Czy zeby pomalowac blotniki przednie trzeba je wymontowac?
Mialem wymieniane blotniki i tylko gosc pomalowal podkladem przed zalozeniem.
I pytanie czy malowal ktos kiedys sprayem? Bo mysle sobie pomalowac te blotniki sprayem a nie placic 500 zł u lakiernika.
Caly czas mowa o moim Fiacie Uno 95
jak potrafisz malowac sprayem i nie zalezy Ci na tym zeby wygladalo auto cacy to działaj, pamietaj tylko zeby pozniej clara zapodac, papier 2000 troche zjechac i pozniej pasta polerska
jak auto bedzie brudne to nie widac roznicy, ale jak umyjesz na połysk to bedzie widac
tylko nie jezdzij na myjnie, bo rolki Ci zjada ta warstwe w koncu
Byly robione wstawki na wszystkie drzwi, które są pomalowane na czarno i błotniki które są nowe, pomalowane bialym podkladem... miały być błotniki malowane pod kolor orginalny ale nie usmiecha mi sie dokladac do tego auta juz... i tak uno nie jest takie reprezentatywne, i nie musi wyglądac super... wazne zeby jedzilo zaluje teraz ze od razu nie powiedzialem gosciowi zeby pomalowal blotniki na czarno bo teraz nie musialbym kombinowac :-/
błotników zdejmować nie trzeba jesli da sie je zakonserwować od spodu, do malowania wystarczy okleić, malowanie sprayem odpada to jest bardzo nietrwałe słabo kryje a efekt też nieciekawy, jeśli nie zależy cie na aucie to pomaluj sam ale takim lakierem jak ma być, auto jest srebrne czyli lakier bazowy i na to bezbarwny
...a pierwsze co to zedrzyj to za przeproszeniem białe gówno z błotników.Rozumiem że błotniki są nowe z zamiennika i ten podkład to elektro...coś tam(nie pamiętam całej nazwy)jest to powłoka która zabezpiecza jedynie przed tym jak błotnik leży sobie na magazynie i czeka na nabywce.Nie nadaje się do pokrywania lakierami akrylowymi.Musisz to zdjąć do ZERA i położyć grunt epoksydowy na to akrylowy i dopiero baza + klar.Szkoda twoich pieniędzy bo na tym podkładzie możesz się mocno zawieść.Wstawiałem kiedyś próg do opla i wmawiano mi ze to ulepszona formuła (nie to co te czarne zamienniki).Zrobiłem próbe nitro(szmatka z nitro położona na minute) i co się stało...wszystko powstawało.Czyli kładąc na to lakiery akrylowe masz pewność że jeżeli nie wstanie podczas malowania to kwestia czasu i bąble gwarantowane.Najczęściej objawia sie w skrajnych warunkach pierwsze mrozy albo upał i wszystko kiśnie.