risk, No Fun
 Wysłana - 21 maj 2007 23:04      [zgłoszenie naruszenia]

takie robia silniki silniki

na youtube gdzies jest bmw swap z hondy

ciastosz
 Wysłana - 22 maj 2007 10:52      [zgłoszenie naruszenia]

co to znaczy japonski styl??

JDM to wymysl Amerykanow (podobnie jak Import prezentowany np. w F&F), Japonce nawet nie wiedza, ze cos co dla nich jest np seryjne, dla innych to podstawa do tuningu...poza tym to bardziej filozofia zmian function-over-fashion, bo czesta pojawiaja sie tam elementy producentow z calego swiata...w Japonii z kolei mamy do czynienia z kilkoma roznymi stylami np. JAP, VIP, Leightweight czy Sleepers.

dla chetnych polecam [www.passwordjdm.pl] w celu zglebienia tematu...

Zmieniony przez - ciastosz w dniu 2007-05-22 10:53:29

prawie jak JDM

spambot w moto

Ygor
 Wysłana - 22 maj 2007 11:08      [zgłoszenie naruszenia]

to czym sie rozni japan tuning od dojcze tuning w mechanice?

Nie wiem za bardzo czym się różni bo np w dojcze sie w ogole nie zaglebialem poniewaz mi sie to kojarzy glownie z za wielkimi spojlerami, wlotami dokladkami i innym takim szitem oraz kilowatami car audio, a o mechanicznych przerobkach zbyt wiele nie slyszalem. Mozna jednak podzielic z pewnoscia tuning mechaniczny na - moze nie style ale pewne grupy. Niektorzy preferuja duza pojemnosc i n/a , inni z kolei turbo , jedno tworza auta z mysla o szybkiej jezdzie na prostych (1/4 mili itd) inni do szybkiej jazdy po torze , i kretych drogach.

kolos_r1
 Wysłana - 22 maj 2007 16:46      [zgłoszenie naruszenia]

kazdy ma swoj gust... no wdług mnie to zawieszenie jest podstawą, a pozniej dołozyc jakies alu takie zeby pasowały do auta. i jak ktos ma juz troche wiecej kasy to dopiero inwestowac w silnik.

[moto.ifd.pl/Rajd_Agapit_2007-t104.html] >>>>> my foto ;-)

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Odpowiedzi jest na 2 strony.   | następną

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

jaki styl tuningu preferujecie ??

Strony: 1 2

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL