FORUM MOTORYZACJA
samochody tuning imprezy mechanika giełda

∑ temat został odczytany 669 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

MOTORYZACJA | Car Audio
jakie głośniki? 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "jakie głośniki?"   

Gawellus
 Wysłana - 7 luty 2009 16:46        | zgłoś naruszenie regulaminu

mam radio Sony XR-C6220R, ja podaje producent max moc wyjściowa to "4x40W at 4 Ohms" mam dwa głośniki z tyłu 40W muszę kupić coś na przód, bo przestały grać. Były zamontowane jakiś trójdrożne RTO 30W. Dodam tylko, że miejsce na głośniki to 100mm i są zamontowane w desce rozdzielczej (niestety przerabianie paneli w drzwiach w tak starym samochodzie się po prostu nie opłaca). Proszę o dobranie jakiś niedrogich a dobrych głośników.

matand
 Wysłana - 7 luty 2009 17:17      [zgłoszenie naruszenia]

ehh nikogo nie ma to ja tu teraz pobawie sie w doradce i wkleje niesmiertelny link...
takie oto głośniki[moto.allegro.pl/item499050083_helix_db_62_1_gwarancja_pl_wysylka_gratis.html]
i kazdy je tu poleci
hoc ja mam hertze

Pamiętaj aby wygłuszyć drzwi...

Gawellus
 Wysłana - 7 luty 2009 19:21      [zgłoszenie naruszenia]

ale to są 160mm, a ja potrzebuje 100mm..
i prosiłbym o wytłumaczenie o co chodzi z tymi watami? w sensie jeśli radio ma 4x40W to jakie głośniki mogą do tego być? max 40W czy większe?

ja myślałem coś podobnego do tych:
[moto.allegro.pl/item546781295_pioneer_ts_g1001i_10_cm_gwarancja_pl_dealer.html]

[moto.allegro.pl/item548837379_blaupunkt_bgx_402_hp_170w_gwpl24_fv_sklep_rzeszow.html]

bo tanie są też Boshmann, ale słyszałem, że to syf nie głośnik..
a co sądzicie o firmie Magnat?

Zmieniony przez - Gawellus w dniu 2009-02-07 19:26:39

Airon
 Wysłana - 7 luty 2009 19:31      [zgłoszenie naruszenia]

te radio tak naprawde pewnie nie ma wiecej jak 4x20W RMS takze glosnikow nie spali

serekkox
PZAA
 Wysłana - 7 luty 2009 22:57      [zgłoszenie naruszenia]

Na poczatek:
[moto.ifd.pl/Prawdziwa_moc_radia_a_informacje_podawane_przez_producenta-t15.html]

Jakich szukasz głośników

Zestaw odseparowany czy współosiowe

Patrząc po linkach jak Ty chcesz wydać na głośniki 100zł to ja odpadam

Poza tym regulamin działu!!!

W polskich warunkach, posiadanie mocnego, sztywno zestrojonego auta z napędem na tył to przejaw sadomasochizmu

Znawca -

Gawellus
 Wysłana - 8 luty 2009 00:05      [zgłoszenie naruszenia]

wiesz co, nie wiem o czym do mnie mówisz "Zestaw odseparowany czy współosiowe" WTF?
nie jestem żadnym audiofilem, tym bardziej do starego auta i starego kasetowca nie będę kupował głośników z najwyższej półki.
potrzebuję tylko czegoś co ma 100mm, w miarę dobrze zagra i się nie zjara przy głośniejszym odsłuchu ;)
poza tym obczaj, ja - biedny student, auto - Mazda 626 z 89 roku dodatkowo mojego ojca, całkowicie nie wytłumiona, a całe przystosowanie do audio to stare radio, kable i dziury na głośniki w desce rozdzielczej

Zmieniony przez - Gawellus w dniu 2009-02-08 00:08:23

matand
 Wysłana - 8 luty 2009 10:53      [zgłoszenie naruszenia]

nie wiem ale tak po 10 cm to widzialem pionierki takie małe, ale to raczej kupisz na gieldzie jak ktos sie chcial pozbyc, bo takie to tylko chyba fabrycznie montowane w autach sa. tylko wtedy to chyba do tylu bedziesz musial wstawic glosniki zeby cokolwiek slyszec, a to z kolei psuje scene naprawde. tym bardziej jak zalozysz suba. ja sie z tylu glosnikow pozbylem.

a co do tej mocy. kiedys po moje radyjo JVC 4 x 50W mialem podpiete jakies podroby 30 W i szlak je tafil. patrz jak kupujesz glosniki na moc RMS .

Pamiętaj aby wygłuszyć drzwi...

Gawellus
 Wysłana - 8 luty 2009 11:11      [zgłoszenie naruszenia]

ja zdaję sobie sprawę, że psuje scenę, ale nie zamierzam w tej chwili zakładać ani suba ani innych bajerów, potrzebuję tylko głośniki na przód takie, zeby z nich muzyka leciała, bo na tyle już mam stockowe, a każdego chyba wkurza, jak ktoś siedzi z tyłu i nic nie słyszy co z przodu gadają, bo muza nawala mu po uszach
jak będę miał własne auto, to będzie mi się opłacało inwestować w sprzęt grający ;)

zaborek
No Risk, No Fun
 Wysłana - 8 luty 2009 12:58       [zgłoszenie naruszenia]

kup byle co

"As far back as I can remember, I've always wanted to be a gangster." -- Henry Hill, Brooklyn, N.Y. 1955.

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

jakie głośniki?

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL