mam radio Sony XR-C6220R, ja podaje producent max moc wyjściowa to "4x40W at 4 Ohms" mam dwa głośniki z tyłu 40W muszę kupić coś na przód, bo przestały grać. Były zamontowane jakiś trójdrożne RTO 30W. Dodam tylko, że miejsce na głośniki to 100mm i są zamontowane w desce rozdzielczej (niestety przerabianie paneli w drzwiach w tak starym samochodzie się po prostu nie opłaca). Proszę o dobranie jakiś niedrogich a dobrych głośników.
ale to są 160mm, a ja potrzebuje 100mm..
i prosiłbym o wytłumaczenie o co chodzi z tymi watami? w sensie jeśli radio ma 4x40W to jakie głośniki mogą do tego być? max 40W czy większe?
wiesz co, nie wiem o czym do mnie mówisz "Zestaw odseparowany czy współosiowe" WTF?
nie jestem żadnym audiofilem, tym bardziej do starego auta i starego kasetowca nie będę kupował głośników z najwyższej półki.
potrzebuję tylko czegoś co ma 100mm, w miarę dobrze zagra i się nie zjara przy głośniejszym odsłuchu ;)
poza tym obczaj, ja - biedny student, auto - Mazda 626 z 89 roku dodatkowo mojego ojca, całkowicie nie wytłumiona, a całe przystosowanie do audio to stare radio, kable i dziury na głośniki w desce rozdzielczej
Zmieniony przez - Gawellus w dniu 2009-02-08 00:08:23
nie wiem ale tak po 10 cm to widzialem pionierki takie małe, ale to raczej kupisz na gieldzie jak ktos sie chcial pozbyc, bo takie to tylko chyba fabrycznie montowane w autach sa. tylko wtedy to chyba do tylu bedziesz musial wstawic glosniki zeby cokolwiek slyszec, a to z kolei psuje scene naprawde. tym bardziej jak zalozysz suba. ja sie z tylu glosnikow pozbylem.
a co do tej mocy. kiedys po moje radyjo JVC 4 x 50W mialem podpiete jakies podroby 30 W i szlak je tafil. patrz jak kupujesz glosniki na moc RMS .
ja zdaję sobie sprawę, że psuje scenę, ale nie zamierzam w tej chwili zakładać ani suba ani innych bajerów, potrzebuję tylko głośniki na przód takie, zeby z nich muzyka leciała, bo na tyle już mam stockowe, a każdego chyba wkurza, jak ktoś siedzi z tyłu i nic nie słyszy co z przodu gadają, bo muza nawala mu po uszach
jak będę miał własne auto, to będzie mi się opłacało inwestować w sprzęt grający ;)