| Autor |
"ma ktos pomysl na zabudowe vw polo 86c/2f z 93 roku? szukam pomocy. pomozcie wybrac" |
|
|
rysiu_89
|
|
Wysłana - 23 czerwiec 2008 15:11 | zgłoś naruszenie regulaminu
witam
kupilem sobie te auto dlatego ze jest tanie i bardzo tanie w utrzymaniu. teraz chcialbym zalozyc jakis sensowny zestawik do tego auta.opisze sprawe jak najlepiej umiem:
jak wiadomo z przodu na podszybiu sa miejsca na glosniki 87mm,
z tylu ktos zalozyl dwa w polce ale to juz jest wywalone bo po przestudiowaniu forum wiem ze to glupota i nie daje to dzwieku. w drzwiach miejsca nie ma orginalnie i szukalem paneli na allegro i nie ma do tego modelu z miejscem na glosnik i tak raczej zostanie. myslalem jednak zeby wyciagnac pulke ze srrodkowego tunelu(te dwie pułki miedzu deska rozdzielcza a podloga i w te miejsce zbudowac wlasnorecznie zabudowe z malym schowkiem a po bokach dac dwa glosniki 16,5cm(wyjdzie to taniej i efekt bedzie poodobny jak by byly glosniki w drzwach). tyle ze teraz by graly"ze srodka na boki" a nie" z bokow do srodka". nie mialbym problemu z wykonaniem tego bo jest to dosc prosta rzecz, na koniec dla efektu obilbym skaja czarna i juz. teraz do tego jakies syki na slupkach i subik w bagaznik. myslalem nad magnat xpress 12" 200W RMS mysle ze wystarczy ale nie wiem jaki wzmacniacz do tego dokupic.kable wszystkie mam na cala instalacje(zasilanie wzmaka, masa, glosnikowe tylko brakuje mi "czincz")
skrzynie do suba zrobilbym sam wiec tego nielicze w koszta.dysponuje calym sprzetem w garazu i mam czas
glosnik ma byc do 200 zl(calkowicie do 200 zl juz z wysylka)
wzmacniacz do 250 zl max(z wysylka)
radio mam jvc 4 wyjscia czincz modelu nei pamietam
kable sa wiec nie licze glosniki przod tak mysle kolo 100 zł
glownie slucham trance techno house no i lubie tez hh i rap z dobrym basikiem.
prosze o pomoc w wyborze
| |
|
 |
|
|
|
serekkox
|
|
PZAA
|
|
|
|
|
rysiu_89
|
|
hehe fajnie serek ale jak jakis dwa miechy temu pytalem jaki najlepiej glosnik i wzmak kupic to napisales: najlepiej magnat xpress 12. a teraz sam sobie przeczysz. ehhhh dobra a jakby pytanie bylo o sam wzmacniacz i glosnik niskotonowy to co polecasz(glosnik do 200 i wzmak 250, kable mam i skrzynie sam zrobie dobra) |
 |
|
|
|
serekkox
|
|
PZAA
|
|
|
|
|
rysiu_89
|
|
szczerze myslalem caly czas o magnat xpress 12" + BLAUPUNKT GTA 2 MkII
a te nieznane mi marki beda lepsze od magnata i blaupunkta?
|
 |
|
|
|
TDK2
|
|
Serekkox Clan
|
|
nie zawsze ten niby markowy typu blaupunkt jest lepszy od tych wg Ciebie mniej znanych bierz, to co Ci doradzaja i nie odpierdzielaj kaszany :P
qrwa caly dzien mam problem z dostepem do neta i musze z telefonu pisac :/
|
|
rysiu_89
|
|
sam nie wiem, a jakbym dal ten wzmak blaupunkta i magnata xpress ale 10 cali |
 |
|
|
|
TDK2
|
|
Serekkox Clan
|
|
tez tak kiedys myslalem :P teraz wiem, ze nie ma sensu wydawac tej kasy na slabszy sprzet, bo lepiej poczekac i kupic cos lepszego:)
zrob tak, ze teraz przygotuj auto :) czyli przygotuj kable, wyglusz wszystko itd. kup na poczatek jakies dobre glosniki 16,5 + panele dystansowe z mdf i zamontuj w drzwiach :) bedzie lepiej gralo niz ten wzmak i sub ;)
|
|
zaborek
|
|
No Risk, No Fun
|
|
|
|
|
TDK2
|
|
Serekkox Clan
|
|
chyba na wsi pod remiza nie obrazajac ludzi tam mieszkajacych, pracujacych, przychodzacych, itd.
|
|
serekkox
|
|
PZAA
|
|
Wpisz na necie intertechnik. Zoabczysz sam. A jezeli wolisz wzmaka blupunkta niz Jl Audio to---->
Mialem ten wzmak i nie jest to zadna rewelacja.
 |
|