FORUM MOTORYZACJA
samochody tuning imprezy mechanika giełda

∑ temat został odczytany 1076 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

MOTORYZACJA | Car Audio
jakie glosniki na przod ?? 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "jakie glosniki na przod ??"   

Pako-16
 Wysłana - 2 lipiec 2007 17:07        | zgłoś naruszenie regulaminu

jakie glośniki polecacie w drzwi przednie ??

165 mm

Cena do 120 zl

Pozdro ;)

RE5PECT
 Wysłana - 4 lipiec 2007 01:09      [zgłoszenie naruszenia]

[allegro.pl/item209007260_phonocar_woofer_tweeter_gratis_vw_skoda_seat_opel.html]

a 165 w drzwi a tweetery zamontuj na wysokości uszu... mogą być niżej ale nie wyżej...

Zmieniony przez - RE5PECT w dniu 2007-07-04 01:32:44

Pako-16
 Wysłana - 4 lipiec 2007 14:20      [zgłoszenie naruszenia]

tez je wlasnie ogladalem :)

a powiedz mi jak ja mam te Tweetery w ogole zamontowac do czego podlaczyc??
bo obecnie mam podlaczone tylko 4 glosniki :D

podlaczyc je do tych przednich czy gdzie??

RE5PECT
 Wysłana - 4 lipiec 2007 17:42      [zgłoszenie naruszenia]

powiem moze tak... czy zależy Ci na jakości czy na tym aby wzyscy na ulicy CIebie słyszeli...

napisz jaki masz samochód co to sa za te 4 głosniki jakiej firmy i gdzie sa umieszczone i czy masz jakis wzmacniacz...

wogóle napisz wszystko o cąłyt Twoim systemie Audio
ilechcesz na to pieniedzy przeznaczyc i jaki to samochod

a jeśłi chodzi o tweetery podłanczasz je równolegle z kickbasami czyli z tymi głosnikami duzymi do wyjscia w radiu i najlepiej głoniki duze w drzwi przednie a tweetery w słupki...

Zmieniony przez - RE5PECT w dniu 2007-07-04 17:45:37

subway
 Wysłana - 4 lipiec 2007 20:35      [zgłoszenie naruszenia]

jedwab w tweeterze za 100zl

Pako-16
 Wysłana - 4 lipiec 2007 21:47      [zgłoszenie naruszenia]

zależy mi przede wszystkim na jakosci..czystym dynamicznym dzwieku ;)

samochod to Punto II 3drzwiowe
mam standardowe glosniki wlasnie czyli: 2 glosniki (10 cm) na tyle, 2 glosniki 16.5 cm w drzwiach, i jeszcze przy lusterkach mam tweetery (ale one nie dzialaja bo nie wiem jak je podlaczyc hehe:D )

wzmacniacza nie mam ale bedzie w nastepnym miesiacu po wyplacie :P

co do kasy to tak jak mowilem na przedni glosniki ~120 zl
na skrzynie basowa 200 zl i do tego wzmacniacz rowniez 200 zl

noi teraz tez chce wyciszyc drzwi jak najtanszym kosztem ale nie wiem czym narazie:D co polecasz??

@ subway
niby masz prawo sie smiac ale znowu firma Philips nie oszukiwalaby tak:/
rozumiem jakies chinskie bezformowe glosniki ale te :P no nie wiem sam

subway
 Wysłana - 4 lipiec 2007 21:55      [zgłoszenie naruszenia]

sluchaj - jedwab w glosnikach to bardzo drogi material i nawet jesli jest on w tych filipsach to albo nedzny gatunek albo montaz

ja mialem jedwab w glosnikach za 1000zl DLS

czyzby firma DLS narzucala tak wysoka marze?

pozatym philips jesli chodzi o audio upadl bardzo w moich oczach po zakupie ich miniwiezy MCD708

wszystko tecnicznie cod malina, ale dzwiek taki jakby ktos te glosniki w wiezieniu trzymal(zero polotu)

mimo wszystko - za ta kase, ktora dysponujesz to i tak jestem zdziwiony ze mozna kupic taki sprzet - i nawet bym se nie zastanawial

Pako-16
 Wysłana - 4 lipiec 2007 22:04      [zgłoszenie naruszenia]

no wlasnie tez sie zdziwilem ;)

wiesz nie przeznacze wiecej pieniedzy bo nie jestem jakims tam automaniakiem i nie chce zrobic z samochodu helikoptera:D
poza tym mam nedzna wyplate 700 zl takze mysle, ze mnie rozumiesz ;)

a co do tych glosnikow to od razu wpadly mi w oko i je zakupie ;) tylko najpierw chce sie dowiedziec wszystko co i jak ;)

RE5PECT
 Wysłana - 4 lipiec 2007 23:46      [zgłoszenie naruszenia]

wiesz słuchaj jest ogólnie przyjeta taka zasada.. podstawowy system audio zadowalajacy całkowicie przecietnego słuchacza to wzmacniacz 4 kanał zestaw na przód 2 drożny odseparowany na które zuzyjemy dwa kanały ze wzmacniacza + subwoofer do bagażnika na którego zużyjemy pozostałe dwa kanały które zmostkujemy...
oczywiscie pożądany efekt uzyskasz tylko wtedy jeśli wygłuszysz drzwi...
takim podstawowym wygłuszeniem dosc najtanszym to jest wygłuszenie drzwi matami... jeden arkusz maty 25x25 (jak sie nie myle) kosztuje 5 zł za mate twarda i ok 7 zł za arkusz miekki...
twardej maty używasz do wygłuszenia blachy zewnarznej a miekkiej do wytłumienia otworów technologic znych...

to jest w sumie najbardziej pracochłonne...

na jedne drzwi zużyjesz łącznie z 6 -7 mat takze razem ok 15 mat...
one sa z jednej strony przylepne...

no i wtedy masz juz coś ..

bez wygłuszonych drzwi nawet zestaw za 1600 zł zagra normalnie...

całe wygłuszenie polega na tym zeby drzwi pełniły charakter kolumny np takiej jaka jest w wierzy...

a oto link jak to sie robi takie wygłuszenie krok po kroku z tym ze tu została uzyta takze papa dekarska
no ale sama mata juz da Ci wystarczający efekt...

tuningforum.pl/fotorelacja-tlumienie-auta-vt97813.html?highlight=fotorelacje

jeśłi nie zależy Ci zbyt a czasie... to moze rób wszytsko krok po kroczku... kup sobie maty wygłusz drzwi... wstaw te głosniki które Ci pokazałem... i podłacz pod radio juz bedziesz miał bardzo odczuwalny efekt...
chociaż ja szczerze odradzał CI te phonocary i zastanowił sie nad jakimś zestawem głosników za jakies 270 zł wtedy to juz naprawDE BEDZIESZ SZCZęśLIWY...
I nastepnie powinienes sie zacząć zastanawiac na wzmacniaczem i subem wszystko po kolei ale wiesz wybór należy do Ciebie jak coś to pytaj

Pako-16
 Wysłana - 5 lipiec 2007 05:36      [zgłoszenie naruszenia]

no tak wlasnie chce zrobic..krok po kroku.

Widzialem wlasnie te maty..z tym, ze ich tez jest kilka rodzai i nie wiem ktory najlepszy. Co do głośników to zostane raczej przy tych bo dla mnie 270 zl za 2 przednie glosniki to jednak troche za drogo. Wiem, ze to sie przeklada na jakos itd i w przyszlosci moge zalowac tego zakupu.

jeszcze jedno pytanie...widzialem gdziess na zdjeciu że gosc na głośnik wa w zasadzie na magnes zakładał takie krazki/pierscienie zeby lepsze wygluszenie bylo ;) nie wiesz jak je mozna zrobic ??

RE5PECT
 Wysłana - 5 lipiec 2007 10:24      [zgłoszenie naruszenia]

to są pierścienie z mdfu

[allegro.pl/item210298639_pierscienie_165mm_dystanse_mdf_powe_2szt.html]

one są konieczne... i kupuj eise w zależności od wysokości glośnika...
dle tych phonocarów powinno wystarczyc po jednym pierscieniu na drfzwi...

z tym ze te pierscienie bedziesz musiał zamontowac bezpośrednio do blachy najlepiej na 6 śrób... takze bedziesz musiał troche powiercic otwory...
ale to naprawde prosta sptawa...
jak przymocujesz ten pierscien do drzwi dopiero wtedy przkrecasz do tego piersacienia głośnik...

pamietaj tylko o tym ze miejsce styku pierscienia z blacha drzi nie moze byż żadnej szczeliny mui to być szczelnie zatkane...

masz fotke jak to powinno mniej wiecej wygladac.. to są drzwi peugeot'a partnera

Zmieniony przez - RE5PECT w dniu 2007-07-05 10:25:22

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Odpowiedzi jest na 3 strony.   | następną

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

jakie glosniki na przod ??

Strony: 1 2 3

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL