mam aktywnego suba podpietego do zasilania ze swiatla tylnego przeciwmglowego w bagazniku.Wiem ze to nie bardzo.. ..ale w niektorych autkach daje rade a w niektorych prawie niegra.
Pytanie brzmi czy jak kupie kondensator 1F i podlacze pod ta amatorska instalacje to bedzie gralo jak kabel z akuma?
Warto w to inwestowac?
p.s uprzede pytania- nie ma miejsca zeby puscic kabel bezinwazyjnie,mam pare aut i w kazdym musialbym wiercic,puszczac itd.. szkoda mi kabli i czasu
Zastosowanie kondensatora wtedy gdy nie ma na to potrzeby moze spowodowac efekt odwrotny do oczekiwanego.
Jak mozesz to wrzuc jakas fotke tego sprzetu. Zeby bylo widac wzmacniacz i te kable ktorymi to podlaczasz.
A co do sposobu podlaczenia to --->
Zmieniony przez - serekkox w dniu 2008-03-13 23:02:26
Fote moze wrzuce ale po prostu rozcinasz kabel od zarowki przeciwmglowej w lampie i ten kabel troszke przedluzasz i podlaczasz do skrzyni.Pod reka masz wlacznik odrazu na desce i w niektorych autach nawet niezle lupie np. vw golf
zaborek
No Risk, No Fun
Wysłana - 14 marzec 2008 17:38 Usunięta przez zaborek za naruszenie Pkt1 regulaminu forum.
mocne sorry dubel
W polskich warunkach, posiadanie mocnego, sztywno zestrojonego auta z napędem na tył to przejaw sadomasochizmu
Nie. Kondensator tylko magazynuje napiecie i w razie potrzeby kiedy nastepuje spadek napiecia w instalacji wyrownuje je do stalego poziomu. Przyjmuje sie ze kondensator 1 F daje sie na kazde 500W RMS w sprzecie. Ale w wiekszosci przypadkow nawet przy takiej mocy wystarcza odpowiednio grube kable zasilajace zeby nie bylo spadkow napiecia.