| Autor |
"jakie opony na alufelgi?" |
|
|
rejent2
|
|
Wysłana - 14 marzec 2009 10:44 | zgłoś naruszenie regulaminu
Witam!!!
Mam pytanie czy jak teraz mam założone opony 185\70 na moje felgi mogł bym założyć również rozmiar 175\70?
dodam ze felgi mam BBS 14 cali
| |
|
 |
|
|
|
Ygor
|
|
a jaka jest szerokosc felgi ? |
 |
|
|
|
rejent2
|
|
Witam!!! Własnie zakupiłem opony 185\60 r14 i mam pytanie ponieważ zalecane są 70 i jaki to może wpływ na jazde? i czy wskazania prędkościomierza będą bardzo odbiegało od prawdy? i czy może to mieć wpływ na spalanie? gadałem ze znajomym i podobno może wzrośnąć i to niby dużo jak to jest?
Tak teraz siedze i od paru godzin czytam na ten temat i dochodze do wniosku ze ta zmiana opony z 70 na 60 oprócz tego ze jazda będzie mniej komfortowa nie powinna wpłynąc na spalanie dobrze rozumuje? czy jednak jestem w błedzie ponieważ opona jest tej samej szerokości a to wtedy wzrasta spalanie jednak ta opona będzie niższa o 11,5 mm więc obrót koła będzie mniejszy czyli przejade mniej kilometrów niz będzie wskażywać licznik więc spalanie wzrośnie hmmm chyba już nie wiem o co chodzi pomocy!!!
a może dodam ze opona jaka powinna być to 175\70 r14 może to pomoże komuś w odpowiedzi
Z góry dziekuje pozdrawiam
Zmieniony przez - rejent2 w dniu 2009-03-21 23:09:49
Zmieniony przez - rejent2 w dniu 2009-03-21 23:10:31
Zmieniony przez - rejent2 w dniu 2009-03-21 23:11:01 |
 |
|
|
|
zaborek
|
|
No Risk, No Fun
|
|
|
|
|
greku_806
|
|
|
|
swiatla tez wylacz, po co Ci skoro szyby bedziesz mial zaparowane i nic nie bedziesz widzial
|
|
|
greku_806
|
|
|
|
poza tym, kiepska dedukcja kolego
|
|
|
rejent2
|
|
Właściwie to pytam z czystej ciekawości i czy spali litr więcej czy mnie to trudno. |
 |
|
|
|
rejent2
|
|
witam ponownie muszę odświeżyc temat ponieważ muszę znowu zmieniać opony przez nasze piękne drogi i tak więc czy mogę założyc opone 175/70R14 na felge 6Jx14H2 |
 |
|
|
|
zaborek
|
|
No Risk, No Fun
|
|
możesz
|
|
rejent2
|
|
to może jeszcze małe pytanko gdzie lepiej założyc szersze opony? na tył czy przód? ponieważ mam dwie 175 i dwie 185. auto z napędem na przód |
 |
|
|
|
zaborek
|
|
No Risk, No Fun
|
|
wszyscy zakładają na tył