FORUM MOTORYZACJA
samochody tuning imprezy mechanika giełda

∑ temat został odczytany 679 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

MOTORYZACJA | Samochody, porady i opinie
jeep 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "jeep"   

wojtas777
 Wysłana - 11 listopad 2007 16:19        | zgłoś naruszenie regulaminu

[otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C3716623]

ma ktos info na temat tego autka z takim silnikiem rok ok 97 jak sie jezdi ile pali , czy sie je..czesto itd

Bin Laden
psuja zawodowiec
 Wysłana - 18 listopad 2007 20:42      [zgłoszenie naruszenia]

Pierwsza rzecz... trudno mi uwierzyć w te przebiegi rzędu 165tyś po nastu latach. To jest diesel i nikt go nie oszczędzał.Ma hak holowniczy więc musiał zarobić na siebie. Silniki VM mają u jednych opinię najgorszych silników na świecie a u drugich przeciwną. Jak widzę na e-bay auta z przebiegami 300tyś i więcej a potem na otomoto te same skręcone o 200 to masz odpowiedź.Jeżeli jednak kupisz samochód z autentycznym przebiegiem to przy regularnym serwisowaniu pojeździsz zadowolony parę dobrych lat. Jeep nie rdzewieje. Jest do niego masa tanich czesci. Łatwo się go modyfikuje do terenu. Jest super komfortowy i oferuje niezłe osiągi jak na auto z tego roku.
Pali około 11tu w mieście. Skrzynia chodzi beznadziejnie a fabryka daje 1sek na zmianę biegu i jak chcesz się pościgać to nie licz na to, że wejdzie wcześniej
Jedyne co jest ważne to sprawdź czy nie cieknie z napędów i weź se sobą kogoś kto ma pojęcie o dieslach - niech osłucha silnik bo VM'y sa znane z padających głowic.

wojtas777
 Wysłana - 18 listopad 2007 21:23      [zgłoszenie naruszenia]

chodzilo mi o model bardziej niz to konkretne auto z ogloszenia,a w terenie raczej nie bede jezdzil,do codziennej jazdy szukam.dzieki za info

Bin Laden
psuja zawodowiec
 Wysłana - 19 listopad 2007 08:20      [zgłoszenie naruszenia]

Jeśli kupisz uczciwy egzemplarz to na pewno będziesz zadowolony.
Silnik ma wystarczjącą dynamikę do tego samochodu. Klima w standarcie to miła rzecz. Jak będziesz kupował to sprawdź stan krzyżaków w mostach i przegubach. Luz na łożyskach tylnich kół może być. Jak hamuje na dwa razy to znaczy, że nie działają samoregulatory w tylnich bębnach i ściągają się szczęki.
Pedał sprzegła może wchodzić tak, że drętwieje łydka - dla kobiet jest automat .
Jak kierownica kręci się tak jakby się urwała to znaczy, że wspomaganie dobrze działa.
Pod przełącznik świateł warto dać przekaźnik bo wypalają się styki.
No i więcej pomysłów nie mam.

wojtas777
 Wysłana - 19 listopad 2007 09:41      [zgłoszenie naruszenia]

dzieki :)

shuttle
 Wysłana - 21 listopad 2007 14:08      [zgłoszenie naruszenia]

Kumpel miał cheeroka z '89. To co działo sie z elektryką w tym samochodzie to bajka Kierunkowskazy, podswietlenie deski, elektryka szyb, c. zamek, radio dosłownie wszytsko potrafiło sie s******lić po kolei a za 15 minut juz działało. Ciasny w środku i mało stabilny powyżej 100km/h, ale to co z nim robiliśmy w terenie... Super zabawa. Ale jak nie planujesz śmigać po bezdrożach to szczerze odradzam

Mercedrech
 Wysłana - 21 listopad 2007 14:54      [zgłoszenie naruszenia]

Niech cie ręka boska broni kupować to auto, najgorsze jakie miałem. Kupiłem go z salonu i najdłużej jeździłem nim bez awarii pół roku. Auto miałem 2 lata z czego w sumie rok stało w serwisie.Sprawa wylądowała nawet w sądzie, auto zostało zwrócone do salonu, a mi zostały zwrócone pieniądze za nie. PADAKA

Zmieniony przez - Mercedrech w dniu 2007-11-21 14:55:02

wojtas777
 Wysłana - 21 listopad 2007 15:04      [zgłoszenie naruszenia]

tak slabo z jakoscia?co sie spieprzylo?

Bin Laden
psuja zawodowiec
 Wysłana - 3 grudzień 2007 19:32      [zgłoszenie naruszenia]

No pewnie wszystko

Mercedrech
 Wysłana - 5 grudzień 2007 21:32      [zgłoszenie naruszenia]

Sorry że tak długo ale nie miałem neta. Nie wszystko, po pół roku od kupna została uszkodzona skrzynia biegów(manualna), teraz dokładnie nie pamiętam ale chyba któraś z zębatek pękła, albo główny wałek, w każdym bądz razie na części czekałem 4 <cztery> miesiące w serwisie! I auto jeździło kolejny rok bez żadnych problemów, aż do momentu kiedy przekładnia kierownicy przestała działać tak jak się należy, pewnie Bin Laden nie uwieży ale w trakcie jazdy kierownica się sama blokowała i to było bezpośrednią przyczyną pozbycia się auta,chyba nie musze mówić jakie to stwarzało zagrożenie na drodze. Po pierwszej wizycie w serwisie stwierdzili że naprawili auto, usterka się powtórzyła i znowu serwis, za trzecim razem przyszedł jakiś rzeczoznawca z salonu Jeepa i również stwierdził usterke, chciałem oddać auto (było na gwarancji) i odzyskać pieniądze, salon auta niechciał przyjąć ani dać żadnego w zamian to sprawa wylądowała w sądzie, najlepsze jest to że dowodem w sprawie była ich opinia. Dlatego omijam te auta z daleka.Acha był to 97 rok, auto z salonu, 2.5 diesel, manual.

edit.: Kase oddali, niewiem czy to prawda ale znajomy mechanik ma wersje z 4 litrową benzyną i sobie chwali. Niewiem może po porostu trafiłem trefny egzeplarz albo mechanicy się nie spisali.

edit 2: Auto nie było katowane w terenie tj. jeździło po terenie ale lekkim szuterek, jakaś łąka itp.

Zmieniony przez - Mercedrech w dniu 2007-12-05 21:36:10

Zmieniony przez - Mercedrech w dniu 2007-12-05 21:39:41

Bin Laden
psuja zawodowiec
 Wysłana - 9 grudzień 2007 20:56       [zgłoszenie naruszenia]

Źle trafiłeś. Ja oczywiście czasem miałem problemy z Jeepami ale wszystko do ogarnięcia. Miałeś jakąś zmachaną sztukę. Ja nauczony doświadczeniem kupiłem auto bez haka holowniczego, na zwykłych szosówkach itp. Wczoraj zrobiłem sobie tłumik przelotowy - basy są takie, że aż dudni w uszach byłem w garażu podziemnym w Realu i daje czadu aż miło. No niestety trzeba się czasem oprzeć na opinii kogoś znającego temat aby kupić samochód bo o wtopę łatwo.

A tak na marginesie to miałeś dwie awarie w ciągu niecałych dwóch lat - przyzwoity wynik

Zmieniony przez - Bin Laden w dniu 2007-12-09 20:59:27

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

jeep

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL