FORUM MOTORYZACJA
samochody tuning imprezy mechanika giełda

∑ temat został odczytany 2326 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

MOTORYZACJA | Car Audio
ma ktos pomysl na zabudowe vw polo 86c/2f z 93 roku? szukam pomocy.  
pomozcie wybrac 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "ma ktos pomysl na zabudowe vw polo 86c/2f z 93 roku? szukam pomocy. pomozcie wybrac"   

rysiu_89
 Wysłana - 23 czerwiec 2008 15:11        | zgłoś naruszenie regulaminu

witam

kupilem sobie te auto dlatego ze jest tanie i bardzo tanie w utrzymaniu. teraz chcialbym zalozyc jakis sensowny zestawik do tego auta.opisze sprawe jak najlepiej umiem:
jak wiadomo z przodu na podszybiu sa miejsca na glosniki 87mm,
z tylu ktos zalozyl dwa w polce ale to juz jest wywalone bo po przestudiowaniu forum wiem ze to glupota i nie daje to dzwieku. w drzwiach miejsca nie ma orginalnie i szukalem paneli na allegro i nie ma do tego modelu z miejscem na glosnik i tak raczej zostanie. myslalem jednak zeby wyciagnac pulke ze srrodkowego tunelu(te dwie pułki miedzu deska rozdzielcza a podloga i w te miejsce zbudowac wlasnorecznie zabudowe z malym schowkiem a po bokach dac dwa glosniki 16,5cm(wyjdzie to taniej i efekt bedzie poodobny jak by byly glosniki w drzwach). tyle ze teraz by graly"ze srodka na boki" a nie" z bokow do srodka". nie mialbym problemu z wykonaniem tego bo jest to dosc prosta rzecz, na koniec dla efektu obilbym skaja czarna i juz. teraz do tego jakies syki na slupkach i subik w bagaznik. myslalem nad magnat xpress 12" 200W RMS mysle ze wystarczy ale nie wiem jaki wzmacniacz do tego dokupic.kable wszystkie mam na cala instalacje(zasilanie wzmaka, masa, glosnikowe tylko brakuje mi "czincz")

skrzynie do suba zrobilbym sam wiec tego nielicze w koszta.dysponuje calym sprzetem w garazu i mam czas
glosnik ma byc do 200 zl(calkowicie do 200 zl juz z wysylka)
wzmacniacz do 250 zl max(z wysylka)
radio mam jvc 4 wyjscia czincz modelu nei pamietam
kable sa wiec nie licze glosniki przod tak mysle kolo 100 zł

glownie slucham trance techno house no i lubie tez hh i rap z dobrym basikiem.

prosze o pomoc w wyborze

serekkox
PZAA
 Wysłana - 23 czerwiec 2008 16:06      [zgłoszenie naruszenia]

Witam.

Zle kombinujesz. Kwota ktora masz jest smieszna zeby zbudowac caly system bo Car Audio to drogie hobby.

Ja bym zaczal od przerobki przednich drzwi pod glosniki 16cm bo z 87mm fabrycznych dzwieku nie bedzie. A o to chodzi w zabawie CA. O uzyskanie dzwieku jak najlepszej jakosci

Montaz systemu Car Audio powinno sie zaczac od glosnikow przednich.

Wiec radze. Wygluszenie drzwi. Wykonanie Paneli pod glosniki 16cm( poszukam na necie moze znajde) i narazie na tym poprzestac.

A pozniej dozbierac kasy i kupic cos porzadnego a nie magnaty itp.

Czekam na Twoja odpowiedz

W polskich warunkach, posiadanie mocnego, sztywno zestrojonego auta z napędem na tył to przejaw sadomasochizmu

Znawca -

rysiu_89
 Wysłana - 23 czerwiec 2008 16:13      [zgłoszenie naruszenia]

hehe fajnie serek ale jak jakis dwa miechy temu pytalem jaki najlepiej glosnik i wzmak kupic to napisales: najlepiej magnat xpress 12. a teraz sam sobie przeczysz. ehhhh dobra a jakby pytanie bylo o sam wzmacniacz i glosnik niskotonowy to co polecasz(glosnik do 200 i wzmak 250, kable mam i skrzynie sam zrobie dobra)

serekkox
PZAA
 Wysłana - 23 czerwiec 2008 16:23      [zgłoszenie naruszenia]

Bo niz lepszego nie ma w tej cenie ale szału nie bedzie.

Ja bym proponowal Intertechnik MDS 08. Autko jest male wiec mysle ze ten 20cm subik starczy.

[http://www.allegro.pl/item386452262_intertechnik_mds08_nova_subwoofer_kevlar_bas_nowy.html]

Skrzynia bass reflex o pojemnosci 20 litrow. Jezeli zamowisz glosnik podam Ci wtedy srednice i dlugosc posrtu Bass-reflex.

O tym glosniku kraza juz legendy

Wzmacniacz Jl Audio:

[http://www.allegro.pl/item387303306_jl_audio_e1200_super_stan_okazja_.html]

I mysle ze bedziesz pozytywnie zaskoczony.

W polskich warunkach, posiadanie mocnego, sztywno zestrojonego auta z napędem na tył to przejaw sadomasochizmu

Znawca -

rysiu_89
 Wysłana - 23 czerwiec 2008 19:56      [zgłoszenie naruszenia]

szczerze myslalem caly czas o magnat xpress 12" + BLAUPUNKT GTA 2 MkII

a te nieznane mi marki beda lepsze od magnata i blaupunkta?

TDK2
Serekkox Clan
 Wysłana - 23 czerwiec 2008 20:25      [zgłoszenie naruszenia]

nie zawsze ten niby markowy typu blaupunkt jest lepszy od tych wg Ciebie mniej znanych bierz, to co Ci doradzaja i nie odpierdzielaj kaszany :P

qrwa caly dzien mam problem z dostepem do neta i musze z telefonu pisac :/

To co mam nosze z dumą :)

rysiu_89
 Wysłana - 23 czerwiec 2008 20:38      [zgłoszenie naruszenia]

sam nie wiem, a jakbym dal ten wzmak blaupunkta i magnata xpress ale 10 cali

TDK2
Serekkox Clan
 Wysłana - 23 czerwiec 2008 21:43      [zgłoszenie naruszenia]

tez tak kiedys myslalem :P teraz wiem, ze nie ma sensu wydawac tej kasy na slabszy sprzet, bo lepiej poczekac i kupic cos lepszego:)

zrob tak, ze teraz przygotuj auto :) czyli przygotuj kable, wyglusz wszystko itd. kup na poczatek jakies dobre glosniki 16,5 + panele dystansowe z mdf i zamontuj w drzwiach :) bedzie lepiej gralo niz ten wzmak i sub ;)

zaborek
No Risk, No Fun
 Wysłana - 23 czerwiec 2008 22:38      [zgłoszenie naruszenia]

gdzie tam bierz magnata i kozak bedziesz

Zmieniony przez - serekkox w dniu 2008-06-23 22:47:43

"As far back as I can remember, I've always wanted to be a gangster." -- Henry Hill, Brooklyn, N.Y. 1955.

TDK2
Serekkox Clan
 Wysłana - 23 czerwiec 2008 22:47      [zgłoszenie naruszenia]

chyba na wsi pod remiza nie obrazajac ludzi tam mieszkajacych, pracujacych, przychodzacych, itd.

serekkox
PZAA
 Wysłana - 24 czerwiec 2008 13:11      [zgłoszenie naruszenia]

Wpisz na necie intertechnik. Zoabczysz sam. A jezeli wolisz wzmaka blupunkta niz Jl Audio to---->

Mialem ten wzmak i nie jest to zadna rewelacja.

Znawca -
[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Odpowiedzi jest na 4 strony.   | następną

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

ma ktos pomysl na zabudowe vw polo 86c/2f z 93 roku? szukam pomocy. pomozcie wybrac

Strony: 1 2 3 4

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL